امام جمعه سابق ارومیه دار فانی را وداع گفت/تشییع پیکر حجت الاسلام حسنی در روز چهارشنبه
امام جمعه سابق ارومیه دار فانی را وداع گفت/تشییع پیکر حجت الاسلام حسنی در روز چهارشنبه
1397/03/01
حجت الاسلام غلامرضا حسنی در شامگاه دوشنبه 31 اردیبهشت و پنجم رمضان در بیمارستان امام رضا (ع) دعوت حق را لبیک گفت.
بيت مرحوم حجت الاسلام حسني اعلام کرد ، پيکر آن مرحوم روز چهارشنبه دوم خرداد ماه از ميدان انقلاب به سمت مصلاي امام خميني(ره) تشييع مي شود و بنا بر توصيه ايشان، محل دفن آن مرحوم ايوان مصلاي امام خميني(ره) خواهد بود.
داماد مرحوم حجت الاسلام حسني و مديرکل سابق تبليغات اسلامي آذربايجان غربي، حجت الاسلام فخري با عرض تسليت به مناسبت درگذشت حجت الاسلام غلامرضا حسني نماينده سابق ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه، اظهار داشت: هم اکنون تنها زمان تشييع پيکر حجت الاسلام مرحوم حسني روز چهارشنبه مشخص است و پس از برگزاري نشست با حضور استاندار آذربايجان غربي، امام جمعه اروميه و جمعي از مسئولان استان جزييات دقيق مراسم خاکسپاري و مراسم ترحيم امام جمعه سابق اروميه اطلاع رساني مي شود.
*امام جمعه اروميه درگذشت حجت الاسلام حسني را تسليت گفت
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه، حجت الاسلام سيدمهدي قريشي با صدور پيامي درگذشت حجت الاسلام غلامرضا حسني نماينده سابق ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه را تسليت گفت.
*بخشي از زندگينامه حجت الاسلام حسني
غلامرضا حسني ملقب به «ملا حسني» متولد 1306 در روستاي بزرگآباد در 30 کيلومتري اروميه است. و تا 24 دي 1392 نماينده ولي فقيه در استان آذربايجان غربي و امام جمعه? شهر اروميه بود و قبلتر، نماينده اولين دوره مجلس از اين شهر بود. حسني در يک خانواده سنتي مذهبي و البته زميندار و متمکن بزرگ شد.
او تحصيلاتش را تا ششم دبستان در روستا ادامه ميدهد، سپس نزد ملا مجيد اخباري براي خواندن درس عربي و طلبگي به مکتب ميرود. آموزشهاي ملا مجيد وي را راضي نميکند و تصميم ميگيرد به حوزه برود. حسني در 20 سالگي به حوزه علميه اروميه و چندي بعد براي ادامه تحصيلات حوزوي به قم ميرود. بعد از دو سال توسط آيتالله شريعمتداري به کسوت روحانيت در ميآيد.
حسني از سال 1324 عليه حکومت پهلوي مبارزه ميکرده است. کريم حنيف، قائممقام صدا و سيماي آذربايجان غربي در اين زمينه ميگويد: «قبل از انقلاب با تعدادي حزباللهي در اروميه گروهي تشکيل داديم و از سال 57 رسما گروه مسلح مبارزين ژنرال حسني در اروميه و در استان شکل گرفت و من هم به آنها ملحق شدم و در تيمهاي دو نفره و چهارنفره سازماندهي شديم. ماموريت اين گروهها حمايت از مردم شرکتکننده در تظاهرات در مقابل تعرض عوامل مسلح حکومتي بود. بيشتر اين عملياتها توسط آقاي حسني به عنوان فرمانده ارشد طراحي ميشد و مردم به ايشان لقب ژنرال حسني را داده بودند.»
فعاليتهاي مسلحانه حسني در درگيريهاي پساانقلابي عليه توطئههاي حزب دموکرات کردستان در مناطق کردنشين تشديد شد. او پس از پيروزي انقلاب، در استانهاي آذربايجان و کردستان با کومله و خلق مسلمان هم درگير بود. حسني با سازماندهي گروههاي مردمي در مقابل تحرکات مسلحانه گروهکي به دفاع از ميهن مشغول بود.
»ملا حسني» از همان روزهاي اول انقلاب با حکم امام خميني (ره) نماينده ايشان در اروميه شد. براساس اين حکم، وظيفه برگزاري نماز جمعهها بر دوش او بود. بعد از رحلت امام خميني (ره) حکم وي از طرف مقام معظم رهبري تمديد شد.
او از مخالفان نظام شاهنشاهي پهلوي بود و به گفته? خود از 18 سالگي تا امروز (قبل و بعد از انقلاب) هميشه اسلحه گرم به همراه داشته و به مبارزه مسلحانه با نظام پهلوي پرداخته است.
14 فروردين 1390 و در جلسه اعضاي هيئت دولت، مرحوم حجت الاسلام حسني «نشان درجه يک شجاعت» را دريافت کرد.
اين نشان بهخاطر سوابق مبارزاتي حسني پيش از انقلاب 57، مبارزات مرزي در سالهاي نخست پس از پيروزي انقلاب و حضور در جنگ ايران و عراق به او داده شدهاست.
منبع :