مهرداد سلطاني در جلسه سيما و منظر شهري که به ميزباني سازمان نظاممهندسي ساختمان برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه ساختمانسازي، قوانيني وضع شده و چکليستهايي براي رعايت ضوابط تهيه شده اما نکته قابل توجه اين است که کميت ميتواند تبديل به چکليست شود ولي کيفيت قابليت اندازهگيري ندارد.
وي، تشکيل کميته نما را راهکاري مناسب براي بهبود سيما و منظر شهري دانست و گفت: بايد با تشکيل اين کميته جايگاهها، حقوق و مسئوليتها به درستي مشخص شود و احتمال انحصاري شدن و جهتدار شدن فعاليتها از بين برود.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار زنجان به بالا بردن هزينه تخلف براي جلوگيري از تخلفات ساختماني تأکيد کرد و گفت: شهرداري بخشي از راهحل است اما همه آن نيست.
وي تصريح کرد: استفاده از نظام تشويقي يکي از راهکارهايي است که ميتوان مردم را به طراحي نماي مناسب ترغيب کرد و در اين راستا ميتوان نماي برتر و مجري برتر را انتخاب و براي آنها جوايزي در نظر گرفت.
سلطاني با اشاره به اينکه براي برخي خيابانها، طرحهايي به عنوان الگوهاي معماري تهيه شده است، بيان کرد: ميتوان براي افرادي که از اين الگوها پيروي و ضوابط را رعايت ميکنند، تخفيفهايي در نظر گرفت.
در ادامه اين جلسه، عضو سازمان نظاممهندسي ساختمان استان زنجان نيز گفت: معماري از حوزه تخيل نشأت ميگيرد نه از حوزه تعقل و براي کنترل چکليستها در بخش نماسازي با شاخصهاي کمي نميتوان به درستي نظرات را اعمال کرد و مسئوليت اين کار را بايد افرادي با گرايش معماري و يا شهرسازي برعهده بگيرند.
زهره ترابي يادآور شد: اکنون چهره اغلب نماها چهره سرزندهاي ندارد. مصالح استاندارد بايد مورد تأييد مرکز تحقيقات مسکن باشد؛ چرا که کاربرد و نوع استفاده آن نيز در استاندارد بودن ساختمان دخيل است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان تأکید کرد: برای بهبود سیما و منظر شهری باید از سیاستهای تشویقی و تنبیهی استفاده کنیم و هزینه تخلف را بالا ببریم.