شیوع اعتیاد بین کارگران آذربایجان شرقی نگران کننده است
شیوع اعتیاد بین کارگران آذربایجان شرقی نگران کننده است
1397/10/15
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: شیوع اعتیاد بین کارگران این استان نگران کننده و در وضعیت هشدار است.
بهروز مهدوي در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان هريس اظهار داشت: در حالي که متوسط کشوري اعتياد در بين کارگران 22 درصد است، اين آمار در آذربايجان شرقي بيش از 25 درصد و جمعيت 150 هزار نفري را شامل ميشود.
وي افزود: شيوع اعتياد در بين دانشجويان و دانش آموزان استان به ترتيب چهار و يک درصد بوده که طي سالهاي اخير اعتياد بين بانوان به شدت افزايش يافته و سن اعتياد نيز کاهش محسوسي نسبت به سالهاي قبل داشته است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجانشرقي در ادامه خاطر نشان کرد: رتبه استان در کشور از نظر شيوع اعتياد 28 بوده که نبايد به اين رتبه بندي اميدوار بود، زيرا در صورت کم کاري و بي توجهي به موضوع خانمان سوز اعتياد و پاي کار نيامدن آحاد مردم و دستگاههاي مختلف متولي و مسئول، اين رتبه بسيار راحت از دست خواهد رفت.
مهدوي با اشاره به اهميت حمايت و کمک جامعه و خيران به خانوادههاي نيازمند معتادان تصريح کرد: ايجاد و تأسيس موسسه و انجمن خيريه حمايت از خانوادههاي معتادين در زمان حاضر ضروري به نظر ميرسد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجانشرقي در ادامه يادآور شد: هم اکنون در آذربايجان شرقي تعداد 70 هزار نفر خوددرمان معتاد وجود دارد که به صورت خود معرفي و با مراجعه به مراکز ترک اعتياد، دوران درمان خود را طي ميکنند.
وي، تعداد مراکز ترک اعتياد آذربايجان شرقي را 271 مرکز اعلام کرد و گفت: در اين مراکز معتادان خود معرف توسط کارشناسان مسوول تحت درمان و آسيب شناسي قرار گرفته و زير نظر هستند تا در سريعترين زمان ممکن اعتياد خود را ترک کنند.
مهدوي با اشاره به تناقض بين آمارهاي رسمي و آنچه که در واقعيت نمود و بروز دارد، اظهار داشت: در حاليکه طبق آمارهاي رسمي بايد 42 هزار نفر معتاد در آذربايجان شرقي وجود داشته باشد، تنها 70 هزار نفر معتاد خوددرماني در سطح استان داريم.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي در پايان گفت: بهترين و کم هزينهترين راهکار مبارزه با مواد مخدر پيشگيري از اعتياد افراد سالم جامعه است و با اقدامات فرهنگي و آگاهي رساني با استفاده از برنامههاي محله محوري ميتوان از آلوده شدن ساير افراد جامعه جلوگيري کرد.
علي محمودي فرماندار هريس نيز در اين جلسه اظهار داشت: بحث اعتياد يک آسيب اجتماعي و خانمانسوز ميباشد که طبعات مختلف و زيانباري از جمله وقوع انواع جرم و جنايت، طلاق و ازهم گسيختگي خانوادهها را به دنبال دارد.
وي افزود: در شهرستان هريس با وجود تمام فعاليتهاي دستگاه مسوول در زمينه مبارزه با مواد مخدر متأسفانه آمار اعتياد رو به افزايش است و همت همگاني ميتواند جلوي اين آسيب اجتماعي را بگيرد که دراين راستا با تشکيل تيم تخصصي بررسي آسيبهاي اجتماعي متشکل از کارشناسان دستگاههاي ذيربط در شهرستان، بررسي علل و عوامل اعتياد در دستور کار قرار دارد.
فرماندار هريس در ادامه خاطر نشان کرد: در9 ماهه امسال مقدار193 کيلوگرم انواع مواد مخدر در شهرستان هريس توسط عوامل پليس مبارزه با موادمخدر شهرستان کشف و ضبط شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر افزايش يافته و دراين راستا 9 نفراز قاچاقچيان عمده فروش و توزيع کننده مواد مخدر نيز دستگير و به مراجع قضايي معرفي شدند.
منبع : تسنیم