مرمت و بازسازي بزرگ ترين بازار مسقف جهان
1397/12/05
گروه سيري در استان ها: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از مشارکت پر رنگ کسبه بازار تبريز با ميراث فرهنگي در مرمت و بازسازي بزرگ ترين بازار مسقف جهان خبر داد.
مرتضي آبدار در جمع خبرنگاران با تاکيد به اينکه طي 10 سال گذشته بازار تاريخي تبريز در کنار پايش و رصد مداوم وضعيت از سوي پايگاه جهاني بازار تبريز، بر اساس ضوابط ميراث جهاني مورد حفاظت و مرمت تکميلي قرار گرفته است، ادامه داد: با توجه به ضرورت رعايت ضوابط ميراث فرهنگي در اين بازار تاريخي، همواره تلاش کارشناسان و متخصصان ميراث فرهنگي استان، پايگاه ميراث جهاني بازار و بازاريان تبريز بر اين بوده است تا با فراهم سازي ظرفيت هاي لازم تمام نقاط بازار از طرح هاي مرمتي و حفاظتي برخوردار باشد.
وي با بيان اينکه مرمت بخش عمده اي از تيمچه ها و سراها با مشارکت ميراث فرهنگي و کسبه بازار به اتمام رسيده است، افزود: طي سالهاي اخير مرمت و بازسازي تيمچه ها، سراها و مساجدي مانند، سراي امير، تيمچه هاي ميرزا شفيع، شعربافان کوچک، حاج صفر علي، سقط فروشان، ملک، سراهاي حاج حسين، ميرابوالحسن، آلماني ها، کچه چيلر، حاج محمد قلي، کيشميش چيلر، صاحب ديوان، بازارهاي قندفروشان کوچک و بزرگ، دَوه چي، حاج علي اکبر، دالان مدقالچي و مساجدي از جمله صادقيه، 63 ستون، قاضي و مساجد جامع مورد مرمت و بازسازي قرار گرفته اند. آبدار همچنين جداره سازي بازار کيشميش چيلر، مسگران، دوه چي، ميرزا جليل، ميرابوالحسن، سرخاب و ميرزا شفيع را از ساير اقدامات مشارکتي اين اداره کل عنوان کرد.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقيدر ادامه به شوراي ساماندهي بازار تبريز در استانداري آذربايجان شرقي اشاره کرد و گفت: اين شورا که به منظور رسيدگي و فعاليت همه جانبه تمامي دستگاه ها در راستاي پيشبرد اهداف بازار تشکيل يافته است، با مشارکت جمعي نهادها و دستگاه ها به اقدامات لازم جامه عمل مي_پوشاند.
وي افزود: به طور مثال در تکميل زيرساخت هاي حفاظتي و بازسازي بازار تبريز، تاکنون 70 درصد از بخش هاي مختلف بازار با مشارکت ميراث فرهنگي، آب و فاضلاب استان و شهرداري تبريز به شبکه فاضلاب شهري متصل شده و ساير مناطق نيز در حال تکميل هستند، همچنين در راستاي يکسان سازي معابر عبوري شهرداري تبريز طي دو سال اخير اقدام به کف سازي معابر عبوري مناطق مختلف بازار کرده است.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي با تاکيد بر اينکه هدف اصلي ميراث فرهنگي و پايگاه جهاني بازار در کاهش طرح هاي ناهمگون با ضوابط ميراث جهاني است، اظهار داشت: با نظارت نيروهاي يگان حفاظت، درصدد کاهش طرح هاي ناهمگون با بافت تاريخي بازار تبريز با ارائه تذکر کتبي و در صورت عدم رعايت مجدد با اقدام از طريق مراجع قضايي هستيم.
آبدار با بيان اينکه مرمت و بازسازي بازار بزرگ تبريز همچنان در حال پيگيري است، گفت: با توجه به وسعت اين بازار، اعمال طرح هاي مرمتي همچنان ادامه دارد و کارشناسان ميراث فرهنگي استان همواره در تلاش اند تا از بروز کوچک ترين آسيب به بافت تاريخي بازار تبريز، جلوگيري کنند، از اينرو طي بازه هاي زماني مشخص مناطق حساس و محتمل بر مرمت شناسايي و در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از مهر، مدير کل ميراث فرهنگي استان در پايان با اشاره به نقش پر رنگ تاريخي، فرهنگي و هويتي بازار در تاريخ تبريز، ابراز اميدواري کرد، کسبه بازار تبريز همانند گذشته در مسير صيانت از اين اندوخته و ميراث ارزشمند تاريخي و هويتي همراه اداره کل ميراث فرهنگي استان باشند.
منبع :