عصر آذربایجان

گزارش خبر

مزيت هاي رقابتي دامپروري آذربايجان شرقي

1398/11/15

سرويس اقتصادي: دامداران استان آذربايجان شرقي در شرايط سخت اقتصادي، در دام مشکلات عديده اي گرفتار هستند که براي توسعه واحدهاي خود نيازمند مساعدت مسئولان هستند.

صنعت دامپروري از جمله صنايع مهمي است که ارزش افزوده زيادي مي‌تواند براي استان و سرمايه گذاران داشته باشد، اشتغال زايي براي جوانان نيز از ديگر مزيت‌هاي اين صنعت به شمار مي‌رود.
وجود برخي مشکلات در واحدهاي دامپروري سنتي و صنعتي، موجب افت کيفيت و کميت توليدات دامي آنها شده است؛ با توجه به اينکه آذربايجان شرقي دومين جمعيت دامي و 8 درصد توليد محصولات دامي کشور را در اختيار دارد، مي‌طلبد که نگاه مسئولان و متوليان به اين بخش، ويژه باشد.
*عمده مطالبات دامداران آذربايجان شرقي
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي در اين باره ابراز داشت: ظرفيت پايين واحدهاي دامداري و مشکلات آنها يکي از چالش هاست که بايد تلاش کنند ظرفيت‌هاي خودشان را اقتصادي کنند، چرا که ظرفيت 150 به بالا مي‌تواند سودده باشد.
اکبر فتحي افزود: 200 هزار رأس گاو بومي در استان داريم که به لحاظ شير و گوشت قابل قياس با گاو اصيل نيست، يکي از برنامه‌هايي که داريم اين است که اين گاوها را به گاو دو رگ و اصيل تبديل کنيم.
وي با اشاره به مشکل تأمين نهاده‌هاي دامي گفت: يکي از مشکلاتي که در استان ما وجود دارد توليد علوفه است، بيشتر دامداري‌ها بدون ملاحظه اين مساله، اقدام به راه اندازي گاوداري کرده اند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي همچنين ابراز داشت: عمده ترين درخواست دامداران، پرداخت تسهيلات ارزان قيمت و به موقع بانک هاست، در اين زمينه عمده تسهيلات به بخش توليدات گياهي اختصاص پيدا کرد.
فتحي با اشاره به راه اندازي صندوق حمايت از توسعه بخش کشاورزي خاطرنشان کرد: اين صندوق ظرفيت بزرگي است که کشاورزان مي‌توانند از طريق اتحاديه‌ها عضو اين صندوق شوند، اين صندوق، تسهيلات تا 9 درصد در اختيار کشاورزان قرار مي‌دهد.
*ضرورت راه اندازي ميادين دام در شهرهاي استان
مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي با بيان اينکه ارائه خدمات دامپزشکي در زمينه بيماري‌هاي شايع و تأثيرگذار بر اقتصاد با هزينه کم يا رايگان انجام مي‌شود، ابراز داشت: در آذربايجان شرقي، با انجام نظارت‌ها و ارائه خدمات دامپزشکي گسترده، حتي يک مورد مرگ و مير به علت بيماري تب کريمه کنگو نداشته‌ايم.اميرحسين بهداد افزود: ارائه خدمات دامپزشکي از لحظه تولد دام تا مرحله کشتار و فروش و رسيدن آن به دست شهروندان صورت مي‌گيرد و اين در حالي است که با مشکلات جدي در زمينه همکاري دامداران و عرضه‌کنندگان دام و طيور روبه رو هستيم.
وي با اشاره به اجراي طرح ساماندهي واحدهاي دامي روستايي گفت: هم اکنون سيستم يکپارچه قرنطينه در استان اجرا مي‌شود که جزو پيشرفته‌ترين سيستم‌ها در اين حوزه است، شبکه يکپارچه‌اي در اين زمينه وجود دارد، اما ساماندهي و صدور کارت بهداشت و شناسايي به واحدهاي توليد دامي هم امکان مديريت بيشتر براي ارائه خدمات سريع و گسترده‌تر را فراهم مي‌کند.
بهداد بر ضرورت عرضه دام به صورت بهداشتي و نظارت شده در استان تاکيد کرد و ادامه داد: اگر شهرداري‌ها در استان در اين زمينه همکاري کنند و ميادين دام در استان فعال شوند، سيستم دامپزشکي هم مي‌تواند به صورت هدفمند بيماري‌هاي دام را در اين ميادين قبل از عرضه کنترل و از رسيدن محصولات دامي ناسالم به مقصد و سفره شهروندان جلوگيري کند.
رئيس نظام دامپزشکي آذربايجان‌شرقي بر لزوم تجديد نظر در محتوا و سيستم آموزش دامپزشکي متناسب با شرايط و نيازهاي روز جامعه، تاکيد کرد و گفت: با مراجعه به ترجمه کتب علمي مرجع گذشته نمي‌توان به نيازهاي امروز جامعه پاسخ مناسب داد و امروزه در دانشگاه‌هاي نسل سوم در کنار آموزش، بحث تحقيق و کار عملي به طور جدي دنبال مي‌شود تا دانش آموخته به راحتي بتواند به نيازهاي متقاضي پاسخ قابل قبول بدهد.
وي گفت: آذربايجان شرقي جز استان‌هاي مطرح و داراي قديمي ترين صنعت طيور در سطح کشور مي‌باشد که اين خطه را به قطب دامي کشور تبديل کرده است.
بهداد همچنين با اشاره به اينکه حدود 144 داروخانه دامي در سطح آذربايجان شرقي وجود دارد، اضافه کرد: مشکل خاصي در حوزه دارويي نداريم، خوشبختانه در سال‌هاي اخير شاهد هم افزايي خوبي بين بخش دولتي، خصوصي و دانشگاهي در استان هستيم.
*توصيه‌اي به واحدهاي دامداري
پيشرفت دامداري و صنايع وابسته به آن، مي‌تواند باعث افزايش توليد ناخالص داخلي، اشتغال زايي، ارزآوري و خودکفايي کشور در واردات محصولات دامي شود.
يک عضو هيأت علمي دانشگاه تبريز، در اين زمينه اظهار مي‌دارد: جلوگيري از بيماري‌ها، مديريت توليد مثلي گله، ژنتيک و اصلاح نژادي به طور مستقيم در درآمدزايي واحد صنعتي گاو شيري تأثير دارد.
شيخلو با اشاره به ارتباط دانشگاه تبريز با واحدهاي گاوداري تصريح مي‌کند: 3 واحد بزرگ گاوداري صنعتي در استان فعاليت مي‌کنند، مابقي واحدها بين 100 تا 250 رأس گاو دارند.
وي تاکيد مي‌کند: واحدهاي کوچک گاوداري استان، در سطح بهينه مديريت مي‌شوند، مشکل آنها کوچک بودن واحدهاست که بايد توسعه پيدا کند و بزرگ‌ترين پتانسيل براي استان محسوب مي‌شوند.
عضو هيأت علمي دانشگاه تبريز ابراز مي‌دارد: دنيا امروز به سمت کشاورزي هوشمند و دقيق حرکت کرده و تکنولوژي به بهينه سازي مديريت کمک مي‌کند.
شيخلو در بخش ديگري به دامداران توصيه مي‌کند: حتماً از کارشناس تمام وقت دامپروري در واحدهاي خود استفاده کنند، دانشگاه تبريز نيز به عنوان دانشگاه مادر شمال غرب کشور، فارغ التحصيل دامپروري دارد.
وي با اشاره به اينکه دامداران بايد با علم روز جلو بروند تا واحدها توسعه پيدا کند، مي‌افزايد: بخش عمده توليد شير در واحدهاي دامداري سنتي روستايي است، در اين بخش اگر يک يا 2 کيلوگرم ميانگين توليد را افزايش دهيم بسيار تأثيرگذار خواهد بود، آموزش‌هاي ترويجي از سوي جهاد کشاورزي در اين زمينه بسيار مي‌تواند مهم باشد.
*دامداران از مشکلاتشان مي‌گويند
در سال‌هاي گذشته بسياري از واحدهاي توليدي و صنعتي کوچک به ويژه دامداري‌ها به دليل بدهي‌هاي بانکي، ورشکسته شدند، تعدادي از واحدهاي فعال نيز با حداقل ظرفيت خود در حال فعاليت هستند. بازپرداخت اقساط تسهيلات بانکي براي بسياري از توليدکنندگان بسيار سخت شده و با توجه به کاهش قدرت اقتصادي بسياري از واحدهاي توليدي در شهرستان‌ها از کمبود نقدينگي رنج مي‌برند اما با توجه به سود بالاي تسهيلات بانکي، توليدکنندگان نمي‌توانند کاري کنند؛ اين درددل يکي از دامداران استان است.
مدير يکي از واحدهاي گاوداري تبريز اظهار مي‌دارد: حدود 40 سال است که در اين کار مشغول هستم و اين پنجمين واحدي است که فعال کردم، 30 درصد گاوداري فعال است و بالاي 200 رأس حيوان شيري نگه داري مي‌شود.
کياني تاکيد مي‌کند: تلاش مي‌کنيم که تغذيه حيوان سالم باشد تا شير و گوشت با کيفيت توليد کنيم.
وي مي‌گويد: تغذيه گاوها مثل جو و علوفه از استان آذربايجان شرقي و استان‌هاي همجوار تهيه مي‌شود، در اين زمينه مشکل داريم و تقاضا داريم که واحد پشتيباني، نهاده‌ها را خريداري کرده و در اختيار واحدها قرار دهد.
رشدي لاله يکي ديگر از دامداران صنعتي استان آذربايجان شرقي مي‌گويد: بايد حمايت‌هاي جهاد کشاورزي از دامداران بايد بيشتر شود، اگر به اين وضع ادامه پيدا کند، کارخانه‌هاي لبني تعطيل خواهند شد و دامداران صنعتي به سنتي تقليل پيدا مي‌کنند.
وي مي‌افزايد: رشد سلولوزي بايد افزايش پيدا کند، شماره گذاري واحدهاي سنتي، کافي نيست، بلکه حيوان بايد شناسنامه دار شود تا خريد و فروش آن مشخص شود.
رشدي لاله ابراز مي‌دارد: واحدهاي سنتي دامداري در مضيقه بوده و زير بدهي بانک‌ها هستند، بايد بودجه‌هايي در اختيار اين واحدها قرار بگيرد تا توليدات شير و گوشت اين واحدها افزايش پيدا کند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از مهر، همه مي‌دانند سهم عظيمي از مصارف غذايي مردم در کشور به فرآورده‌هاي دامي و طيور اختصاص دارد، براين اساس لازم است مسئولان بر روند توليد و عرضه اين اقلام پرمصرف دقت و نظارت بيشتري داشته باشند و مشکلات و دغدغه‌هاي فعالان اين بخش را ناديده نگرفته و نسبت به حل مشکلات و موانع پيش روي آنان اهتمام و جديت بيشتري داشته باشند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها