عصر آذربایجان

گزارش خبر

حدود ۲۵ درصد از جمعیت آذربایجان شرقی مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند

1398/02/26

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اکنون ۱۸ درصد از جمعیت دارای فشار خون بالا در آذربایجان شرقی شناسایی شده که انتظار می‌رود با اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، میزان شناسایی به ۲۵ درصد برسد.

محمدحسين صومي  در جلسه کارگروه سلامت آذربايجان شرقي که در استانداري برگزار شد، با اشاره به اينکه مرگ‌و‌مير بر اثر بيماري‌هاي غير واگير افزايش يافته است اظهار داشت: نمي‌توان مانع مرگ و مير شد ولي بايد مانع مرگ و مير «زودرس» شويم و در اين راستا، کنترل فشار خون بالا از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

وي با بيان اينکه يک سوم جمعيت بزرگسالان ايران بالاي 30 سال، از فشار خون بالا رنج مي‌برند که حد نرمال فشار خون بايد بين 9 الي 14 ميلي متر جيوه باشد، افزود: 60 درصد بيماران فشار خون بالا از بيماري خود اطلاع دارند که در اين ميان، مردان کمتر به سلامت خود توجه کرده و بيماري خود را کشف مي‌کنند.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با ابراز اينکه فقط نيمي از بيماران براي کنترل فشار خون بالا دارو دريافت کرده‌اند و همه دارندگان فشار خون بالا نيازمند دارو نيستند، گفت: چشم، کليه و عروق تحت تاثير افزايش فشار خون است که اين فشار خون بالا قابل درمان نيست ولي قابل کنترل است و بايد اين امر مهم تحت کنترل قرار گيرد.

وي ميزان شيوع پرفشاري خون را از 1990 تا 2016 سه برابر عنوان کرد و افزود: بر اساس مطالعه انجام شده اکنون 30 درصد زنان و 25 درصد مردان در دنيا مبتلا به فشار خون است که تا ده سال آينده اين رقم نگران کننده تر خواهد شد.

صومي با بيان اينکه اکنون 18 درصد از جمعيت داراي فشار خون بالا در آذربايجان شرقي شناسايي شده که انتظار مي‌رود با اجراي طرح ملي کنترل فشار خون، ميزان شناسايي به 25 درصد برسد، گفت: در کشور حدود 2 ميليون بيمار جديد مبتلا به فشار خون بالا بايد شناسايي شود که سهم آذربايجان شرقي، شناسايي 50 تا 100 هزار نفر بيمار مبتلا به فشار خون است.

 
وي گفت: تاکنون 280 هزار نفر از جمعيت آذربايجان شرقي که مبتلا به فشار خون بالاست، شناسايي شده که با اجراي اين طرح بايد نزديک به 100 هزار نفر جديد مبتلا به اين بيماري، شناسايي شود که تخمين ما وجود 450 هزار نفر مبتلا به اين بيماري در استان است.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با تاکيد بر اينکه فشار خون در جامعه شايع است و مرگ زودرس را افزايش مي‌دهد، تصريح کرد: تصادفات جاده‌اي سالانه 17 تا 19 هزار فوتي دارد ولي فشار خون بالا باعث مرگ 100 هزار نفر در سال مي‌شود که بايد مانع «مرگ زودرس» شد.

صومي تغيير رفتار و نگرش و افزايش آگاهي درباره عوارض فشار خون بالا را از جمله ضروريات کنترل اين بيماري دانست و گفت: افراد بايد به صورت مرتب کنترل داشته باشند و درمان درستي دريافت کنند، ضمن اينکه خود مراقبتي و مراقبت در منزل هم بايد از سوي مردم پيگيري شود.

وي مصرف زياد نمک، کم تحرکي، چاقي، مصرف سيگار و الکل و اختلال چربي را زمينه‌هاي افزايش فشار خون دانست و ابراز داشت: افزايش فشار خون يکي از عوامل «مرگ‌هاي خاموش» است چراکه باعث بروز سکته‌هاي قلبي، سکته‌هاي مغزي و مرگ زودرس مي‌شود.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با انتقاد از اينکه در آذربايجان شرقي 3 برابر استاندارد نمک مصرف مي‌کنيم که بايد 50 درصد آن کاهش يابد، تصريح کرد: افراد بالاتر از 30 سال، بيماران کليوي و زنان باردار در طرح ملي کنترل فشار خون بالا جامعه هدف اين طرح هستند که از 27 ارديبهشت تا 15 تيرماه اين طرح غربالگري، اجرايي مي‌شود.

با طرح ملي کنترل فشار خون بالا از بروز مرگ‌هاي زودرس جلوگيري کنيم

عليار راستگو معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي هم در اين جلسه، سلامت را يکي از مهمترين مولفه هاي جامعه دانست و گفت: همزمان با آغاز طرح ملي کنترل و غربالگري فشار خون بالا بايد اطلاع‌رساني انبوه صورت گيرد تا گروه هدف شناسايي و تحت درمان قرار گيرند و از بروز مرگ هاي زودرس و خاموش جلوگيري کنيم.

وي افزود: تمام مديران در اين موضوع با تمام توان در ميدان عمل حضور يابند تا در قالب اين طرح ملي، نسبت به کنترل بيماري هاي غير واگير و کاهش آن، نتايج موفقي کسب کنيم.

منبع : تسنیم

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

حدود ۲۵ درصد از جمعیت آذربایجان شرقی مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند

خروج

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اکنون ۱۸ درصد از جمعیت دارای فشار خون بالا در آذربایجان شرقی شناسایی شده که انتظار می‌رود با اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، میزان شناسایی به ۲۵ درصد برسد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها