اشتغال 4 هزار نفر در آذربایجان شرقی با طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خبر داد
1399/07/05
عصر آذربایجان ، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: سهم استان از طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری از کل اعتبارات کشوری 3.6 درصد است که تاکنون 475 میلیارد تومان از این محل پرداخت شده و برای بیش از چهار هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
عصر آذربايجان ، مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي گفت: سهم استان از طرح اشتغال پايدار روستايي و عشايري از کل اعتبارات کشوري 3.6 درصد است که تاکنون 475 ميليارد تومان از اين محل پرداخت شده و براي بيش از چهار هزار نفر اشتغال ايجاد شده است.
حسين فتحي با اشاره به جمعيت نيروي کار فعال در استان، اظهار کرد: چنانچه بخواهيم سال 99 را در بحث جمعيت پيشبيني کنيم، جمعيت استان ما به حدود چهار ميليون و 51 نفر ميل ميکند؛ به طوريکه سهم جمعيتي استان از کل کشور 4.8 درصد است.
وي با اشاره به وضعيت مطلوب آذربايجان شرقي در خصوص فعال بودن جمعيت نسبت به ميانگين کشوري، اظهار کرد: سهم جمعيت فعال استان برابر با 4.9 درصد بوده و همچنين نرخ جمعيت بيکار افراد 15 سال به بالا، در کشور برابر با 4.6 درصد است، از اين رو نرخ بيکاري آذربايجان شرقي حدود دو درصد پايين تر از متوسط کشوري است.
وي گفت: سهم اشتغال در آذربايجان شرقي 1.9 درصد بيشتر از ميانگين کشوري بوده و نرخ مشارکت اقتصادي در استان نيز ??? درصد بالاتر از ميانگين کشوري است.
فتحي توضيح داد: با اين وضعيت اشتغال موجود در استان، به منظور تحقق اهداف سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي، به صندوق توسعه ملي اجازه داده شد تا با هدف ارتقاي توليد و ايجاد اشتغال، قانون حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري را در سال 1396 تصويب کند و هدف از اجراي اين طرح اين بود که ظرفيت جمعيت فعال کشور به ويژه جمعيت جوان، زنان و فارغالتحصيلان را در بحث مسائل روستايي پوشش دهيم.
وي ادامه داد: طرح اشتغال روستايي با هدف توسعه اشتغال در مناطق محروم و کم برخوردار روستايي و عشايري در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي قرار گرفت و دولت به منظور ايجاد اشتغال پايدار، کاهش نرخ بيکاري در مناطق روستايي و عشايري و رونق بخشيدن به بازار کار، اين طرح را در کارنامه عملياتي خود به اجرا درآورد.
به گفته وي، اين طرح کمک ميکند تا اقتصاد به سمت مردمي شدن حرکت کرده و سهم بخش خصوصي و تعاوني نيز ارتقاء يابد؛ همچنين اين طرح مزيت نسبي و رقابتي مناطق را براي رسيدن به رشد فراگير توأم بالا ميبرد.
فتحي با بيان اينکه طرح حمايت از اشتغال پايدار روستايي و عشايري در بحث تکميل زنجيره ارزش افزوده در فعاليتهاي اقتصادي، بسيار موثر است، تصريح کرد: يکي از سياستهاي کلي ما در بخش اشتغال، ايجاد اشتغال پايدار است تا در واحدهاي توليدي محور اصلي سرمايههاي انساني باشد نه فقط سودي که در واحدها ايجاد ميشود و به نحوي زنجيره ارزش کسب و کار را از زمان خلق ايده تا زمان طراحي و تامين مواد تکميل کند.
وي بيان کرد: نرخ مصوب سود تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري براي مناطق روستايي و عشايري مرزي 4 درصد، براي مناطق روستايي و عشايري غير مرزي 6 درصد و براي تأمين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي مستقر در نواحي صنعتي و شهرهاي زير 10 هزار نفر جمعيت، معادل 10 درصد است.
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: اين طرح، منجر به کاهش حاشيه نشيني، کاهش مهاجرت به شهرها، ماندگاري ساکنين روستا و درآمدزايي براي آنها، کمک به اقتصاد و معيشت خانوارهاي روستايي، اشتغالزايي براي جوانان و کارجويان و حل معضل بيکاري در مناطق روستايي و عشايري ميشود.
منبع :