ایجاد تحول اجتماعی نیازمند مشارکت مردم است
ایجاد تحول اجتماعی نیازمند مشارکت مردم است
1399/04/20
عصر آذربایجان- قائم مقام معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی طرح تحول اجتماعی را نیازمند مشارکت مردم و راهبری روحانیون عنوان و بر ضرورت بسترسازی از سوی نهادهای فرهنگی برای اجرای این طرح تاکید کرد.
عصر آذربايجان- قائم مقام معاونت فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي طرح تحول اجتماعي را نيازمند مشارکت مردم و راهبري روحانيون عنوان و بر ضرورت بسترسازي از سوي نهادهاي فرهنگي براي اجراي اين طرح تاکيد کرد.
حجتالاسلام سيد ناصر ميرمحمديان شامگاه پنجشنبه در نشست تخصصي بايستههاي اجراي طرح تحول اجتماعي مسجد محور در شهرستان گرمي، در سخناني، توسعه و تغيير در اجراي طرحها را لازمه موفقيت و پيشرفت در امور دانست و گفت: به تعبير قرآن کريم، هيچ جامعهاي ارتقا نمييابد مگر اينکه در انفاس و آحاد مردم تغيير ايجاد شود اين بدين معني است که عنصر بيروني نميتواند جامعه را تغيير دهد بايد از بطن جامعه به همت مردم تغييرات صحيحي با موضوع طرح تحول اجتماعي صورت گيرد.
وي بر ضرورت هدف گذاري درست در پيمودن مسير فعاليتهاي فرهنگي تاکيد کرد و گفت: اگر هدف گذاري صحيح نباشد، مسير مورد نظر را ساليان سال اشتباه خواهيم رفت و اين امر اتلاف وقت و اتلاف هزينه را بهدنبال خواهد داشت.
قائم مقام معاونت فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي طرح تحول اجتماعي را نيازمند مشارکت مردم و راهبري روحانيون عنوان و بر ضرورت بسترسازي از سوي نهادهاي فرهنگي براي اجراي اين طرح تاکيد کرده و بيان کرد: اگر مردم پاي کار نيايند تحول اتفاق نميافتد مشارکت مردم بستر بسيار مناسبي براي تحول اجتماعي است که ماندگار و اثرگذار است.
وي با تاکيد بر وجود امام محله در هر جامعه، همکاري روحانيون و مبلغين را اولويت اساسي در اين امر عنوان کرد و افزود: استقرار روحانيون در روستاها و نيز وجود امام در هر محله از شهرستانها، نيروهاي اصلي طرح تحول اجتماعي هستند که ميتوانند با موضوع مساجد و مشارکت مردم بسياري از مسائل و مشکلات احتمالي در حوزههاي مختلف را رفع کنند و نقش محوري مساجد را احيا کنند.
در ادامه حجتالاسلام قاسم جعفرزاده مدير کل تبليغات اسلامي اردبيل، در سخناني، تحول آفريني و حضور مجاهدانه در ميدان را از اهداف رويکرد جديد سازمان عنوان کرد و افزود: ما نبايد کارکردهاي مسجد را از اين مجموعه تربيتي جدا کنيم بلکه بايستي مانند دوران اوايل انقلاب، مرکز تمام فعاليتهاي جامعه را حول محور مساجد انجام دهيم تا طبق اصول و ارزشهاي ديني، فعاليتهاي مختلف را ساماندهي کنيم.
وي تمدن را امري فراتر از زمان و مکان عنوان کرد و گفت: تمدن در عرصه جغرافيا قرار ندارد بلکه فراتر از زمان، مکان و جغرافيا بوده و ما بر توسعه تمدن اسلامي در مناطق مختلف تاکيد داريم تا با همکاري فعالين فرهنگي و متخصصين امر، در ترويج اصول اسلامي بهعنوان تمدن زوال ناپذير گامهاي مؤثري برداريم.
در اين نشست، حجتالاسلام يداله صفري امام جمعه گرمي در سخناني انقلاب اسلامي را انقلاب فرهنگي عنوان کرد و گفت: همه موارد موجود در جامعه متأثر از فرهنگ است که اگر بهاي بيشتري به اين امر داده شود بقيه مسائل نيز به سهولت اجرا ميشود.
وي اجراي طرح تحول اجتماعي را مستلزم بهدست گرفتن مديريت مساجد توسط متوليان اين طرح عنوان کرد و افزود: پيشنهادي که ميتواند فرآوروي اجراي اين طرح باشد اينست که تعريف سازوکار براي مديريت مساجد و تفکيک مسئوليتها و وظايف در مساجد اتخاذ شود تا طبق يه برنامه مشخص و بدون مشکل خاصي به اجراي اين طرح پردازيم.
در پايان علي بهشتي فرماندار گرمي، در سخناني به معرفي اجمالي اين شهرستان پرداخته و مرزي بودن اين شهر را نيازمند توجه جدي در بحث توسعه فرهنگ ديني عنوان کرد و افزود: در شهرستان گرمي کثرت مساجد در محلات مختلف باعث موازي کاري ميشود و نتيجه مطلوبي عايد نخواهد شد لذا تعامل و همفکري و تفکيک مسئوليتها ميتواند کارکرد مساجد را مؤثرتر کند
وي با اشاره به مرزي بودن شهرستان گرمي، توجه به ساختار مناسب مساجد و خانههاي عالم را ضروري دانست و گفت: در مناطق مرزي مساجد و اماکن مذهبي بايد احيا شده و آبادتر از قبل به فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي بپردازد تا به نوعي تبليغ فرامرزي و گسترده در توسعه ارزشهاي ديني صورت گيرد.
منبع :