عصر آذربایجان

گزارش خبر

قلعه ساري قورخان مرکز تمدن هزاره اول

قلعه ساري قورخان مرکز تمدن هزاره اول

1399/11/27

گروه سيري در استان ها: اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مرکز تمدن هاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سکونت داشته اند.

گروه سيري در استان ها: اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مرکز تمدن هاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سکونت داشته اند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده که از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشکل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساکنان آن در ادوار مختلف بوده است.بقاياي برجهاي ديده باني و دخمه‌هاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلکانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظه اي ميباشد.به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.سازه دژ ساري قورخان شامل يک آبگير در محل چشمه موسوم به کاني بلاغ، بخش هدايت آب با تنپوشه و کانال آب بر بوده که آب چشمه مذکور را به مخزني بنام "سنگر" ميرسانده و از آنجا مجددا با تنپوشه‌هاي سفالي، آب بصورت ثقلي به قلعه مرتفع ساري قورخان هدايت مي‌گرديده است.فاصله چشمه از قلعه حدود هشت کيلومتر ميباشد. بخشي که بررسي‌هاي بيشتري روي آن انجام گرفته، مخزن بين راهي "سنگر" ميباشد که ابعاد تقريبي آن برابر يک زمين فوتبال ميباشد و در ...مشاهده کامل متن لايه‌هاي نسبتا نرم و نفوذ ناپذير کنگلومرا و مارن حفر شده است.بخشي هائي از ديواره‌ها که احتمال ريزش و لغزش داشته ، داراي ديوارحائل ساخته شده از قطعات سنگ آهک با ابعاد تقريبي 30 در 60 در 130 سانتيمتر ميباشد.با توجه به زمان احداث اين تاسيسات خرد مهندسي و شناخت عميق سازندگان آن از قوانين طبيعت ستودني مي باشد.
اين سيستم درشهرستان تکاب واقع گرديده است. مخزن بين راهي تاسيسات تامين آب قلعه فوق در فاصله بيست و پنج کيلومتري غرب شهر تکاب، و يک کيلومتري شمال روستاي نخود دره قراردارد و مسير دسترسي به آن از جاده تکاب به قولدره مي باشد .فاصله روستاي قولدره از مخزن سنگر هشت کيلومتر است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،به احتمال قوي تامين آب قلعه تنها هدف احداث اين تاسيسات نبوده و ساکنان روستاي نخود دره نيز از آن بهره مي‌برده اند و اساسا شايد اين روستا براي حراست ازاين تاسيسات بوجود آمده باشد که نياز به بررسيهاي بيشتر کارشناسي دارد.قدمتاين تاسيسات داراي قدمتي حدود 2800 سال بوده ومنسوب به دوره مانا‌ها مي‌باشد .

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها