مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانغربي سه شنبه شب در آئين گشايش اين جشنواره که در خوي برگزار شد، اظهارکرد: شمس به عنوان يک سرمايه عظيم فرهنگي ملي، فراملي و منطقهاي است که ميتواند بلخ تا آنکارا و قونيه تا خوي را به هم بسط دهد.
حجت الاسلام ناصر خداياري بيان کرد: قدرت ديپلماسي فرهنگي شمس يک فرصت در جهت تقويت ارتباطات ملتهاست و موجب گسترش مساله صلح و روابط دوستانه و برقراري پيوندهاي فرهنگي در منطقه ميشود.
وي ادامه داد: سرمايه فرهنگي شمس و مولانا ميتواند بسياري از فقرهاي فرهنگي ما را پوشش داده و ما را در مسير درست ادبي، عرفاني، کلامي و ديني رهبري کند و پيشران ما به سمت مقاصد و منويات فرهنگي کشورمان باشد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانغربي گفت: انديشههاي آکنده از صلح و آرامش طلب شمس و مولانا درجهت برقراري صفا و ارتباطات حسنه بين ملتهاي منطقه بسيار مؤثر است.
وي تاکيد بر ضرورت پاسداشت مفاخر ملي تصريح کرد: انديشه شمس و مولانا رمز تفاهم و پيوند ملتهاي به يکديگر است و شايسته است که اين ظرفيت شگفت فرهنگي و معرفتي بيش از پيش باز شناسانده شود.
حسين عباسي فرماندار خوي نيز در مراسم افتتاحيه اين جشنواره ملي گفت: براي برگزاري اين جشنواره 236اثر موسيقي سنتي و آواز اصيل ايراني از 29استان کشور به دبيرخانه جشنواره در توليت شمس تبريزي رسيده بود که از ميان اين آثار ?? اثر مطابق با اهداف جشنواره و با انتخاب داوران به مرحله داوري جشنواره راه يافته بودند، از اين آثار 14اثر برتر شناخته شده و در اين جشنواره در مدت سه روز به علاقهمندان ارائه ميشوند.
رضا جعفرپور دبير اجرايي اين جشنواره هم ويژگي مهم اين دوره از جشنواره را استقلال خوب گروههاي موسيقي محلي و سنتي از آن اعلام کرد داوري آثار اين دوره از جشنوارهي شمس و مولانا را استادان عبدالحسين مختاباد، مليحه سعيدي و پويا سرايي بر عهده دارند.
سرپرست شهرداري خوي با بيان اينکه چهارمين جشنواره ملي شمس و مولانا با هدف پاسداشت مفاخر ملي در اين شهرستان برگزار ميشود، گفت: براي برگزاري اين جشنواره ملي 236اثر موسيقي سنتي و آواز اصيل ايراني از سراسر کشور به دبيرخانه ارسال شده است.
حسن نصرالله پور با بيان اينکه از مجموع آثار رسيده 56اثر به مرحله داوري جشنواره راه يافتند، گفت: در اين جشنواره سه اثر به عنوان آثار برتر برگزيده شده نشان زرين شمس و جوايز نقدي دريافت ميکنند.
وي بيان کرد: با رأي هيأت داوران از مجموع 56اثر راه يافته به داوري 14اثر موسيقي اصيل ايراني از 9استان تهران، فارس، اصفهان، لرستان، خراسان رضوي، همدان، سيستان و بلوچستان، آذربايجان شرقي و آذربايجانغربي به عنوان آثار برتر در اين جشنواره ارائه ميشود.
اين جشنواره تا 20آبان با رعايت کامل شيوه نامههاي بهداشتي و فاصله گذاري اجتماعي در سالن ارشاد اسلامي خوي برگزار ميشود که هر روز ? استان برنامههاي خود را ارائه خواهند کرد.
در مرحله پاياني اين جشنواره که با هدف پاسداشت مفاخر ملي برگزار ميشود 14اثر از 9استان تهران، فارس، اصفهان، لرستان، خراسان رضوي، همدان، سيستان و بلوچستان، و آذربايجانهاي غربي و شرقي در خوي دار القرار شمس رقابت ميکنند.