مطالبات فعالان اقتصادي استان زنجان از رئيسجمهور چيست
مطالبات فعالان اقتصادي استان زنجان از رئيسجمهور چيست
1400/08/23
گروه اقتصادي: رئيس اتاق بازرگاني استان زنجان در رابطه با مطالبات فعالان اقتصادي استان زنجان از رئيسجمهور توضيح داد. علي يگانهفرد ، اظهار کرد: استان زنجان در حوزههاي مختلفي داراي ظرفيتهاي اقتصادي و سرمايهگذاري بوده که اين حوزهها از کشاورزي، صنايع معدني و توليدي، صنايعدستي، گردشگري، صنايع برق و الکترونيک، لجستيک، حمل و نقل و ... متفاوت است.
گروه اقتصادي: رئيس اتاق بازرگاني استان زنجان در رابطه با مطالبات فعالان اقتصادي استان زنجان از رئيسجمهور توضيح داد. علي يگانهفرد ، اظهار کرد: استان زنجان در حوزههاي مختلفي داراي ظرفيتهاي اقتصادي و سرمايهگذاري بوده که اين حوزهها از کشاورزي، صنايع معدني و توليدي، صنايعدستي، گردشگري، صنايع برق و الکترونيک، لجستيک، حمل و نقل و ... متفاوت است.
وي با بيان اينکه، زنجان با نزديکي به هفت استان که پنج استان آن داراي ناحيه مرزي است، بهترين نقطه به لحاظ استراتژيک براي سرمايهگذاري و صادرات محسوب ميشود، افزود: زنجان به لحاظ ژئوپليتيک دومين استان بعد از استانهاي مرزي، بهترين نقطه براي سرمايهگذاري است. قرار گرفتن در کريدور حمل و نقل شمال به جنوب، شرق به غرب و بالعکس و نزديکي به 50 درصد از توليد و مصرف کشور که در شعاع 400 کيلومتري استان با دسترسي سه ساعته قرار دارد، زنجان را به يک استان جذاب براي توسعه و سرمايهگذاري تبديل کرده است.
اين مسئول ادامه داد: در کنار ظرفيتهاي موجود، فعالان بخش خصوصي استان همواره در خط مقدم جبهه جنگ اقتصادي از هيچ سعي و تلاشي براي رونق توليد و صادرات کشور و استان دريغ نکردهاند و با وجود تحريمهاي گسترده و ظالمانه بينالمللي و دست و پنجه نرم کردن با برخي از مشکلات عديده داخلي، در راه اعتلاي ايران اسلامي همواره ثابتقدم بوده و گام برداشتهاند اما در اين شرايط، وجود حمايتهاي گسترده مسئولان و تسهيل امور يک ضرورت و نياز واقعي محسوب ميشود.
رئيس اتاق بازرگاني استان زنجان تصريح کرد: استان زنجان در حوزههاي بسياري داراي ظرفيت است و اين ظرفيتها براي بالندگي، نياز به توجه و کار عملياتي ويژه و جهادي دارد تا هرچه بهتر و بيشتر فعال شده و توسعه اقتصادي و سود و منفعت آن به نفع اقتصاد کشور، استان و مردم رقم زده شود. با نگاهي به ظرفيتهاي استان ميتوان آنها را در بخشهاي مختلفي تقسيمبندي کرد که انتظار اتاق بازرگاني زنجان به عنوان متولي بخش خصوصي استان، توجه مسئولان در نگاه ويژه و عملياتي کردن اين ظرفيتها است.
يگانهفرد يادآور شد: اتاق بازرگاني زنجان با کار کارشناسي و مطالعات اقتصادي دقيقي که داشته، ظرفيتهاي بالقوه استان را احصا و آنها را در بخشهاي مختلفي دستهبندي، مشکلات و موانع پيش روي توسعه آنها را مشخص و براي هر کدام پيشنهادات اختصاصي ارائه کرده است.
وي با اشاره به منطقه ويژه اقتصادي به عنوان ظرفيت بالقوه استان، عنوان کرد: منطقه ويژه اقتصادي زنجان که به تازگي در ماههاي گذشته به تصويب رسيده، فرصت مهمي را پيش روي توسعه استان قرار داده است که با تکميل زيرساختهاي آن و نيازي که دارد؛ ميتواند موجب ورود سرمايهگذار داخلي و خارجي، ورود تکنولوژي و فناوري نوين، اشتغالزايي، توسعه صادرات و ... شود و به عنوان يک زيرساخت از اهميت ويژه براي توسعه اقتصادي منطقه و استان برخوردار است.
اين مسئول اظهار کرد: تخصيص اعتبار براي راهاندازي مرکز آماد و پشتيباني شمالغرب کشور نيز از ديگر مواردي است که ميتواند به مرکزيت استان در توسعه اين منطقه نقش به سزايي را ايفا کند. وجود آمار دقيق از ظرفيتهاي بالقوه و ديگر نيازهاي اصلي و زمينهاي براي سرمايهگذاري و راهاندازي واحدهاي توليد، توسعه اشتغال و ايجاد زيرساختها و ... همگي نيازمند وجود آماري دقيق و جامع است که زنجان با توجه به جايگاه خود ميتواند به عنوان پايلوت در اين زمينه ورود کند.
رئيس اتاق بازرگاني استان زنجان با بيان اينکه هدايت سرمايهگذاريها به استان به سوي صنايع پاک از طريق ورود و حضور هلدينگهايي چون ستاد اجرايي فرمان امام، برکت و ... نيز از ديگر پيشنهادات و انتظارات بخش خصوصي است، گفت: بازنگري در برخي از قوانين مُخل کسب و کار و توسعه اقتصادي در بخشهايي از جمله محيطزيست و ... يک نياز فوري براي استان محسوب ميشود که در برخي موارد از جمله توسعه معادن و صنايع معدني موجب در جا زدن اين صنعت و صامت ماندن ظرفيتهاي اين بخش و توسعه نيافتن برنامهها شده است.
يگانهفرد ادامه داد: استان زنجان داراي 36 نوع تنوع ماده معدني و داراي ذخيره قطعي 610 ميليون تن است اما برخي از قوانين توسعه معادن را دچار مشکل جدي کرده است. به صورت کلي مشکلات بخش معدن استان را ميتوان در استفاده از ماشينآلات فرسوده، نداشتن مطالعات اکتشافي و زمينشناسي، بهرهبرداري با روشهاي نوين و ... خلاصه کرد که انتظار ما در اين بخش، توجه و رفع مشکلات به صورت جدي در اين موارد است.
وي با بيان اينکه فرودگاه زنجان که براي آن سرمايهگذاري عظيمي صورت گرفته است، يک مزيت زيربنايي محسوب ميشود، افزود: در همين راستا، فعال کردن اين ظرفيت بالقوه و موجود در استان در راستاي حمل و نقل بار و مسافر و ... ضرورت بالايي دارد. در اين بخش فرصتهاي مطلوبي براي توسعه وجود دارد که از آن جمله ميتوان به انتقال بخشي از بار فرودگاه پيام به فرودگاه زنجان اشاره کرد.
اين مسئول تصريح کرد: همچنين از ديگر استعدادها و نيازهاي توسعه اقتصادي استان، توجه ويژه به بخش کشاورزي است که سالانه 3 ميليون تن توليد در استان داشته اما در بخش صنايع تبديلي و ديگر بخشها از جمله زيرساختهاي انبارداري و سردخانهاي، ضعف در صنعت حمل و نقل به خصوص ماشينهاي يخچالدار، نبود واحدهاي سورت و بستهبندي کمبودهايي زيادي دارد. در حالي که به عنوان قطب توليد زيتون کشور شناخته ميشويم و در توليد بسياري از اقلام زراعي و باغي داراي رتبههاي برتر کشوري هستيم اما همچنان ظرفيتهاي اين بخش مغفول مانده و توجه جدي به آنها طي سالهاي گذشته صورت نگرفته است.
رئيس اتاق بازرگاني استان زنجان ادامه داد: پايانه صادراتي محصولات کشاورزي استان عليرغم ظرفيت بالاي بخش کشاورزي استان، همچنان از نبود امکانات و زيرساختهاي لازم در زمينه بستهبندي، سورتينگ، برندسازي، حمل و نقل و پايانه صادرات محصولات تخصصي بيبهره است که موجب کاهش بهرهوري و ارزشافزوده و نيز اتلاف بخش اعظمي از محصولات کشاورزي ميشود.
نبود بازارچههاي تخصصي عرضه و فروش محصولات استان نيز که با توجه به ظرفيت بخش کشاورزي در استان و نبود زنجيره منسجم در شبکه عرضه و فروش محصولات، يکي ديگر از کمبودهاي اين بخش است که در اين زمينه بايد به سوي ايجاد بازارچههاي تخصصي و بورسهاي محلي براي ساماندهي محصولات از جمله زيتون، قزلآلا، سير، پياز، سيبزميني و ... با نگاه تقويت برندينگ و ارتقاي کيفيت بستهبندي اقدام کرد.
اين فعال صنعتي با اشاره به اينکه يکي ديگر از بخشهايي که ميتواند در توسعه اقتصادي استان مثمرثمر باشد، صنايعدستي است که متاسفانه استان جايگاه مطلوبي در ايجاد اشتغال، توليد، سرمايهگذاري، صادرات، برندسازي و ... اين بخش ندارد، تصريح کرد: در حالي که چاقو، فرش، مس، مليله و ... صنايعدستي مهم استان قلمداد ميشود اما آنچنان که بايد به آن و توسعه اين صنايع توجه نشده و ظرفيتهاي اين بخش در بسياري از حوزهها از جمله بخش صادرات مغفول مانده است. انتظار ميرود توجه به پتانسيلهاي موجود و منحصر به فرد اين حوزه از جمله کيفيت، طرح، شهرت محصولات و ... جديتر از گذشته باشد.
يگانهفرد يادآور شد: در صنايع برق و الکترونيک پتانسيل مطلوب استان موجب شده که به عنوان يکي از قطبهاي صنايع برق و الکترونيک در کشور مطرح شويم و نقش محوري در توليد تجهيزات برق فشار قوي مورد نياز کشور داشته باشيم، به طوري که بيش از 60 درصد تجهيزات برق فشار قوي مورد نياز کشور در استان توليد ميشود. در سالهاي گذشته با توجه به پتانسيل مناسب استان در صنايع برق و الکترونيک، ايجاد شهرک تخصصي برق، الکترونيک و IT مورد توجه مسئولان قرار گرفت اما احداث شهرک با تاخير و معطليهاي فروان در مرحله تامين زيرساختهاي آن در حال آمادهسازي است. در حالي که استقرار و آغاز به کار اين شهرک فرصتهاي زيادي پيش روي توليد و افزايش سهم صادرات در صنايع مذکور فراهم خواهد کرد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،اين مسئول خاطرنشان کرد: يکي ديگر از بخشهاي توسعه استان، توجه به ظرفيتهاي حمل و نقلي و جادهاي، از جمله توسعه بخش ريلي است که با توجه به پروژه دو خطه شدن راهآهن زنجان به قزوين و براي بهرهمندي صنايع و اقتصاد استان از مزيتهاي اين زيرساخت، ضرورت دارد خط راهآهن شهرک اشراق به منطقه ويژه وصل و شهرک روي نيز به جهت حجم بالاي بار به خط آهن متصل شود.
منبع :