عصر آذربایجان

گزارش خبر

سين من‌درآوردي هفت سين نوروزي

سين من‌درآوردي هفت سين نوروزي

1400/12/22

گروه اجتماعي: اين روزها در آستانه سال نو کم‌کم بساط دستفروش‌هاي هفت سين نوروزي در خيابان‌ها پهن مي‌شود، بساطي که علاوه بر ماهي قرمز حيواناتي نظير سمندر، سنجاب، لاک پشت و... هم در آن يافت مي‌شود.

گروه اجتماعي: اين روزها در آستانه سال نو کم‌کم بساط دستفروش‌هاي هفت سين نوروزي در خيابان‌ها پهن مي‌شود، بساطي که علاوه بر ماهي قرمز حيواناتي نظير سمندر، سنجاب، لاک پشت و... هم در آن يافت مي‌شود.

نوروز باستاني يکي از اعياد بزرگ ايرانيان است و هر استاني در اين عيد بزرگ براي خود رسم و رسومي دارد. البته که اين سال‌ها رسوم خارج از آداب هم به اين آيين اضافه شده اما قرار گرفتن حيوانات در سفره هفت سين به نشانه خوش يمني، اتفاق عجيبي است که اين روزها باب شده است.
انواع و اقسام حيوانات به ويژه سمندر، مار آبي، لاک پشت، ميمون، سنجاب و انواع پرنده‌هاي وحشي حيواناتي هستند که اين روزها در حصار سفره زيباي هفت سين قرار مي‌گيرند و معادله سين‌ها را به هم مي‌زنند.
نگراني‌هايي درباره تسري اين فرهنگ ايجاد شده و فعالان زيست محيطي بارها در اين باره اظهار نظر کرده اند که مردم به اين باورها اعتقاد نداشته باشند و عقيده به اينکه حضور حيوانات در کنار سفره هفت سين، سال خوبي را براي آنها رقم خواهد زد، کاملاً اشتباه است، اما اين حرف براي برخي خوشايند نيست.
سين سمندر در سفره هفت سين
يکي از فعالان محيط زيست در اين باره گفت: در ايام نزديک به نوروز شاهد افزايش تقاضا براي نگهداري انواع گونه‌هاي جانوري براي سفره هفت سين با عقايدي براي خوش يمن شدن سال نو و برکت و ساير خرافات هستيم که حيات وحش را در معرض خطر قرار مي‌دهد.
ابوالفضل زارع ادامه داد: اين اقدام در هيچ جايي از فرهنگ ما تعريف نشده اما شاهد هستيم که خريد و فروش برخي از حيوانات وحشي به طور خاص سمندر، مار آبي، لاک پشت کوچک، ميمون، سنجاب و انواع پرندگان وحشي افزايش يافته است.
وي، اين اقدام را به اسارت کشيدن و آزار دادن اين حيوانات دانست و افزود: نگهداري اين حيوانات در محيط انساني کار نادرست و خطرناکي براي حيوان و آزار دهنده است و بايد اين آداب افزوده به فرهنگ نوروز باستاني را هر چه زودتر حذف کرد.
اين فعال محيط زيست اظهار داشت: مردم براي جلوگيري از اين وضعيت و حفاظت از حيات وحش بايد از اين اقدام دوري کرده و مواردي که مشاهده مي‌کنند را به اطلاع سازمان حفاظت محيط زيست برسانند چرا که در قبال محيط زيست مسئول هستيم و از بين رفتن اين حيوانات، اکوسيستم طبيعت را بر هم زده و در نهايت زندگي انسان را نيز در معرض تهديد قرار مي‌دهد.
وي با اشاره به اهميت حفاظت از محيط زيست عنوان کرد: اهميت اين موضوع تا حدي است که روزي به عنوان روز جهاني حيات وحش در دنيا نامگذاري شده تا مردم نسبت به اين موضوع حساس شوند و آگاهي يابند که زندگي انساني به زندگي حيات وحش بستگي دارد.زارع ادامه داد: شايد نقش حيات وحش براي بسياري از ما روشن نباشد و مطلع نباشيم که اگر گونه‌اي از حيات وحش از بين برود، چه خسارتي به اکوسيستم وارد مي‌شود. اگر مردم به اين مهم واقف شوند قطعاً براي حفاظت از محيط زيست بيشتر کمک مي‌کنند.
لزوم تلاش انسان‌ها براي فعال نگه داشتن ساعت طبيعت
اين کارشناس حفاظت محيط زيست تاکيد کرد: وقتي ساعت طبيعت از کار افتاد، همه با هم نابود مي‌شويم و اينجاست که بحث نجات انسان‌ها مطرح است و ديگر تنها بحث نجات يک گونه جانوري نيست زيرا به طور قطع با انقراض هر کدام از گونه‌هاي جانوري، انسان‌ها يک گام به نابودي نزديک مي‌شوند و وقتي ما به اين سطح از آگاهي برسيم به طور قطع تلاش مي‌کنيم که گونه‌هاي جانوري را حفظ کنيم.
وي با بيان اينکه روز جهاني محيط زيست امسال با شعار با شعار بازيابي يا احياي گونه‌هاي کليدي براي بازسازي بوم سازگان برگزار شد، اظهار داشت: در اين روز تلاش شد که اطلاع رساني لازم صورت گيرد و آموزش‌هاي لازم داده شود هر چند اين آموزش‌ها و اطلاع رساني بايد در تمام سال تداوم يابد.
حذف گونه‌هاي کليدي در بازسازي اکوسيستم
وي ادامه داد: گونه‌هاي کليدي گونه‌هايي هستند که در صورتي که حذف شوند يا جمعيت آنها کاهش پيدا کند، تاثير منفي بسياري بر اکوسيستم دارد مثلاً در زيستگاه‌هاي زاگرس، گونه‌هايي مثل گراز و سنجاب ايراني بسيار کليدي هستند چون اين گونه‌ها نقش زيادي در بازسازي اکوسيستم دارند.زارع اظهار داشت: در اکو سيستم‌هاي بياباني گونه‌هايي مثل گرگ به عنوان يک گونه کليدي مطرح است و اگر از طبيعت ما حذف شوند، کل اکوسيستم دچار مشکل مي‌شود و بسيار مهم است که ما گونه‌هاي کليدي را حفاظت کنيم.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل از مهر،متاسفانه موضوع شکار بي رويه، تصادف حيوانات در جاده‌ها و کشته شدن آنها، خرافات و … از جمله دلايل تعرض به حيوانات است و روزانه از جمعيت حيات وحش استان مي کاهد و حال اگر در کنار همه اينها، اين حيوانات قرباني آداب و رسومي چون قرار گرفتن در سفره هفت سين شوند، خطر جديدي آنها را تهديد مي‌کند و بيم آن مي‌رود که اين فرهنگ توسعه يابد و گونه‌هاي بسياري را تهديد کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها