عصر آذربایجان

گزارش خبر

چطور پروژه ساخت اتاق بازرگانی اردبیل خسارت حداقل 70میلیاردی به بیت‌المال زد؟

چطور پروژه ساخت اتاق بازرگانی اردبیل خسارت حداقل 70میلیاردی به بیت‌المال زد؟

1401/05/12

عصر آذربایجان- پروژه ساخت اتاق بازرگانی اردبیل که قرار بود با بودجه 10میلیاردی انجام شود، با گذشت 3سال تنها 8.5 درصد پیشرفت دارد و اگر سال جاری تکمیل پروژه انجام گیرد، حداقل 70میلیارد تومان بودجه اضافه از بیت المال باید صرف شود.

عصر آذربايجان- پروژه ساخت اتاق بازرگاني اردبيل که قرار بود با بودجه 10ميلياردي انجام شود، با گذشت 3سال تنها 8.5 درصد پيشرفت دارد و اگر سال جاري تکميل پروژه انجام گيرد، حداقل 70ميليارد تومان بودجه اضافه از بيت المال بايد صرف شود.

 پس از بالا گرفتن اعتراض‌ها به تخلفات رخ داده در اتاق بازرگاني، نمايندگان مجلس طرحي براي تحقيق و تفحص از عملکرد اتاق بازرگاني را تقديم هيئت رئيسه کردند تا عملکرد اتاق ايران در طول سال‌هاي اخير شفاف شود.

به تازگي هم اطلاعاتي از تخلفات مالي اتاق ايران و اتاق‌هاي استاني در قالب ساختمان‌سازي منتشر شده است. بر اين اساس برخي از اتاق‌هاي استاني در قالب ساخت ساختمان براي اتاق بازرگاني، اقدام به دريافت مبالغي سنگين از اتاق بازرگاني ايران کرده اند اما در بعضي موارد علي رغم پرداخت ميلياردها تومان هنوز حتي تجهيز کارگاه اوليه پس از 3 سال صورت نگرفته است.

با شروع تحقيق و تفحص مجلس از اتاق و سوالاتي که سازمان حسابرسي و ديوان محاسبات مطرح کرد عملا تخلفات گسترده اتاق‌هاي استاني مشخص شد که گزارش اين موضوع در جدول پيوست آمده است. براي توضيح اين جدول در اينجا به بررسي وضعيت عملکرد اتاق اردبيل به عنوان يکي از اتاق‌هاي متخلف مطرح شده مي‌پردازيم.

اتاق بازرگاني اردبيل در مرداد 1398 پس از عقد تفاهم نامه با اتاق ايران شروع به ساخت ساختمان جديد اتاق اردبيل نمود. در تفاهم نامه با اتاق ايران متراژ ساختمان اتاق اردبيل بين 2500 تا 3500 مترمربع تعيين شد و بر اساس اين تفاهم نامه اتاق اردبيل موظف بود ظرف مدت 2 سال اين پروژه را به اتمام برساند.

اولين مساله در اتاق اردبيل اين بود که علي رغم تعيين حداکثر 3500 مترمربع براي اتاق عملا پروژه براي ساخت 5235 مترمربع کليد خورد. به زبان ساده اتاق اردبيل 1735 متر بيش از ميزان مصوب اتاق ايران اقدام به ساخت نمود.

در اين خصوص دو مسئله وجود دارد. اول محاسبات و بودجه در نظر گرفته شده براي پروژه با اين اضافه برداشت دچار مشکل مي‌شد و از همان ابتدا مشخص بود که اين پروژه با مبلغ ذکر شده به پايان نمي رسد.

نکته دوم و مهمتر اين بود که براي آغاز پروژه مجوز ساخت مورد نياز است و مشخص نيست از سوي شهرداري چه متراژي اجازه ساخت داده شده است. اگر متراژ 5235 مترمربع توسط شهرداري مجوز داده شده باشد يعني اتاق ايران بدون توجه به مجوزها تفاهم نامه با اتاق ايران را امضا کرده است و اگر متراژ ذکرشده در اتاق ايران درست باشد يعني اتاق اردبيل پروژه را بر خلاف نقشه‌هاي ارائه شده به شهرداري و مجوز ساخت آغاز کرده است.

در تفاهم اوليه مبلغ 103 ميليارد ريال براي پروژه در نظر گرفته شد که 80 درصد آن بايد توسط اتاق ايران پرداخت مي‌شد.  اما موضوع اين بود که با هر سال تأخير در ساخت پروژه به دليل تورم هزينه ساخت دچار تغيير مي‌شد. بر اساس محاسبات اتاق ايران در بهمن 1397 يک ساختمان اداري با هزينه 2.5 ميليون تومان بابت هر متر مربع ساخته مي‌شد. اما در بهمن 1399 اين مبلغ به 4.5 ميليون تومان رسيد. در سال 1400 ساخت هر متر مربع ساختمان اداري به طور متوسط 7 ميليون تومان هزينه داشت و در ابتداي سال  1401 ساخت هر متر مربع ساختمان اداري به 17 ميليون تومان رسيد.

به زبان ساده با توجه به فراهم بودن بودجه اگر اتاق اردبيل در سال 1398 کار ساخت را انجام مي‌داد اين پروژه با هزينه اي بسيار کمتر قابل انجام بود اما تأخير در ساخت عملا منجر به خسارت‌هاي ميلياردي به بودجه اتاق بازرگاني شده است.

همانطور که گفته شد برآورد اوليه بر اساس تفاهم نامه هزينه 103 ميليارد ريال بود که 82 ميليارد ريال آن  بر عهده اتاق ايران بود. اما علي رغم تأمين بودجه، اتاق اردبيل در سال 98 پروژه را آغاز نکرد. اين موضوع باعث شد که براي زيربناي مجاز(3500 متر مربع) مبلغ تحميلي به اتاق ايران به 486 ميليارد ريال برسد. اما مسئله اين بود که پروژه با متراژي اضافي آغاز شده بود و اين موضوع مبلغ تحميلي به اتاق ايران از محل تأخير با احتساب تعديل نهايي را به 702 ميليارد ريال رسانده است. به زبان ساده اگر افزايش قيمت ديگري رخ ندهد و پروژه اردبيل امروز به پايان برسد اتاق ايران 702 ميليارد ريال ديگر بايد پرداخت کند. اما سوال اين است که واقعا پروژه در چه مرحله اي است؟

اتاق اردبيل تاکنون 161 ميليارد ريال پول از اتاق ايران بابت ساخت ساختمان دريافت کرده است و تنها 8.5 درصد پيشرفت فيزيکي در اين پروژه را شاهد هستيم. کساني که با پيشرفت فيزيکي پروژه‌هاي ساختماني آشنا هستند مي‌دانند که اين ميزان پيشرفت نه فقط به اندازه گود برداري اوليه نيست بلکه حتي اگر تجهيز کارگاه صورت گرفته بود منجر به افزايش بيشتر پيشرفت فيزيکي مي‌شد.

 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها