عصر آذربایجان

گزارش خبر

زيتون طارم فرصتي که بايد از آن بهره برد

زيتون طارم فرصتي که بايد از آن بهره برد

1402/06/05

گروه گزارش: در شهرستان طارم 21 هزار هکتار باغ زيتون وجود دارد که 16 هزار هکتار از آن بارده است و سال گذشته با توجه به افزايش توليد زيتون، مازاد توليد زيتون در منطقه را شاهد بوديم و اين در حالي‌ است که امسال به‌طور طبيعي برداشت از باغات زيتون آورده چنداني براي باغداران نداشته است چرا که درختان پايين‌ترين حد باردهي را بعد از يک سال آورده سپري مي‌کنند.

گروه گزارش:  در شهرستان طارم 21 هزار هکتار باغ زيتون وجود دارد که 16 هزار هکتار از آن بارده است و سال گذشته با توجه به افزايش توليد زيتون، مازاد توليد زيتون در منطقه را شاهد بوديم و اين در حالي‌ است که امسال به‌طور طبيعي برداشت از باغات زيتون آورده چنداني براي باغداران نداشته است چرا که درختان پايين‌ترين حد باردهي را بعد از يک سال آورده سپري مي‌کنند.

درخت زيتون يکي از اولين و قديمي‌ترين درختان ميوه است که امروز در مناطقي با آب و هواي مديتراني کشت مي‌شود و به دليل اهميت و نقش بارز روغن زيتون در سلامتي انسان اين روغن در دنيا و ايران از مصرف قابل ملاحظه‌اي برخوردار است، به طوري که در طي چندين سال اخير بر اساس آمار سازمان فائو کشورهاي مختلفي مثل چين، پاکستان، ايران و چند کشور ديگر برنامه توسعه کشت زيتون را به اجرا در آورده‌اند.
در استان زنجان در شهرستان طارم سطح زيرکشت باغات بارور نشان مي‌دهد که گسترش توليد محصول زيتون از روند رو به رشدي برخوردار است. با توجه به شرايط آب و هوايي سال گذشته، سال‌آور شديد زيتون بود و باغداران برداشت 100 هزار تني زيتون با افزايش 4 برابري برداشت زيتون در اين شهرستان را شاهد بودند.
هم‌اکنون در شهرستان طارم 21 هزار هکتار باغ زيتون وجود دارد که 16 هزار هکتار از آن بارده است و سال گذشته با توجه به افزايش توليد زيتون، مازاد توليد زيتون در منطقه را شاهد بوديم و اين در حالي‌ است که امسال به‌طور طبيعي برداشت از باغات زيتون آورده چنداني براي باغداران نداشته است چرا که درختان پايين‌ترين حد باردهي را بعد از يک سال آورده سپري مي‌کنند.
40 درصد نياز زيتون کشور از طريق توليد در زنجان تامين مي‌شود و باغات زيتون خوبي در استان وجود دارد ولي آنچه که امسال زيتونکاران طارمي را نگران کرده است کمبود توليد در باغات منطقه است؛ کمبودي که بايد با برنامه‌ريزي درست شرايطي براي رفع آن مهيا کرد.
رئيس جهادکشاورزي شهرستان طارم با اشاره به کاهش آورده باغات در سال زراعي جاري درباره ورود زيتون ديگر استان‌ها به بازار شهرستان طارم، اظهار مي‌کند: شهرستان طارم مرکز فرآوري و فروش زيتون محسوب مي‌شود و مراکز فرآوري و روغن‌کشي مختلفي در اين شهرستان وجود دارد و اين عامل موجب مي‌شود هرساله شهرستان طارم ميزبان زيتون‌کاران استان‌هاي ديگر براي فرآوري و فروش زيتون باشد.منوچهر يارمحمدي مي‌افزايد: دليل حضور زيتون‌کاران استان‌هايي همچون شيراز، گرگان و کرمانشاه در شهرستان طارم به دليل مرکز فروش و فرآوري بودن منطقه است که يا خود زيتون کاران در شهرستان حضور مي‌يابند يا توسط خريداران محلي شهرستان طارم خريداري مي‌شود و اين اتفاق به سال آوري زيتون طارم مربوط نيست.
اين مسئول تصريح مي‌کند: وجود زيتون استان‌هاي ديگر در شهرستان طارم همانند محصول سير است که چون شهرستان طارم مرکز فروش سير نيز محسوب مي‌شود هرساله ميزبان سير آذرشهر نيز بوده و کشاورزان اين بخش براي فروش سير وارد شهرستان طارم مي‌شوند.
فرصتي که نبايد از آن غفلت کرد
32 واحد صنعتي و 150 واحد سنتي توليد زيتون در استان زنجان در حال فعاليت هستند که تامين مواد اوليه اين واحدها بسيار حائز اهميت است. با توجه به کاهش باروري درختان در سال‌جاري و اينکه امکان تامين مواد مورد نياز واحدها وجود ندارد فعالان در اين بخش به‌دنبال تهيه محصول از ساير نقاط توليدکننده هستند که شيراز و گرگان جزو همين موارد به‌شمار مي‌آيد.
اين وضعيت نشان مي‌دهد زيتون طارم به‌عنوان برندي معروف بايد بتواند مواد اوليه لازم را تحت هر شرايطي فراهم کند و براي روزهاي اينچنيني برنامه‌ريزي لازم را داشته باشد و غافلگير وضعيت عادي شرايط کشاورزي نشود.
نياز حدود 13 هزار تني بازار کشور به روغن زيتون که بيش از 6000 تن آن در کشور توليد مي‌شود ضرورت توجه به اين حوزه را بيش از گذشته نشان مي‌دهد تا بازار با ثبات و کم چالشي پيش‌روي توليدکننده و همچنين باغداران وجود داشته باشد.
8700 نفر بهره‌بردار زيتون در اين شهرستان هستند و 600 هزار نفرروز، به برداشت زيتون مشغول بوده و کسب درآمد مي‌کنند. سال گذشته سال خوبي براي باغ‌داران به‌شمار مي‌آمد و پيش‌بيني مي‌شد درآمد ناخالص حاصله از برداشت کنسروي زيتون به 1400 ميليارد تومان برسد که اين رقم در حوزه کشاورزي عدد نسبتا بزرگي به‌شمار مي‌آيد.
عددهاي اعلام شده در حوزه زيتون در شهرستان طارم نشان مي‌دهد اقتصاد منطقه به‌نوعي رفته رفته وابسته به اين محصول شده و با توجه به وضعيت منابع آب منطقه و شرايط باغ‌داري بايد فکري به حال برند زيتون طارم کرد تا ساليان سال اين محصول در بازار جزو رقباي اصلي باقي مانده و منتفعان از آن که عمدتا باغداران هستند نيز از قبل آن کسب درآمد کنند.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،برنامه‌ريزي نسبت به انبارداري زيتون و تبديل و فرآوري آن با حجم بالا و همچنين مرکزيت يافتن طارم براي تجارت زيتون کشور مي‌تواند جزو راهکارهايي باشد که اقتصاد پررونق زيتون را براي ساليان سال سرپا نگه دارد. هر چند فروشندگان رودباري با توجه به حجم تردد مسافران از اين محل زيتون را به‌نام خود زده‌اند ولي آنچه مهم به نظر مي‌آيد تبديل طارم به‌عنوان بورس اصلي زيتون است که به‌ نوبه خود مي‌تواند کام اهالي را از سود آن شيرين کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها