عصر آذربایجان

گزارش خبر

ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي تبريز با بهره مندي از تجربيات جهاني

ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي تبريز با بهره مندي از تجربيات جهاني

1402/08/21

گروه اجتماعي: ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي و ناکارآمد يکي از اولويت هاي مديران شهري در تبريز و ساير کلانشهرها و شهرهاي بزرگ کشور است که به منظور ايمن سازي و پيشگيري از خطرات در برابر حوادث طبيعي از جمله زلزله اجرا مي‌شود و در اين مسير بهره مندي از تجربيات جهاني و همکاري نهادهاي بين المللي مي تواند راهگشا باشد.

گروه اجتماعي: ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي و ناکارآمد يکي از اولويت هاي مديران شهري در تبريز و ساير کلانشهرها و شهرهاي بزرگ کشور است که به منظور ايمن سازي و پيشگيري از خطرات در برابر حوادث طبيعي از جمله زلزله اجرا مي‌شود و در اين مسير بهره مندي از تجربيات جهاني و همکاري نهادهاي بين المللي مي تواند راهگشا باشد. کشورمان همکاري نزديکي با برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبيتات) دارد و در آذر ماه سال 1385 دولت و برنامه اسکان بشر ملل متحد توافقنامه اي براي تاسيس دفتر کاهش سوانح برنامه اسکان بشر ملل متحد امضا کردند و اين دفتر به طور رسمي در سال 1388 افتتاح شد و امروز نيز هياتي از اين دفتر بازديدي از سکونتگاه هاي غيررسمي تبريز داشتند.
دفتر هبيتات در ايران در سال 1388 با تمرکز بر موضوع کاهش آثار خطرات و بلاياي طبيعي و بر اساس موافقت نامه اي بين برنامه اسکان بشر ملل متحد و دولت جمهوري اسلامي ايران تاسيس شد و از ابتداي سال 1390 فعاليت هاي دفتر به سمتي فراتر از حوزه کاهش آثار خطرات بلاياي طبيعي هدايت شد و پرداختن به همه حوزه هاي کاري و برنامه هاي هبيتات در جهت پاسخگويي مناسب به مشکلات و چالش هاي اسکان بشر و توسعه شهري پايدار، در دستور کار قرار گرفت.
دفتر هبيتات در تهران و کميته ملي اسکان بشر برنامه همکاري مناسبي را تدوين کرده اند که مطابق با اولويت هاي دولت کشورمان بوده و در حيطه فعاليت هاي اسکان بشر و توسعه شهري است، توجه خاص به سياست ها و برنامه هاي کلان بخش مسکن، برنامه ريزي شهري، گسترش همکاري هاي فني دوجانبه و توجه خاص به خطرات زلزله از مهمترين برنامه هاي اين دفتر است.
تا جايي که آرمان خورسند مشاور وزير راه و شهرسازي و دبير کميته ملي اسکان بشر جمهوري اسلامي ايران، فروردين ماه امسال در پيامي به اجلاس 2023 آسيا اقيانوسيه هبيتات در خصوص توسعه پايدار 2030 بر ارتباط سازنده کشورمان با برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبيتات) تاکيد کرد.
دبير کميته ملي اسکان بشر گفت: باتوجه به انطباق شعار سال هبيتات در خصوص تأمين مسکن براي اقشارآسيب‌ پذير و هدف طرح نهضت ملي مسکن در ايران همکاري‌هاي جمهوري اسلامي ايران با هبيتات بسيار مثمرثمر خواهد بود.
مدير دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در ايران از سکونتگاه‌هاي غيررسمي تبريز بازديد کرد
امروز هم مدير دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبيتات) در ايران و نماينده وزارت راه و شهرسازي، از سکونتگاه هاي غيررسمي تبريز بازديد کرد.محمد عزتي معاون شهرسازي و معماري شهردار تبريز در اين بازديد با تشريح اهداف، برنامه ها و اقدامات اجرايي شهرداري تبريز در اين مناطق، خواستار انتقال تجارب علمي و همچنين بهره مندي از امتيازات عضويت ايران در سازمان هاي جهاني به ويژه برنامه اسکان بشر ملل متحد در راستاي توانمندسازي اين نواحي شد.افشين کلانتري مدير دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در ايران هم پس از بازديد چند ساعته و مشاهده شرايط سکونت مردم در اين مناطق و اقدامات انجام گرفته شهرداري تبريز در راستاي اصلاح، ايمن سازي و کاهش مخاطرات تا به امروز، با تمجيد از رويکرد مديريت شهري تبريز در جهت بهبود شرايط زندگي در سکونتگاه هاي غير رسمي به ويژه مسيرگشايي در اين نواحي، قول مساعدت در خصوص جلب توجه سازمان هاي بين المللي به ويژه هبيتات؛ در جهت تهيه طرح مطالعاتي لازم براي انتقال تجربيات علمي جهاني و همچنين بهره مندي از امتيازات عضويت ايران در مجامع بين المللي را داد.
برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN-Habitat) برنامه اي براي سکونتگاه‌هاي انساني و توسعه شهري پايدار است.
اين برنامه که دفتر مرکزي آن در نايروبي، کنيا قرار دارد، در سال 1978 به‌دنبال برگزاري اولين کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد سکونتگاه‌هاي انساني و توسعه شهري پايدار که در سال 1976 در ونکوور، کانادا برگزار شد، تأسيس شد.
رسالت هبيتات ترويج و ارتقاء توسعه اجتماعي و زيست‌ محيطي اسکان بشر و دستيابي به هدف مسکن درخور براي عموم است.
هبيتات مي‌ کوشد با پيشگامي در فرايند شهري ‌شدن و ترويج تغيير سياست‌ها، روش‌ها و نگرش‌ هاي مقابله با نيازهاي توسعه شهري، رشد شهرها و مناطق روستايي را به فرصتي براي توسعه فراگير براي همه شهروندان تبديل کند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، سه هزار و 600 هکتار سکونتگاه غيررسمي با 500 هزار نفر جمعيت در آذربايجان شرقي وجود دارد که بيش از 300 هزار نفر از جمعيت 2 ميليون نفري تبريز در اين سکونتگاه ها زندگي مي کنند.

منبع :  

برچسب ها:  

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

حضور موفقي در بازار روسيه نداريم

رئيس اتاق بازرگاني اردبيل:
خروج

رئيس اتاق بازرگاني استان اردبيل گفت: متأسفانه برخلاف برنامه‌ريزي‌ها حضور موفقي در بازار روسيه نداريم.

عدم هماهنگی مشکل متقاضیان مسکن زمین‌های توحید

عدم هماهنگی مشکل متقاضیان مسکن زمین‌های توحید
خروج

به گزارش عصرآذربایجان، طی روزهای گذشته شاهد تجمع اعتراضی اعضای تعاونی‌ زمین‌های ارتش و توحید واقع در خیابان میرداماد ارومیه مقابل استانداری آذربایجان غربی بودیم.

کوه چهل مر شهيدان اروميه

 
خروج

گروه سيري در استان ها: تک قله مرتفع چهل مرد شهيدان بر روي يک خط الرأس شمالي – جنوبي قرار گرفته که از سمت شمال پس از يک قله 3024 متري بدون نام به قله 3400 متري مرتفع بره عزد و سپس ساير ارتفاعات منطقه متصل مي شود.قله زيباي كوه شهيدان، با نام چهل مر شهيدان كه از قرار معلوم تعدادي از شهيدان 14 قرن پيش در اينجا مدفون هستند و قله آن زيارتگاه و مكان مقدس محسوب مي شود.

بخاری‌های نفتی مدارس آذربایجان شرقی تا مهر ماه جمع‌آوری می‌شود‌

 
خروج

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی گفت: اولویت اول آموزش و پرورش جمع‌آوری بخاری‌های نفتی از مدارس استان تا اول مهر ۹۸ است.

ارسباران، قربانی بی‌تدبیری‌ها

 
خروج

دوشنبه‌ي سياه 28 مردادماه بود که شعله‌‌هاي خشمناک و سوزان آتش، امان جنگل‌هاي ارسباران را بريد و تن سرسبز آن را سياه پوش کرد، سه روز متوالي ارسباران همچنان در آتش مي سوخت ولي هنوز خبر اين حادثه براي اذهان عموم منتشر نشده بود تا اين‌که ماجراي اين حادثه‌ي تلخ در عصر روز چهارشنبه، سي‌ام مردادماه، به‌صورت گسترده رسانه‌اي و عمق فاجعه برهمگان آشکار شد، اکنون بعد از گذشت 10 روز از واقعه‌ي ناگوار آتش سوزي‌ اخير، 632 هکتار از تن بي جان و خاکستر شده‌ي ارسباران بر جاي مانده است.

نهاد خانواده سقف امن هر انسان

 
خروج

گروه گزارش: خانواده، مناسبت ترين نظام براي تأمين نيازهاي روحي و معنوي بشر است و بهترين سقف امن هر انسان به شمار مي‌رود.

مشکلات نهایی مسکن‌مهر اردبیل برطرف می‌شود

 
خروج

معاون راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: با توجه به اتمام پروژه مسکن مهر در آینده ای نزدیک مشکلات نهایی این پروژه برطرف می‌شود که در این راستا مسئولان ذی‌ربط باید نهایت همکاری را داشته باشند.

موسيقي مذهبي اصيل را به گوش مردم برسانيد

 
خروج

گروه گزارش: اغلب نوحه‌خوانان يا روضه‌خوانان اطلاعاتي از موسيقي ندارند. مي‌بينيم که تلويزيون هم نوحه‌خواني آنها را پخش مي‌کند و در نتيجه جوان‌ترها نحوه نوحه‌خواني آنها را مي‌بينند و از همان تقليد مي‌کنند.

شهرستان سويوق بلاغ

 
خروج

گروه سيري در استان ها: "شهر سويوق بلاغ که امروزه به آن مهاباد گفته مي شود يکي از بزرگترين شهرهاي استان آذربايجان غربي مي باشد.

تقویت ۴۰ درصدی پول ملی در برابر کاهش ۳۰۰ درصدی ارزش پول

 
خروج

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دلار در زمان آقای روحانی از ۳ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان رسید که بیانگر رشد قابل توجهی است، حال که دلار از ۱۸هزار تومان به حدود ۱۱ هزار رسیده است، نباید ادعا کرد ارز ۸۰ درصد ارزان شده است.

دانش ‌آموزان اردبیلی به ترویج استفاده از کالای استاندارد در سطح جامعه کمک کنند

 
خروج

مدیرکل استاندارد استان اردبیل گفت: رویداد دانش آموزی ایده‌های نوآورانه دانش‌ آموزان در راستای ترویج استاندارد برای اولین بار در سطح استان اردبیل برگزار شد.

فکر تعدي به مرزها با مشت فولادين پاسخ داده مي‌شود

 
خروج

گروه خبر: فرمانده سپاه شهداي آذربايجان‌غربي گفت: اگر دشمن فکر تعدي به مرزهاي اين کشور را داشته باشد با اراده و مشت فولادين مردم و بسيجان پاسخ خود را مي‌گيرد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها