عصر آذربایجان

گزارش خبر

گنج پنهان و رمز آلود در درياچه تخت سليمان

گنج پنهان و رمز آلود در درياچه تخت سليمان

1403/02/09

گروه سيري در استان ها: تا کنون چيزي درباره گنجينه پنهان در اعماق درياچه تخت سليمان تکاب شنيده ايد؟ گفته مي‌شود شهري در زير اين درياچه وجود داشته که اشياي گرانبهايي در آن مانده و کسي تا کنون به آن دست نيادته است.

گروه سيري در استان ها: تا کنون چيزي درباره گنجينه پنهان در اعماق درياچه تخت سليمان تکاب شنيده ايد؟ گفته مي‌شود شهري در زير اين درياچه وجود داشته که اشياي گرانبهايي در آن مانده و کسي تا کنون به آن دست نيادته است.
گنجينه کوروش هخامنشي
شايد دورترين واقعه تاريخي که اشاره به وجود اشياي قيمتي در درياچه دارد مربوط به دوران کورش پادشاه هخامنشي باشد. گفته مي‌شود که در سال 547 قبل از ميلاد، اين پادشاه مقتدر پس از غلبه بر پادشاه ليديه به نام کروسوس، وي را به ايران آورد ولي به هنگام آوردن او به ايران، کوروش خزانه اشياي قيمتي او را گرفت و به عنوان نذر در آب درياچه مقدس تخت سليمان انداخت.
گنجينه اشکاني
در داستاني ديگر آمده که سردار رومي به نام آنتونيو، در سال 36 قبل از ميلاد قلعه تخت سليمان، را محاصره کرد. درميان اين محاصره و کشمکش‌هايي که درطول آن به وجود آمد، نگهبانان آتشکده مقدس در زمان احساس خطر و وجود امکان سقوط قلعه، اشياي قيمتي موجود در آتشکده و معبد را به داخل درياچه مي‌انداختند تا هم کسي به آنها دسترسي نداشته باشد و هم نذري براي حفظ آنها از دشمن به شمار آيد.
گنجينه ساساني
خسرو پرويز، پادشاه ساساني با هراکليوس پادشاه روم همواره در جنگ بود. نيروهاي روم شرقي پس از کشمکش‌ها و جنگ‌هاي بسيار توانستند قلعه تخت سليمان را در 624 ميلادي تصرف کنند. پيش از تصرف کامل تخت سليمان، نذورات و گنج‌هاي موجود در آتشکده، توسط موبدان به درياچه ريخته شد تا دشمن به آنها دسترسي پيدا نکند.
موبدان زرتشتي معتقدند اين درياچه به الهه آب‌ها به نام ناهيد يا آناهيتا تعلق دارد و ريختن اشياي نذري به داخل آن کاري مرسوم بوده است. اين کار به منظور حفظ اين اشيا به وسيله صاحب آن صورت مي‌گرفت و امري جايز تلقي مي‌شد.
انگشتر سليمان نبي
بحث‌برانگيزترين گنجي که ممکن است در کف درياچه وجود داشته باشد انگشتر حضرت سليمان است. براساس باورهايي بومي، کل مجموعه تخت سليمان توسط نيروهايي ماورايي ساخته شده است که از حضرت سليمان فرمان مي‌بردند. وي انگشتري در دست داشت که تمام قدرت خود را از آن مي‌گرفت. داستاني وجود دارد که مي‌گويد شيطان توانست به انگشتر دست پيدا کند و آن را به درون درياچه بيندازد تا بتواند بر تخت سليمان تکيه زند.
پس از اين واقعه شيطان با ظاهر سليمان بر تخت نشست و فرمانروايي کرد. برخي بر اين باورند که سليمان نبي هرگز به اين انگشتر دست پيدا نکرد؛ اما تعابير ديگري در اين ميان آورده شده است که مي‌گويد سليمان توانست انگشتر را از شکم يک ماهي که آن را خورده بود بيرون آورد و شيطان را شکست دهد.
خيال خام
جالب است بدانيد در هيچ يک از ادوار تاريخي نشاني از پيدا شدن اين گنجينه‌ها مشاهده نشده است و با توجه به اينکه طول و عرض درياچه 100 در 80 متر و ارتفاع آن 3 هزار متر از سطح دريا است لذا با توجه در دسترس نبودن عمق درياچه و عدم جستجوي مناسب، به سختي مي‌توان انتظار داشت که هنوز هم بتوان نشاني از آن شهر و گنج‌هايش پيدا کرد. به گزارش عصر آذربايجان به نقل از کردپرس،تا کنون انسان هاي زيادي به طمع رسيدن به گنج دل به درياي خوفناک درياچه سليمان زده اند، اما عمق زياد درياچه که در نقطه جوشان خود به 112 متر مي رسد و حتي امکان غواصي را بعد از عمق 40 متر ناممکن مي سازد به اين خيال ها خاتمه داده و  متاسفانه در نزديکي مجموعه به قبرهاي خالي کساني برمي خوريم که با بي توجهي به تابلوهاي متعدد شنا ممنوع به داخل درياچه شيرجه زده اند و هيچ گاه نه خودشان و نه جسدشان بر نگشته است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها