عصر آذربایجان

گزارش خبر

گذري بر تاريخچه کليساي ماريوخنه اروميه

گذري بر تاريخچه کليساي ماريوخنه اروميه

1403/04/26

گروه سيري در استان ها: معماري کليسا ماريوخنه به شکل مستطيل بوده و مصالح آن نيز آجرهاي چهار گوش مي باشد، در قسمت شرقي بنا محراب کليسا قرار دارد که ارتفاع آن کمي بيشتر از صحن بنا و طول اين بنا 18 متر و عرض آن 9 متراست، بلنداي آن نيز 6 متر مربع مي باشد. به گزارش عصر آذربايجان،شهراروميه اقليت هاي مذهبي زيادي دارد که از جمله ي آن ها مي توان به مسيحي ها و ارمني ها اشاره کرد، به همين دليل دراين شهر کليسا هاي زيادي نيز در طول تاريخ ساخته شده است. در ادامه ما مي خواهيم کليساي تاريخي ماريوخنه را به شما معرفي کنيم؛ ما را همراهي کنيد.


اين بناي تاريخي از آثار به جا مانده از دوره ي ساسانيان مي باشد، که در آبان ماه سال 1362در ليست آثار باستاني ايران به ثبت رسيد. بر اساس اسناد تاريخي مورخان مي گويند ساخت اين کليسا به سال 1901 ميلادي برميگردد و احتمالا نستوري ها اين بنا را در روستاي آده ايجاد کرده اند. شايد براي شما نيز جالب باشد که بدانيد نسطوري ها يک فرقه از دين مسيحيت هستند واين فرقه توسط نسطوريوس ابداع شد، اين فرقه بر اين باورند که عيسي مسيح دو شخصيت دارد، يکي شخصيت آدمي يا همان مسيح و ديگري شخصيت خدايي يا پسر الله مي باشد البته نستوري ها به مسيح لوگوس نيز مي گويند، ماريوخنه نيز به معناي ماريوحنا يا يوحنا يکي از ياران مسيح مي باشد. روستاي آده از روستاهاي تاريخي ايران است که در شمال اروميه قرار گرفته است. ارامنه ي اين منطقه در گذشته قرباني هاي خود را به اين مکان مي آوردند، جشن دانيال نيز در اين کليسا برگذار مي شد.
 بر طبق تحقيقات انجام شده در سال 1942 ميلادي خليفه اي را در اين مکان دفن کرده اند که قبر آن در اين کليسا هنوز موجود است. سال 1379 ميراث فرهنگي استان آدربايجان کليساي ماريوخنه را مرمت و باز سازي کرد.  معماري کليسا ماريوخنه به شکل مستطيل بوده و مصالح آن نيز آجرهاي چهار گوش مي باشد، در قسمت شرقي بنا محراب کليسا قرار دارد که ارتفاع آن کمي بيشتر از صحن بنا و طول اين بنا 18 متر و عرض آن 9 متراست، بلنداي آن نيز 6 متر مربع مي باشد. ستون هاي چوبي به قطر 25 سانتي متر در وسط کليسا تعبيه شده، چيزي که اين کليسا را بسيار زيبا کرده سنگ تراشي پايه هاي سنگي داخل کليسا مي باشد. سقف کليسا نيز از تير و چوب ساخته شده و با کاهگل و حصير پوشيده شده است. برنج ناقوس بنا با آجرهاي قزاقي تزيين شده، ورودي هاي بنا نيز در اين قسمت قرار دارد. روي ديوارهاي غربي، جنوبي و شمالي پنجره هايي براي تامين روشنايي کليسا وجود دارد.اين کليسا در قسمت غربي خيابان قدس اروميه قرار گرفته است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع