عصر آذربایجان

گزارش خبر

محروميت مقابل "شاد" ايستاد

محروميت مقابل "شاد" ايستاد

1399/10/14

گروه فرهنگي: عدم دسترسي به اينترنت در مناطق روستايي سبب شده تا برخي از دانش‌آموزان علاوه بر محروم ماندن از آموزش در فضاي شاد از دادن امتحانات در اين سامانه نيز عقب بمانند که اين مسئله نماد کامل عدم اجراي عدالت آموزشي است.

گروه فرهنگي: عدم دسترسي به اينترنت در مناطق روستايي سبب شده تا برخي از دانش‌آموزان علاوه بر محروم ماندن از آموزش در فضاي شاد از دادن امتحانات در اين سامانه نيز عقب بمانند که اين مسئله نماد کامل عدم اجراي عدالت آموزشي است.
چند روز بعد از اينکه ويروس بدون مرز کرونا وارد کشور شد تمام معادلات و برنامه‌ريزي‌ها را بر هم زد. اين موضوع تنها مختص يک شغل يا يک صنف نبود بلکه بسياري از امور و فعاليت‌هاي مختلف را تحت تاثير قرار داد و به تعطيلي کشاند. حتي اين ويروس پا را از عرصه فراتر گذاشت و مدارس را نيز محکوم به تعطيلي و دانش‌آموزان را خانه نشين کرد.
از همان روزها اين قشر براي يادگيري مطالب درسي به اجبار ملزم به استفاده از شبکه آموزش شدند در اين راستا حتي معلمان با ايجاد گروه‌هايي در فضاي مجازي سعي کردند تا تدريس خود را از طريق اين فضا ادامه دهند و دانش‌آموزان محروم از آموزش نباشند.اما رفته رفته با توجه به تدابير اتخاذ شده مسئولان امر کشوري، نرم افزار "شاد" براي آموزش دانش‌آموزان مقاطع مختلف راه‌اندازي شد تا دانش‌آموزان و معلمان با استفاده از اين سامانه آموزش را به شکل گسترده و هماهنگ در سراسر کشور از سر گيرند اما اين برنامه که شاد نام گرفت با وجود مشکلاتي تنها دليل غم‌انگيز شدن برخي از دانش‌آموزان از جمله قشر روستانشين که اغلب از دسترسي به اينترنت پرسرعت محروم هستند، شد.
از سوي ديگر برخي دانش‌آموزان شهري نيز گاها به دليل عدم دسترسي به گوشي‌هاي هوشمند از بهره‌مندي آموزش در فضاي مجازي و نرم‌افزار شاد عقب ماندند چرا که هزينه خريد گوشي‌هاي هوشمند به حدي بالا بود که يک خانواده با داشتن دو فرزند دانش‌آموز نمي‌توانست براي هر يک گوشي جداگانه تهيه کرده و اين نرم‌افزار را بر روي آن نصب نمايد بنابراين دست قشري از دانش‌آموزان از فراگيري علم و دانش در فضاي مجازي کوتاه‌تر شد.
با تمام اين ناملايمي‌هايي که بستر آموزش در فضاي مجازي براي دانش‌آموزان به وجود آورد زمان امتحانات فرا رسيده و چالش جديدي پيش روي دانش‌آموزان محروم از اينترنت و شاد قرار گرفته است چرا که طبق برنامه‌ريزي‌هاي موجود در شاد دانش‌آموزان براي شرکت در امتحانات بايد راس ساعت مشخص در اين سامانه حضور يابند و در مدت زمان مشخص به سوالات امتحانات پاسخ دهند دريغ از اينکه اينترنت با تعدادي از آن‌ها سر سازگار نخواهد داشت و دانش‌آموزان از امتحانات نيز عقب خواهند ماند.شايد درک اين مسئله براي افرادي که دسترسي راحتي به اينترنت و سامانه شاد دارند آسان نباشد اما وقتي که شرايط از نزديک لمس مي‌شود ماجرا شکل ديگري به خود مي‌گيرد. در يک مثال روشن زينب بيات که دانش‌آموز پايه هشتم يکي از مدارس روستايي شهرستان زنجان است در گفت‌‌‌وگو با تسنيم اظهار داشت: ششم دي ماه ساعت 10 قرار بر برگزاري امتحان رياضي بود اما به دليل عدم اتصال شبکه شاد به اينترنت به همراه تعدادي از همکلاسي‌هايم نتوانستيم به سامانه ورود يافته و به سوالات پاسخ دهيم بنابراين منتظر تصميم‌گيري مدرسه براي برگزاري مجدد امتحان رياضي هستيم.
وي افزود: اين مسئله تنها در ارتباط با امتحان رياضي مطرح نيست بلکه به دليل قطعي مکرر اينترنت نمي‌توانيم استفاده مناسبي از سامانه شاد براي آموزش نيز داشته باشيم با اين حال از مسئولان امر خواستاريم به دليل ورود آموزش در فضاي مجازي تدابير لازم براي بهره‌مندي مناسب از اينترنت در روستاها را نيز انجام دهند تا دانش‌آموزان روستايي براي داشتن عدالت آموزشي همسو با دانش‌آموزان شهرنشين از آموزش بهره‌مند شوند.با اين حال مشخص است که تنها عايده‌اي که سامانه شاد و امتحانات براي دانش‌آموزان روستايي در سراسر استان داشته سراسر التهاب و استرس بوده که حتي تمام اعضاي خانواده را نيز همسو با فرزندان تحت تاثير خود قرار داده است.با تمام اين‌ها، در اقصي نقاط استان زنجان در اغلب مناطق روستايي اينترنت حال خوبي ندارد و شرايط سختي براي دانش‌آموزان در حال تحليل است. اما از مسئولان امر سوال مي‌شود که چه تدابيري براي برگزاري امتحانات دانش‌آموزان محروم از اينترنت انديشيده‌ايد؟ آقاي وزير ارتباطات آيا از وضعيت اينترنت در روستاهاي استان زنجان خبر داريد؟ دانش‌آموزان در امتحانات نوبت اول به چه شکل امتحان خواهند داد؟
محمد خندان، رئيس اداره سنجش و ارزيابي اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اصلاحيه‌اي به آموزش و پرورش استان ابلاغ شده است که بر اساس آن در صورت قرار گرفتن استان در شرايط زرد کرونايي امتحانات دانش آموزان پايه اول و دوم ابتدايي در درس‌هاي فارسي و رياضي به صورت حضوري برگزار شود که البته اين مسئله نيازمند تصميم‌گيري ستاد کروناي استاني است.
وي در خصوص نحوه برگزاري امتحانات در مناطق محروم و دور افتاده، تصريح کرد: آموزش اين دانش‌آموزان با حضور راهبران آموزشي بوده است و براي امتحاناتشان صرفا به ورقه پاياني اکتفا نخواهد شد و فرآيند آموزش آن‌ها در طول اين چند ماه ملاک عمل ارزشيابي خواهد بود.از سوي ديگر صياد سلامي، معاون آموزش ابتدايي اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس تکليف قانوني و بر اساس دستور العمل ارزشيابي کيفي توصيفي مواد يک، دو، سه، چهار و 9 قانون نامه ارزشيابي کيفي توصيفي، ارزشيابي امتحانات نوبت اول بر اساس اساسنامه ابتداي سال و غير حضوري خواهد بود.وي با اشاره به تصميمات اتخاذ شده در خصوص پايه‌هاي اول و دوم ابتدايي، تصريح کرد: به همه خانواده‌ها اطمينان خاطر مي‌دهيم که همه همکاران ما در سراسر استان با جديت و تلاش پيگير تمام فرآيندهاي ارزشيابي هستند و خانواده‌هاي عزيز هيچ دغدغه و نگراني نسبت به برگزاري آزمون حضوري براي دانش‌آموزان اول و دوم نداشته باشند، اگر ستاد کرونا اجازه دهد آزمون، صرفا براي اطمينان خاطر از شکل آموزش در اين اوضاع کرونايي حضوري خواهد بود. در خصوص مشکلات مذکور حامد سرايي، سرپرست اداره‌کل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنيم اذعان کرد: مشکلات در زمينه دسترسي به اينترنت در سطح استان بالا است، با اين وجود دسترسي به اينترنت در شهر‌ها قابل قبول بوده اما در برخي نقاط شهري مطلوب نيست.
 اين در حالي است که شرايط در روستا‌ها متفاوت‌تر بوده و مسائل و مشکلاتي پيرامون ارتباطات روستايي وجود دارد. قبول داريم وضعيت اينترنت روستاهاي برخي از شهرستان‌هاي استان مطلوب نيست.وي افزود: بعد از سفر وزير ارتباطات به استان، 44 سايت مطابق با برنامه‌ريزي تا آخر آبان در سطح استان اجرايي شده است و هر سايت بر اساس موقعيت جغرافيايي يک تا چهار روستا را تحت پوشش قرار مي‌دهد و در اين راستا بيش از 60 روستا بهره‌مند از اينترنت شده‌اند.سرپرست اداره‌کل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان زنجان گفت: از 712 روستاي بالاي 20 خانوار استان 428 روستا به اينترنت پر سرعت متصل هستند و تلاش بر اين است تا پايان سال جاري تمام روستا‌هاي بالاي 20 خانوار از اينترنت بهره‌مند شوند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل  از تسنيم، با اين تفاسير آن‌چه که مسلم به نظر مي‌رسد اين است که مسئولان نيز بر ضعف دسترسي به اينترنت در مناطق مختلف استان اذعان دارند که اين امر نشان از اين دارد که برنامه‌ريزي درستي براي بهره‌مندي تمام دانش‌آموزان از فضاي شاد انديشيده نشده يا به عبارت ديگر عدالت آموزشي در ارتباط با برخي از دانش‌آموزان ناديده گرفته شده است با اين حال با شرايط حاضر که در حال تحميل بر دانش‌آموزان محروم از اينترنت و فضاي مجازي است اميد مي‌رود آقاي وزير جوان به جاي وعده دادن کاهش هزينه اينترنت در سال آينده، مشکل اينترنت روستاهاي استان زنجان و ديگر استان‌ها را حل کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها