عصر آذربایجان

گزارش خبر

کلاف سردرگم آسفالت خيابان‌هاي تبريز

کلاف سردرگم آسفالت خيابان‌هاي تبريز

1402/09/05

گروه اجتماعي : در روزهايي که بسياري از خيابان‌ها و معابر اصلي سطح شهر تبريز مثلا براي آسفالت‌ريزي زير و رو شده و شهروندان ساعت‌ها در ترافيک پشت اين پروژه‌ها منتظر مي‌مانند، حفاظت محيط زيست اعلام کرده آسفالت‌ريزي خيابان‌ها ممنوع مي‌شود.

علي مولا

گروه اجتماعي : در روزهايي که بسياري از خيابان‌ها و معابر اصلي سطح شهر تبريز مثلا براي آسفالت‌ريزي زير و رو شده و شهروندان ساعت‌ها در ترافيک پشت اين پروژه‌ها منتظر مي‌مانند، حفاظت محيط زيست اعلام کرده آسفالت‌ريزي خيابان‌ها ممنوع مي‌شود.
20 بهمن 1401 بود که هوشيار شهردار تبريز وعده پر شدن چاله هاي معابر بالاي شش متري شهر تا چهار ماه آينده يعني خرداد 1402 را داد ، وعده‌اي که با پايان خرداد و به صدا درآمدن زنگ سررسيد وعده شهردار و با پيش‌بيني تخصيص اعتبارات 1300 ميليارد ريالي براي چاله‌زدايي معابر سطح شهر در بودجه 1402 به جايي نرسيد. هوشيار اين بار و در 28 ارديبهشت 1402 موعد عملياتي شدن اين وعده را به پايان نيمه نخست 1402 حواله کرده و گفته بود که با اجراي نهضت آسفالت‌ريزي هيچ چاله‌اي در معابر چهار متري و شش متري وجود نخواهد داشت ، وعده اي که اکنون و در پايان آبان 1402 نيز آن چنان که بايد و شايد به جايي نرسيده است. شهروندان تبريزي اين روزها در اتوبان پاسداران، ميدان بسيج، مسير اتوبوس هاي تندرو در مناطق مرکزي شهر و بسياري ديگر از معابر و خيابان‌هاي اصلي نه تنها بايد سقوط در چاله‌هاي سابق و خسارات ريز و درشت و بدون مرجع جبران به خودروهاي خود را به جان بخرند، بلکه بايد معطلي‌هاي طولاني و پريشان اعصابي هاي حاصل از ترافيک غير قابل تحمل در خيابان هاي ريش ريش تبريز را نيز به فهرست بلند بالاي مکافات زندگي شهري خود بيافزايند. اما انگار اين فهرست قرار است هر روز بلند و بالاتر از ديروزش باشد، چون امروز هم خبر رسيده که اداره‌کل حفاظت محيط زيست آذربايجان‌شرقي اعلام کرده آسفالت‌ريزي خيابان‌ها در تبريز ممنوع مي‌شود! چرا؟ به علت وارونگي هوا!
بهنام اشتري مديرکل حفاظت محيط زيست و دبير کارگروه کاهش آلودگي هواي استان در جلسه کارگروه کاهش آلودگي هواي آذربايجان‌شرقي تاکيد کرده با توجه به روند کاهشي دما و افزايش شدت وارونگي دمايي بايد تمام فعاليت‌هاي عمراني خصوصا آسفالت‌ريزي خيابان‌هاي درون شهري محدود و در زمان‌هاي قرار گرفتن در وضعيت ناسالم هوا، بايد ممنوع شود .
و اين يعني رها شدن خيابان‌هاي زخم خورده از تيغه تراش آسفالت‌ريزي و بالا و پايين شدن نه تنها خودروها بلکه اعصاب و روان راننده‌ها، آن هم نه فقط در خيابان‌هاي تراشيده شده پر چاله بلکه در سردرگمي ترافيک پشت پروژه‌هاي آسفالت‌ريزي نيمه کاره و البته تنفس هواي آلوده‌اي که کمترين پيامد اين وضعيت نابسامان شهري است. هر چند شهرداري تبريز پس از وعده هوشيار مبني بر پر شدن چاله‌هاي خيابان ها و معابر بالاي 6 متري شهر نه تنها در اين معابر بلکه در برخي مسيرهاي فرعي نيز اقدام به آسفالت‌ريزي کرده، اما آنچه موجب نارضايتي عمومي در اين زمينه شده، تعدد و پراکندگي اين پروژه‌ها در مناطق مختلف و عدم تمرکز بر روي اتمام پروژه‌هاي در دست اجراست، موضوعي که با وجود قصد و نيت درست مجموعه شهرداري در اين خصوص، اکنون گرهي کورتر بر معضل خيابان‌هاي نامناسب براي تردد خودروها و البته ترافيک کلافه‌کننده تبريز زده است. به اين معماي چند مجهولي البته بايد فاکتوري به نام فصل کاري کوتاه براي اجراي پروژه‌هاي عمراني در تبريز به علت شرايط خاص جوي را نيز افزود، موضوعي که تجربه‌هاي پيشين در خصوص اقداماتي چون نهضت آسفالت‌ريزي! نيز تاثير منفي آن را بر کيفيت و کميت آسفالت خيابان‌هاي شهر به وضوح نشان داده تا جايي که حتي بخش قابل توجهي از صدمات و خسارات وارده به آسفالت معابر و خيابان‌هاي فرعي و اصلي تبريز را بايد با اجراي پروژه هاي اين بخش در زير برف و باران و بدون رعايت اصول فني مختص چنين شرايطي مرتبط دانست. اين‌ها مواردي هستند که در کنار بسياري ديگر از مؤلفه‌هاي ريز و درشت دست به دست هم داده‌اند تا اين روزها رانندگي در خيابان‌هاي ريش و پريشان و پر چاله و گودال تبريز به سوهاني بر اعصاب و روان مردم اين شهر بدل شود، سوهاني که هر روز تيزتر و تيزتر نيز مي‌شود و اگر به اين فهرست مواردي چون کمبود ناوگان حمل و نقل عمومي سبک و سنگين و فرسودگي ناوگان فعلي، ساخت و سازهاي غير کارشناسي در گره‌هاي ترافيکي شهر و موضوعاتي از اين دست را نيز بيافزاييم.
شِما و نمايي کلي از عدم توازن در توزيع خدمات و امکانات شهري در نقاط مختلف تبريز ترسيم خواهد شد، شهري که روزگاري از آن به عنوان توسعه يافته‌ترين کلان‌شهر ايران ياد مي‌شد، صفتي که امروز تنها نامي از آن مانده، آن هم در شعار و وعده‌ها نه در عمل.
البته که با رعايت جانب انصاف بايد گفت که در اين مدت اقداماتي نيز براي بهبود کلي وضعيت شهري تبريز انجام شده و براي نمونه ورود اتوبوس‌هاي جديد به ناوگان حمل و نقل شهري تبريز، تکميل و افتتاح بدون تشريفات برخي پروژه‌هاي عمراني نيمه تمام و به ميراث مانده از ادوار مديريتي شهرداري و آسفالت ريزي در برخي معابر( اکثر در مناطق بالاي شهر) و مسيرهاي پرتردد تبريز از جمله آنها هستند اما بر اساس همان اصل انصاف نيز بايد پذيرفت که اين اقدامات چه به لحاظ کيفي و چه از منظر کمي تناسبي با نيازها و مطالبات شهروندان و البته وعده‌هاي شهردار ندارد.
موضوعاتي که در بسياري از موارد وظايف ذاتي و اوليه مديريت شهري هستند و متاسفانه در طول ساليان به دليل بر زمين ماندن و عدم اجرايي شدن توسط مديران شهرداري به روياهايي دست نيافتني براي تبريزي‌ها بدل شده‌اند و وقتي بخش قابل توجهي از زمان خود را در ايستگاه‌ها براي رسيدن اتوبوس‌هاي محدود و فرسوده تلف شده مي‌بينند و مجبورند رنج سفرهاي درون شهري را در خيابان‌هاي عموما پر از چاله و گودال و در هواي آلوده شهري به جان بخرند که سرانه فضاي سبز آن هر روز در حال آب رفتن است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها