عصر آذربایجان

گزارش خبر

تحميل نقش ها وتضعيف بنيان خانواده

آسيب تغيير نقش ها در زندگي زناشويي//

1396/02/04

گروه اجتماعي: خانواده در پرتو شناخت صحيح و واقع بينانه ي همسران از وظايف زناشويي وطرز تفکر و خواسته هاي يکديگر پويا وسالم وبا صفا مي شود وبدين سان بستر مناسب براي تربيت فرزنداني صالح فراهم مي_شود.

گروه اجتماعي: خانواده در پرتو شناخت صحيح و واقع بينانه ي همسران از وظايف زناشويي وطرز تفکر و خواسته هاي يکديگر   پويا وسالم وبا صفا مي شود وبدين سان بستر مناسب براي تربيت فرزنداني صالح فراهم مي_شود.
رهبر انقلاب  در يکي از سخنراني هاي خود مي فرمايند: گاهي اتفاق مي ‌افتد مرد در خانه نقش زن را پيدا مي ‌کند. زن حاکم مطلق مي‌شود و به مرد دستور مي‌ دهد اين کار را بکن، آن کار را نکن. مرد هم دست بسته تسليم است.
خب چنين مردي ديگر نمي‌تواند تکيه گاه زن باشد. زن يک تکيه گاه خوب را دوست مي‌دارد.
گاهي اوقات از اين طرف مرد چيزهايي را به زن تحميل مي‌کند؛ فرض کنيد که تمام خريد و کار و سر و کله زدن با مراجعان با خانم است. چرا؟ چون من کار دارم، وقت ندارم. مبنا وقت نداشتن است! مي‌گويد بايد بروم اداره، کارها را بايد خانم انجام دهد.
يعني کارهاي بي‌جاذبه و سنگين براي زن. البته ممکن است چند صباحي سرگرمش کند، اما کار او نيست.
ايجاد سکون و آرامش همسران در کنار يکديگر، يکي از اهداف مهم ازدواج برشمرده شده است. وجود صفا، يک رنگي و صميميت در خانواده، علامت توفيق ازدواج در رسيدن به اصلي ترين هدف بوده و نشانه آن است که زن و مرد هر دو به وظايف خود در برابر همسر، عمل مي کنند.
در اين ميان، با توجه به وجود عواطف بسيار قوي در زنان، نقش آنان در تأمين بهداشت رواني خانواده چشم گيرتر است. زن مي تواند روحيه خسته و نااميد همسرش را در برابر مشکلات تغيير دهد و يا دست کم، سنگ صبور ناراحتي ها و آلام او باشد. هم چنان که مي تواند در تضعيف روحيه همسرش نقش مؤثري داشته باشد و حداقل او را از خود رنجانده و آزرده خاطر ساخته و موجبات تزلزل نظام خانواده را فراهم کند.
نقش زن در اداره امور منزل از اهميت خاصي برخوردار است و اگر چه از نظر حقوقي تکليفي در اين زمينه متوجه زن نيست،ولي فضاي عشق و صفا و محبت خانواده اقتضا مي کند که زنان همدوش مردان براي ايجاد رفاه و آسايش خانواده تلاش کنند و با حسن سليقه که برخاسته از روحيه مهربان و هنرمند آنان است، کانوني آراسته براي پرورش نسل آينده فراهم کنند.
*پرهيز از زن سالاري در خانواده
قرآن کريم با تأکيد بر اين که در رسيدن به حيات طيبه فقط دو چيز نقش دارد: يکي حسن فعلي به نام »عمل صالح« و ديگري حسن فاعلي به نام »مؤمن بودن روح«، مؤنث يا مذکر بودن را در آن مؤثر نمي داند:
مَن عَمِلَ صالِحاً مِن ذَکَرٍ أَو أُنثي وَ هُوَ مُؤمِنٌ فَلَنُحيِيَنَّهُ حَياهً طَيِّبَهً… (نحل/ 97)
هر کس از مرد يا زن که کار نيک کند و مؤمن باشد، به زندگاني پاک و پسنديده اي زنده اش مي داريم…. بنابراين، تنها معيار و ملاک تقرب به خدا تقواي الهي است که »إنَّ أَکرَمَکُم عِنْدَ اللّه أَتقکُم« و در اين مسأله نيز ميان زن و مرد فرقي نيست. ولي خداوند حکيم براي آن که محيط خانواده به بهترين وجهي اداره گردد، از آن رو که مرد مخارج زن را تأمين مي کند و نيز به آن دليل که مسائل اجتماعي و اقتصادي و تلاش و کوشش براي به دست آوردن مال و تأمين نيازمندي هاي منزل و اداره زندگي را مرد بهتر به عهده مي گيرد، سرپرستي امور منزل را نيز به عهده مرد گذاشته است.
اما اين چنين نيست که از اين سرپرستي بخواهد مزيتي به دست آورد و بگويد من چون سرپرست هستم، افضل هستم؛ بلکه اين کار، کار اجرايي بوده و وظيفه است نه فضيلت. مراد سرپرستي شوهر بر زن است، نه سرپرستي جنس مرد بر جنس زن، زيرا استدلال آيه 34 سوره نساء اين است که »و بما أنفقوا من اموالهم« و اين شوهر است که نفقه همسرش را تأمين مي کند.
اکنون که مسؤوليت مرد در منزل و حکمت آن روشن شد، مشخص مي شود که اگر زني بخواهد بر شوهر خود سلطه يابد و او را به انجام خواسته_هاي نادرست خود وادارد، از نظر قرآن مرتکب رفتاري نکوهيده شده است.
 به گزارش عصرآذربايجان به نقل از راه دانا خانواده در پرتو شناخت صحيح  و واقع بينانه ي همسران از وظايف زناشويي وطرز تفکر و خواسته هاي يکديگر ، پويا  وسالم وبا صفا مي_شود  وبدين سان بستر مناسب براي تربيت فرزنداني صالح فراهم مي شود.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

تحميل نقش ها وتضعيف بنيان خانواده

آسيب تغيير نقش ها در زندگي زناشويي//
خروج

گروه اجتماعي: خانواده در پرتو شناخت صحيح و واقع بينانه ي همسران از وظايف زناشويي وطرز تفکر و خواسته هاي يکديگر پويا وسالم وبا صفا مي شود وبدين سان بستر مناسب براي تربيت فرزنداني صالح فراهم مي_شود.

رفع بخش اعظمي از مشکلات با مثلت خانواده، مدرسه و مسجد

رفع بخش اعظمي از مشکلات با مثلت خانواده، مدرسه و مسجد
خروج

گروه گزارش: سردار خرم گفت: براي تضمين آينده نظام بايد مثلث خانواده، مدرسه و مسجد شکل گيرد و آموزش و پرورش دانش‌آموزان انقلابي و مکتبي تربيت کند تا روحيه جهاد و شهادت استمرار يابد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها