عصر آذربایجان

گزارش خبر

بارقه هاي اميد به تکميل يک طرح فرهنگي 45 ساله

بارقه هاي اميد به تکميل يک طرح فرهنگي 45 ساله

1396/12/20

گروه فرهنگي: هجدهم تير ماه 1393 بود که مديرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان_شرقي از آغاز طرح بازسازي مجموعه فرهنگي تاريخي مقبره الشعراي تبريز خبر داد و با انتخاب اين شهر به عنوان پايتخت گردشگري جهان اسلام در سال 2018 نگاه ها بيشتر روي اين طرح متمرکز شد.

البته تبديل گورستان سرخاب به عنوان آرامگاه و مدفن بيش از 400 شاعر، عارف، اديب و عارف متاخر و معاصر به مجموعه اي تاريخي فرهنگي در شان تبريز اوايل سال 1351 شمسي شروع شد و ساخت بناي يادبود فعلي آن در اوايل انقلاب پايان يافت.
با پيروزي انقلاب اسلامي و شرايط خاص پس از آن به ويژه هشت سال جنگ تحميلي، تکميل اين طرح فرهنگي در محاق ماند تا اينکه با آغاز دوره سازندگي، بار ديگر رسانه ها از نيمه تمام بودن مجموعه مقبره الشعرا نوشتند و مسئولان استان به فکر اتمام اين طرح افتادند.
در هر حال، فرآيند آغاز و تکميل مجموعه تاريخي فرهنگي مقبره الشعرا به عنوان نگين فرهنگ و تمدن ايراني و فراتر از آن اسلامي، پيچيده و بغرنج بود و دست روزگار نيز با حوادث گوناگون در مسير خاتمه آن سنگ اندازي کرد.
اما در سه سال اخير و پس از روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، بار ديگر برنامه ريزي براي تکميل اين مجموعه با همت مضاعف در دستور کار قرار گرفت و شهرداري تبريز با تحويل گرفتن آن از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي، عزمش را براي آراستن اين مکان تاريخي جزم کرد.
بنا بر آمار منتشر شده، شهرداري تبريز تا سال گذشته حدود 500 ميليارد ريال براي اجراي طرح توسعه مجموعه فرهنگي - تاريخي مقبره الشعرا هزينه کرده است و شهروندان تبريزي اميدوارند با توجه به واقع شدن در دل رويداد بين المللي 'تبريز 2018' در آينده نزديک شاهد افتتاح حداقل بخشي از اين طرح باشند. استاندار آذربايجان شرقي در اين ارتباط به خبرنگار ايرنا مي گويد: به مناسبت رويداد مهم و بين المللي تبريز 2018 از اين پروژه مهم و ارزشمند فرهنگي بازديد کردم.
مجيد خدابخش اضافه مي کند: در سال جاري حدود 150 ميليارد ريال براي اجراي طرح توسعه مقبره الشعرا هزينه و براي سال آينده نيز مبلغ قابل توجهي در نظر گرفته شده است.
وي ادامه مي دهد: حدود 10 هزار متر مربع فضاي فرهنگي در اين محل در حال آماده سازي است که نويد خوبي براي هنرمندان، اصحاب فکر و قلم محسوب مي شود. مدير پروژه توسعه مقبره الشعرا نيز به ايرنا مي گويد: عمليات اجرايي اين طرح از سال 1394 آغاز شد و از دو قسمت ضلع شمالي که پروژه اصلي مقبره الشعرا است و پروژه ضلع جنوبي تشکيل يافته است.
بهرام اژدرزاده اسکويي تشريح مي کند: پروژه ضلع شمالي با کاربري موزه شعر و ادب از 7 قسمت سالن مرکزي، قسمت هاي اداري، آواگاه، گذرگاه‌، نظرگاه، قدمگاه تشکيل شده و در اين بخش 410 شاعر و اديب مدفون در مقبره الشعرا، معرفي مي شوند.
وي يادآور مي شود: در پروژه ضلع جنوبي نيز نگارخانه و هنرسا ساخته مي شود که به عنوان نمايشگاه هنري در اختيار هنرمندان قرار مي گيرد.
اژدرزاده اسکويي اضافه مي کند: پروژه اصلي در ضلع شمالي 25 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و پروژه ضلع جنوبي آن با 98 درصد پيشرفت فيزيکي همزمان با ميلاد حضرت فاطمه (س) افتتاح مي شود.
وي مي گويد: براساس قراردادي منعقد شده اعتبار پروژه ضلع شمالي 240 ميليارد ريال مي_باشد که در سال جاري 5 ميليارد تومان هزينه شده است. به گفته وي طرح ضلع جنوبي مجموعه تاريخي فرهنگي نيز با 98 درصد پيشرفت فيزيکي نيازمند 30 ميليارد ريال اعتبار است که تاکنون 25 ميليارد ريال آن هزينه شده است. مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز به ايرنا مي گويد: مسئوليت اصلي طرح توسعه مقبره الشعرا بر عهده شهرداري تبريز با هماهنگي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان است. مرتضي آبدار اضافه مي کند: در اين مجموعه، مرمت مقبره قائم مقام فراهاني بر عهده اداره کل ميراث فرهنگي استان بود که آن نيز به اتمام رسيده است.
'گورستان سرخاب' يا مقبره الشعراي تبريز، نامي آشنا در کتاب هاي تاريخي و دنياي ادبيات است.
مکاني که طرحش تبديل به يک المان ملي شد و وجود مقبره استاد شهريار در اين محل به عنوان يکي از نام آوران ادبيات معاصر ادبيات، اهميت آن را دو چندان کرده است.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، طبق استنادات ادبي تذکره نويسان بنام ايراني و خارجي، مقبره الشعرا محل دفن بيش از 400 نفر از شعرا ، عرفا و اديبان تاريخ ايران زمين بوده و برخي از بزرگان ادبيات فارسي و ترکي آذربايجاني از جمله اسدي توسي، خاقاني شيرواني ، قطران تبريزي ، شاپور نيشابوري ، همام تبريزي و ماني شيرازي و در اين اواخر زنده ياد سيد محمد حسين شهريار بزرگ ترين غزل سرا و شاعر معاصر ايران در آن آرميده اند.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

بارقه هاي اميد به تکميل يک طرح فرهنگي 45 ساله

بارقه هاي اميد به تکميل يک طرح فرهنگي 45 ساله
خروج

گروه فرهنگي: هجدهم تير ماه 1393 بود که مديرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان_شرقي از آغاز طرح بازسازي مجموعه فرهنگي تاريخي مقبره الشعراي تبريز خبر داد و با انتخاب اين شهر به عنوان پايتخت گردشگري جهان اسلام در سال 2018 نگاه ها بيشتر روي اين طرح متمرکز شد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها