عصر آذربایجان

گزارش خبر

پرورش خلاقيت و افزايش اعتماد به نفس از دستاوردهاي مهم قصه گويي

1398/08/01

گروه گزارش: پرورش خلاقيت و افزايش اعتماد به نفس در کنار انتقال فرهنگ غني قصه گويي دستاوردهاي مهم قصه گويي در حوزه کودک و نوجوان است و حکاياتي که در ميان قصه‌هاي گذشتگان به نسل امروزي منتقل شده است سرشار از مفاهيم آموزنده است.

به گزارش عصرآذربايجان، در سال‌هاي اخير تحقيقات بسياري درخصوص اهميت قصه خواني براي کودکان انجام شده و اثرات بسيار مثبت آن در رشد فکري و رواني آن‌ها به اثبات رسيده است از اين‌ رو روان‌شناسان و کارشناسان تربيتي به والدين توصيه مي‌کنند که از همان سال‌هاي ابتدايي، براي فرزندان‌شان قصه بگويند.
روان‌ شناسان يکي از مهم‌ترين اثرات قصه‌ گويي براي کودکان را رشد هيجاني، عاطفي و سلامت روان کودک مي‌دانند و معتقدند قصه خواني براي کودکان ، مي‌تواند يکي از مهم‌ترين عوامل موفقيت و پيشرفت آن‌ها در زندگي آينده‌شان باشد.
يکي از مهم‌ترين اثرات قصه‌گويي و قصه‌خواني براي کودکان، ايجاد رابطه صميمانه بين والدين و فرزند و رشد عاطفي او است و به‌ همين‌ دليل تأکيد مي‌شود که حتما قصه‌خواني براي کودک از سنين پايين شروع شود و تا سال‌هاي بعد ادامه داشته باشد.
قصه گويي شفاهي هم براي گوينده و هم شنونده لذت آفرين است و اين اصل هم در مورد قصه گوي بزرگسال صادق است هم کودک و برانگيختن کودکان به قصه گويي آن ها را به خواندن قصه هاي بيشتر وامي دارد. 
قصه گويي از روي ميل و علاقه، تصويرهاي ذهني و تجسم فکري را جهت مي دهد و به تخيل قصه گو و شنونده دامن مي زند و قصه گويي کمک مي کند کودکان سنت ادبيات شفاهي را درک کنند و گذشته را بفهمند؛ همچنين قصه گويي به بزرگسالان فرصت مي دهد پاي کودکان را به ميدان تجربه هاي ادبي بکشانند بي آن که پايبند به کتاب باشند. 
* توسعه کشور مديون پيشرفت در حوزه‌هاي فرهنگي است
حسين عباسي، فرماندار ماکو در آئين اختتاميه مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي در آذربايجان‌غربي ، ضمن تشکر از مديرکل و مجموعه کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان اظهار داشت: قصه گويي از فرهنگ‌هاي غني موجود در ادبيات ايران و توسعه کشور مديون پيشرفت در حوزه‌هاي فرهنگي است.
عباسي افزود: پرورش خلاقيت و افزايش اعتماد به نفس در کنار انتقال فرهنگ غني قصه گويي دستاوردهاي مهم قصه گويي در حوزه کودک و نوجوان است و حکاياتي که در ميان قصه‌هاي گذشتگان به نسل امروزي منتقل شده است سرشار از مفاهيم آموزنده است.
جواد زاهدي مديرکل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان آذربايجان‌غربي نيز در اين مراسم ضمن تقدير و تشکر از مجموعه سازمان منطقه‌ آزاد ماکو، فرمانداري، مردم ماکو و تمام دست اندرکاران و عوامل اجرايي مرحله استاني جشنواره قصه گويي، برگزاري اين مرحله از جشنواره در منطقه آزاد ماکو را فرصتي مغتنم براي آشنايي قصه گويان ساير شهرستان‌ها با فرهنگ غني و آداب و رسوم اين منطقه عنوان کرد.
در آئين اختتاميه مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي در آذربايجان‌غربي، منصور مرتضوي يکي از داوران جشنواره بعد از قرائت بيانيه هيأت داوران، اسامي برگزيدگان اين جشنواره را که شامل پنج قصه گو در بخش مردان و زنان، سه قصه گو در بخش دختران و پسران و سه قصه گو در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بود اعلام کرد.
بر اين اساس و با علام نتايج داوري: پريسا عليزاده از ماکو، معصومه حيدرپور از نقده، شيدا نصرتي و شادي پاکزاد از مهاباد و کبري مروت جو از اروميه به عنوان برگزيدگان بخش مردان و زنان معرفي و راهي مرحله منطقه‌اي شدند.
در بخش دختران و پسران، نارين فرجي، فرزاد جوانمردي و ديلان قهرمان پور هر سه از مهاباد به عنوان برگزيده معرفي شدند و جواز حضور مستقيم در مرحله کشوري را کسب کردند.
در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، نرگس طاهري و شهناز صديق از اروميه و سلطانعلي دريادل از خوي حائز عنوان برگزيده شدند و به صورت مستقيم راهي مرحله کشوري شدند.
احياعلي فيروزي از اروميه، هاجر شفي زاده از قره‌ضياالدين و ايوب افشاري نژاد از تکاب نيز عنوان شايسته تقدير اين مرحله از جشنواره را کسب کردند. 
*حضور قصه گويان در مدارس منطقه آزاد ماکو
قصه گويان شرکت کننده در مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي در مدارس ماکو براي دانش آموزان قصه گفتند.
دو برنامه جنبي در حاشيه برگزاري مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي در منطقه آزاد ماکو برگزار شد و تعدادي از قصه گويان شرکت کننده در مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي با حضور در مدارس معرفت و سميه منطقه آزاد ماکو به قصه گويي براي دانش آموزان پرداختند. نشست تخصصي قصه گويي با حضور هادي ملکي مدرس کشوري، از ديگر برنامه‌هاي جنبي مرحله استاني بيست و دومين جشنواره بين المللي قصه گويي بود.
بنا به گفته روان‌ شناس‌ ها قصه گويي براي کودکان مي‌تواند موفقيت و پيشرفت تحصيلي آن‌ها در مراحل بعدي زندگي‌شان را هم به‌شدت تحت‌ تأثير قرار دهد. تحقيقات نشان داده کودکاني که در کودکي با قصه و داستان پيوند داشته‌اند، در امور تحصيلي‌شان هم موفق‌تر هستند.يکي ديگر از فوايد و اهميت قصه خواني براي کودکان ، تقويت قدرت خلاقيت آن هاست. قصه‌ خواني و قصه‌ گويي درست به‌طور مستقيم و تأثيرگذاري، توانايي تصوير سازي و تخيل کودک و در نهايت قدرت خلاقيتش را تقويت مي‌کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها