عصر آذربایجان

گزارش خبر

وقتي مرگ کرونايي هنرمندان تبريز را گلچين مي‌کند

وقتي مرگ کرونايي هنرمندان تبريز را گلچين مي‌کند

1400/02/26

گروه فرهنگي: هر چند مرگ کرونايي در هر سن، جنس و قشري، دل‌گداز و جان‌سوز است، اما پر کشيدن هنرمندان ديارمان به دست اين ويروس مرگبار، تاثر مضاعفي دارد، چرا که آنان نه براي خود، بلکه براي مردم‌شان زندگي مي‌کنند و از آنِ آنانند.

محمد عزيزي راد

گروه فرهنگي: هر چند مرگ کرونايي در هر سن، جنس و قشري، دل‌گداز و جان‌سوز است، اما پر کشيدن هنرمندان ديارمان به دست اين ويروس مرگبار، تاثر مضاعفي دارد، چرا که آنان نه براي خود، بلکه براي مردم‌شان زندگي مي‌کنند و از آنِ آنانند.
 خبر فوت استاد حبيب شهري، مجري و گوينده محبوب و خوش صداي راديو - تلويزيون تبريز در فضاي مجازي پيچيد و تصاوير و دلنوشته ها و خاطرات مربوط به آن مرحوم، خيلي زود صفحات کاربران آذربايجان شرقي در شبکه هاي اجتماعي را پر کرد؛ يکي از کاربران نوشت که »مرگ به تو نمي آيد« و ديگري از »وقار  و افتادگي«استاد شهري، حکايت کرد. آري! مرگ کرونايي به قامت هيچ عزيزي از هموطنان عزيزم زيبا نيست، اما وقتي اين بيماري مرموز و منحوس، هنرمندان سرزمين ام را مي ربايد، تلخي وداع دوچندان مي شود و سيلي از خاطرات آنان از ذهن دهها هزار، صدها هزار و گاه ميليون ها مخاطب فرهنگ و هنر و ورزش، در فضاي عمومي جامعه جاري مي شود. هر چند دوست بزرگوارم استاد محمدعلي جديد الاسلام، بزرگ ترين مجموعه دار دوربين هاي عکاسي و پيشکوست عکاسي پرتره ايران، در معدود مواقع گلايه و شِکوه از روزگار و بدمرامي هايش، بيت »کاشکي صاحب هنر را زندگان مرده دوست/ در زمان زندگاني، مرده مي پنداشتند« را زمزمه مي_کند، اما پرپر شدن کبوتران سپهر فرهنگ و هنر، فضايي از شور و هيجان فرهنگ دوستي و هنرپروري را در ميان افکار عمومي، يا حداقل نخبگان، ايجاد مي کند که به قول شاعر »غنيمتي است ...«. و اين بار مرگ کرونايي، دُردانه اي از قبيله مجريان و گويندگان راديو - تلويزيون تبريز را از ايل و تبارش جدا کرد؛ او که معمولاً آغاز اجراهايش، مزين به صفات رحمان، رحيم و ... بود؛ سخن از استاد حبيب شهري است که سال هاي درازي را با صداي دلنوازش و هنر مردم مدارش، گوش هاي مردم آذربايجان شرقي را در شهرها، روستاها و ييلاق ها و قشلاق ها نوازش کرده بود و ديدگان را به چهره صميمي و بامحبتش عادت داده بود. هر چند مرحوم شهري در سال هاي اخير به ندرت در قاب جادويي تلويزيون يا رسانه گرم راديو، ديده يا شنيده مي_شد، اما مگر مي شود خاطرات سال ها هنرمندي وي در قالب برنامه هاي مختلف راديويي- تلويزيوني را فراموش کرد و به نيستان فراموشي سپرد. هر چند استاد شهري رفت تا پيرامونيان و دوستانش را با دنيا و مافيها، تنها و دست به گريبان بگذارد، اما مرگ تلخ او، زخمه اي بود بر زخم افکار عمومي آذربايجان شرقي از پرپرشدن گل هاي ديگري از بوستان فرهنگ و هنر به دست کروناي خانه ويران کن و بنيان برافکن. پرواز استاد شهري، يادآور بريده اي از شعر نيما (ياد بعضي نفرات ...) است که فهرستي از پرکشيدگان سلسله فرهنگ و هنر را جلوي چشمانم به صف مي بندد؛ محمد محمدپور، مديرکل متواضع و مردمي فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي که مرگش همه را شوکه کرد و دوستي عزيز، حمشيد دژم خوي، چه زيبا در رثايش نوشت: »از مرگ نوشتن براي تو زود بود«؛
استاد ابراهيم امين زاده، روزنامه نگار پيشکسوت و باسابقه تبريزي که مرگش، مصداق عيني مَثَلِ رايج »تبريز نهالستان است« بود. او شهريور ماه سال گذشته بر اثر ابتلا به کرونا، دستش از اين جهان خاکي کوتاه شد؛ روزنامه نگار اخلاق‌مداري که از پله‌هاي قدرت بالا نرفت و در همه عمرش يک روزنامه نگار بود.
محمد عليزاده نيز پاسوز کروناي راهزن شد تا چهره دوست داشتني اش به واسطه استندآپ هاي اصيل اش در ذهن مخاطبانش باقي بمانند؛ فرهاد باغشمال، روزنامه نگار و طنزپرداز شيرين سخن شهرمان، در مرگ »ممد« نوشت: »همه چيز را به مسخره گرفته اي! نصف شب است مرد حسابي! پا شو! پاشو و بگو که همه اينها شوخي خرکي ممد عليزاده است. تو را به خدا پاشو ... نصف شبي وقت استندآپ نيست .. همين الان زنگ بزن و از دردسر ساختمان نيم بندي که خريدي بگو .. اصلاً دوباره فحشم بده که چرا مشکلاتت را رسانه اي نمي کنم!«.
استاد سيامک افسايي، کارگردان و بازيگر تبريزي نيز ديگر ستاره سپهر هنر تبريز بود که در پنجه کرونا گرفتار آمد و پس از 10 روز بستري شدن در بيمارستان 29 بهمن تبريز، عاقبت دوستدارانش را تنها گذاشت. مرگ افسايي نيز بازتاب گسترده اي داشت و سدرضا علوي، روزنامه نگار تبريزي و از دوستان آن مرحوم در سوگش نوشت: »چقدر سخت است تحمل فراق تو. اولين بار 35 سال پيش در حياط مدرسه والفجر ديدم. آن زمان فکر کردم سالهاست او را مي شناسم. الان حس مي کنم دوست هزار ساله اي را از دست داده ام. هميشه صميمي خداحافظ«. و چه زيبا سرود، فروغ فرخزاد که »پرواز را به خاطر بسپار/ پرنده مردني است«؛ اميد که بوف کرونا ديگر بر در خانه هيچ کس ننشيند و دل هيچ خانواده اي را داغدار نکند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها