مبارزه با فساد مختص قوهقضاييه نيست
1398/07/09
سرويس سياسي: حجتالاسلام منتظري گفت: ما مبارزه با فساد را نبايد فقط از دستگاه قضايي مطالبه کنيم، البته قوه قضاييه در يک مقطع وظيفه دارد که با فساد و مفسد برخورد کند؛ اما دستگاههاي اجرايي هم مکلف هستند در راستاي مبارزه با فساد احتمالي درون دستگاه خود تلاش کنند و راههاي بروز فساد و خاستگاه فساد را مسدود کنند.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري دادستان کل کشور در مراسم تکريم و معارفه دادستان جديد مرکز استان آذربايجان شرقي با گراميداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: تحول اختصاص به قوه قضاييه ندارد و همه دستگاهها بايد تحول خواه باشند. البته خاستگاه اين عنوان و اين واژه را شايد بتوان اين کلام معصوم (ع) دانست که فرمودند که کسي دو روزش با هم مساوي باشد ضرر کرده است و اگر بخواهيم اينگونه نباشيم بايد در جهت تحول گام برداريم.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري با بيان اينکه مديران دستگاههاي اجرايي هم بايد در جهت تحول گام بردارند، تاکيد کرد: نظام ما يک نظام جمهوري اسلامي است؛ يعني آنچه را که خداوند متعال و دين اسلام مطالبه کرده است را بايد بشناسيم و در جهت آن حرکت کنيم. به عبارت ديگر کارگزاران نظام در حوزههاي مختلف تقنيني، اجرايي و قضايي و خدمات عمومي بايد در اين چارچوب حرکت کنند و اگر غير از اين باشد بايد روزي پاسخگوي خداوند بزرگ و شهدا باشيم.
دادستان کل کشور ادامه داد: امام حسين (ع) براي اسلام هزينه شد و اکنون جايگاه بلند ايشان و زيارت اربعين را ببينيد که چه مشتاقاني حتي از غير مسلمانها دارد و اين همان اثر خون شهيد است.
وي گفت: اکنون هم بايد دنيا را مشاهده کرد و از حوادث تاريخي درس گرفت؛ يعني آن کسي که در مسير امام حسين (ع) گام بر ميدارد همچون حسين (ع) جاودانه خواهد شد. آن کسي هم که در مسير مخالف حرکت ميکند در نهايت به همان جايگاه يزيد و يزيديان خواهد رسيد، لذا کساني که تلاش ميکنند که معارف مکتب تشيع و دستاوردهاي نظام اسلامي را زير سئوال ببرند بايد بدانند که راهشان به گورستان است.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: در قوه قضاييه حتما وظيفه ما در جهت تحول و اجراي برنامههاي تحولي سنگينتر است، من به همکاران خودم در اينجا عرض ميکنم که وظيفه شما در اين دوره نسبت به گذشته بسيار سختتر است و علت هم اين است که اين تحول گرايي هم مطالبه مقام معظم رهبري است و هم مورد تأکيد رياست قوه قضاييه است، البته ما از دستگاههاي اجرايي هم انتظار همکاري، تعامل و هم افزايي تنگاتنگي داريم.
دادستان کل کشور ادامه داد: جزو وظايف اصلي ما در قوه قضاييه اين است که با فساد و مفسد مبارزه کنيم. نکته اول اين است که دستگاه قضايي بايد خالي از هر نوع فساد باشد و کوچکترين فساد و حرکت ناسالمي در دستگاه قضايي پذيرفته نيست، بنابراين رئيس کل دادگستري و دادستان و حفاظت اطلاعات و ديگران وظيفه دارند در راستاي صيانت از دستگاه قضايي تمام تلاش خود را بکار گيرند تا مردم به اين دستگاه اعتماد داشته باشند.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري به يکي ديگر از نکات مورد تأکيد در جهت مبارزه با فساد اشاره کرد و افزود: نکته ديگر اين است که ما مبارزه با فساد را نبايد فقط از دستگاه قضايي مطالبه کنيم، البته قوه قضاييه در يک مقطع وظيفه دارد که با فساد و مفسد برخورد کند؛ اما دستگاههاي اجرايي هم مکلف هستند در راستاي مبارزه با فساد احتمالي درون دستگاه خود تلاش کنند و راههاي بروز فساد و خاستگاه فساد را مسدود کنند.
وي گفت: از مديران اجرايي انتظار اين است که تمامي راههايي که امکان بروز فساد در آن وجود دارد را شناسايي و مسدود کنند.
دادستان کل کشور بيان کرد: دشمن در حال تلاش است تا همه مديران ما را فاسد جلوه دهد؛ اما نبايد اين تصور غلط را باور کرد؛ چون غالب مديران ما سالم و پاکدست و خدوم هستند.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري اظهار کرد: يکي از تلاشهاي دشمن اين است که در اذهان ملت ما القا کند که نظام ما يک نظام فاسد است و با اين نظام فاسد نميتوان به پيشرفت رسيد.
وي گفت: نکته سوم در مسئله مبارزه با فساد اين است که در اين مسير هم بايد مردم نقش آفرين باشند. عامه مردم اگر اين مبارزه با فساد را به عنوان يک مطالبه پيگيري کنند و نيز اگر در مبارزه با فساد همراه ما بوده و اطلاعات لازم را به ما برسانند در مبارزه جدي با فساد بسيار راهگشا خواهد بود و اطلاعات مردمي ميتواند ريشه فساد را در يک دستگاه بخشکاند.
دادستان کل کشور ادامه داد: به عنوان مثال اگر يک ارباب رجوع متوجه شد که يک کارمند يا مدير از او يا ديگران مطالبه رشوه ميکند بايد اين موضوع را گزارش دهد تا به آن رسيدگي شود.
حجتالاسلام و المسلمين منتظري خطاب به دادستان جديد مرکز استان آذربايجان شرقي افزود: مسئوليت شما يک مسئوليت سنگين است و انتظارات مردم از شخص دادستان بالا است، چون شما مدعي العموم هستيد؛ يعني از طرف عامه مردم بايد به دنبال احقاق حقوق مردم باشيد.
وي اظهار کرد: بنابراين با توجه به اينکه بسياري از مسائل امروز جامعه ما مدعي خاصي ندارد، لذا بايد مدعي العموم پيگير حقوق مردم باشد.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل زا آناج، دادستان کل کشور با بيان اينکه دادستان بايد هميشه در صحنه باشد تا از حقوق عامه صيانت کند، افزود: به عنوان مثال اگر در يک جايي يک جاده خراب است وظيفه دادستان اين است در راستاي جلوگيري از به خطر افتادن سلامت مردم از مدير مربوطه مطالبه کند تا آن مشکل برطرف شود.
منبع :