عصر آذربایجان

گزارش خبر

باغ کمال يادگار زماني که تبريز شهر عرفان بود

1398/08/27

گروه سيري در استان ها: يکي شاعر و ديگري نقاش به تبريز آمدند، شهري که در قرن شش الي هشتم به شهر عرفان شهرت داشت. کمال اولي (شاعر) مورد توجه سلطان حسين جلايري قرار گرفته و روزگارش را در خانقاه اهدايي او سپري کرد.خجندي بيش از 100 سال عمر مي‎کند، اما روزي يکي از مريدانش که هر روز براي او آب مي‎برده است، هنگام سر زدن به او متوجه وفات استادش مي‎شود.

 دفن شاعر قصه ما داستان جذاب‎ تري دارد و وقتي مريدان براي دفن خجندي جمع مي‎شوند تا پيکر او را به حظيره بابا مزيد و گورستان عرفا در مرحله دوه‌چي تبريز ببرند، تابوت شاعر شکسته مي‎شود و يکي از مريدان مي‎گويد، به دليل علاقه زياد خجندي به اين باغ و خانقاه، پيکرش هم قصد جدا شدن از اين باغ را ندارد و پيکر او در باغ کمال دفن مي‎شود.کمال دومي (نقاش و نگارگر) که در دربار سلطان حسين بايقرا در هرات تقرب يافته بود، پس از استيلاي شاه اسماعيل اول صفوي بر ازبکان، همراه امير عليشير نوايي به تبريز آمد. هر چند اين دو کمال در دوره‎ هاي متفاوتي زندگي کردند، اما مرگ، آن‌ها را در باغ کمال به هم رساند تا هم جواري مقبره اين دو هنرمند، بر معنويت و لطافت باغ کمال بيفزايد. باغ کمال يا دو کمال تبريز در محله بيلانکي (بيلانکوه) واقع شده است.  اين مقبره‌ها در اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي به رسميت شناخته شده و دانشگاهي تحت عنوان مرکز علمي کاربردي دو کمال تحت نظارت اين اداره کل در اين باغ تاسيس شده است. کريم ميمنت نژاد، تاريخ پژوه و تبريز پژوه با تاييد اصالت مقبره‌هاي باغ کمال با توجه به مستندات تاريخي به ايسنا مي‎گويد: منتهي اليه باغي که کمال خجندي براي سکونت و عبادت خود از سلطان حسين جلاير تقاضا کرده بود به ميدان چايي(مهرانه رود) چسبيده که محل دقيق آن بر روي نقشه دارالسلطنه تبريز به عنوان يکي از قديمي‎ترين اسناد مشخص شده است.وي اضافه مي‎کند: گفته مي‎شود محله بيلانکي در اصل وليان کوي و به معناي محله اولياء بوده است که اين نيز تاييدي بر اصالت اين مقبره‌ها و زندگي کردن عرفا و اولياء در اين محله در روزگاران گذشته است.وي با اشاره به تلاش‌هاي مرحوم عزيز دولت آبادي در استخراج ديوان شعر کمال خجندي و کشف مقبره‌هاي  باغ کمال بيان مي‎کند: وي به قدري معتبر است که دانشگاهي به نام عزيز دولت آبادي در کشور تاجيکستان تاسيس شده است، در سال 1337 تلاش زيادي براي استخراج اشعار خجندي و کشف مقبره‌ها کرد که موفق هم شد.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايسنا،اين تبريز پژوه ادامه مي‌دهد: دولت آبادي از روي نقشه قدمي تبريز (دارالسلطنه) به اين نتيجه رسيد که محل دقيق باغ همين نقطه کنوني است و سپس به سردابه‎اي در زير زمين رسيد که دو مقبره در آن وجود داشت که يکي مزار کمال خجندي و ديگري، مزار کمال‌الدّين بهزاد، نگارگر دربار صوفي بود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها