جلال محمودزاده، با اشاره به سيل جنوب کشور و خسارت به کشاورزان اظهار داشت: زماني که سيل اتفاق ميافتد به اراضي و محصولات کشاورزي خسارات فراواني وارد ميشود و در جريان سيل اخيري که در جنوب کشور حادث شد، اراضي کشاورزي بسياري از کشاورزان تخريب شد و محصولاتشان از بين رفت.
وي افزود: دولت در اين شرايط بايد نسبت به پرداخت خسارات اقدام کند چون متأسفانه بيشتر کشاورزان بهدليل عدم حمايت صندوق بيمه کشاورزي، فاقد بيمه هستند يعني در ساليان گذشته دولت خسارات آنها را بهموقع پرداخت نکرده است و خسارتي هم که صندوق بيمه پرداخت ميکند، خسارت حداقلي است و بنابراين آنان رغبتي براي بيمه محصولات خود ندارند.
نائبرئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي، گفت: همين سبب ميشود 75 درصد محصولات کشاورزي که کشت ميشوند تحت پوشش بيمهاي نباشند و بنابراين بايد از محل ماده 10 و 12 سازمان حوادث غيرمترقبه، تأمين اعتبار شود و از اين محل خسارات آنها توسط دولت پرداخت شود.
وي در ادامه با ابراز اينکه محصولي که قابل برداشت باشد در بازار به فروش ميرسد اضافه کرد: دولت ميتواند برخي محصولاتي را که داراي قيمت تضميني هستند خريداري کند و ساير محصولات نيز توسط کشاورزان در بازار به فروش ميرسد.
محمودزاده گفت: اصل مطلب اين است که دولت خسارات و ضرر و زياني را که به مردم وارد ميشود از دو محل، يکي از طريق صندوق بيمه کشاورزي براي زمينها و محصولاتي که بيمه هستند بهموقع پرداخت کند و خسارات محصولاتي هم که بيمه نيستند نيز توسط صندوق حوادث غيرمترقبه و سازمان حوادث که از محل اعتبارات ماده 10 و 12 پرداخت شود.
وي افزود: براي اينکه کشاورز بتواند سر پاي خود بايستد و توليد را ادامه دهد بايد دولت ضمن اينکه خسارات آنها را بهموقع پرداخت ميکند تسهيلات ارزانقيمت در اختيار بخش کشاورزي قرار بدهد تا بتوانند نهاده و بذر خريداري و ماشينآلات اجاره کنند تا آنان بتوانند محصول خود را براي سال آينده نيز کشت کنند.
نائبرئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: اگر دولت تسهيلات ارزانقيمت در اختيار اين کشاورزان خسارتديده قرار ندهد و خسارات آنان را بهموقع پرداخت نکند، آنها نميتوانند ادامه توليد دهند و دولت نهادههاي مورد نياز کشاورزان مثل کود، سم، بذر و ساير نهادهها را بهموقع تأمين کند.
وي تصريح کرد: از سوي ديگر کشاورزان نميتوانند اعتبار مورد نياز براي کشت مکانيزه و سنتي را داشته باشند و اينها همه باعث ميشود که کشاورز نتواند روي پا خود بايستد و توليد را ادامه دهد.