عصر آذربایجان

گزارش خبر

احياي درياچه اروميه نيازمند انجام تکنيک‌هاي کاهش تبخير است

احياي درياچه اروميه نيازمند انجام تکنيک‌هاي کاهش تبخير است

1400/02/19

گروه خبر: رئيس دانشکده برنامه ريزي و علوم محيطي دانشگاه تبريز با تاکيد بر اين‌که احياي درياچه اروميه نيازمند انجام تکنيک‌هاي کاهش تبخير است، متذکر شد: ارس را با کانال کشي و انتقال آب هرچند کم از آن، ويران نکنيم.

گروه خبر: رئيس دانشکده برنامه ريزي و علوم محيطي دانشگاه تبريز با تاکيد بر اين‌که احياي درياچه اروميه نيازمند انجام تکنيک‌هاي کاهش تبخير است، متذکر شد: ارس را با کانال کشي و انتقال آب هرچند کم از آن، ويران نکنيم.
 بهروز ساري صراف ، با اشاره به پروژه انتقال آب از ساير حوضه‌هاي آبريز مثل رود ارس و يا زاب به اين درياچه، گفت: انتقال آب از ارس اقدام چندان خوبي نيست و اگر مي‌خواهيم اروميه را نجات دهيم، بايد با امکانات خود اروميه اين ‌کار را بکنيم تا ارس و ساير مناطق آسيب نبينند و با کم آبي مواجه نشوند.
وي با بيان اين‌که انجام پروژه‌هاي کانال کشي براي آبرساني به درياچه اروميه بيشتر يک اقدام تبليغاتي است، گفت: ارس آب شيرين دارد که براي کشاورزي و پرورش نسل آينده منطقه خود به آن نياز دارند، با وجود اين‌که اميدواريم درياچه اروميه قطعا احيا شود اما مشکل اينجاست که نبايد اين احيا با تخريب مناطق ديگر آغاز شود.وي افزود: ارس آب چندان زيادي ندارد و مردم منطقه نيز براي خود حق آبه‌اي از اين رود دارند. اگر مقداري از اين آب با کانال سرباز به درياچه وصل شود، قطعا در طي مسير رسيدن، مقدار زيادي از آب تبخير خواهد شد، اگر با کانال سربسته نيز انتقال يابد، حتي اگر تبخير هم انجام نگيرد، قطعا در طي 300 کيلومتر راه، تلفات و پرت خواهد داشت و باز هم آب چنداني به اروميه نخواهد رسيد.
صراف متذکر شد: ما مخالف کار و اقدام جهت احياي درياچه اروميه نيستيم، بلکه مي‌گوييم تنها راه براي احياي اين درياچه انتقال آب از حوضه‌هاي مجاور نيست و بايد نوع کار و احيا فرق کند. بايد تکنيک‌هاي کاهش تبخير را در خود منطقه به جاي صرف هزينه‌هاي بالا جهت احداث کانال‌ها بکار بگيريم تا حداقل همين آب را حفظ کنيم چرا که با اين شرايط طي سه ماه آتي، قطعا موجودي آب درياچه به زير يک ميليارد مترمکعب آب خواهد رسيد.وي در تحليل وضعيت درياچه اروميه با توجه به وقوع پديده خشکسالي در سال جاري، اظهار کرد: 10 درصد از آب درياچه به طور مستقيم از آسمان و بارش ابرها تامين مي‌شود و 90 درصد باقي نيز از رودخانه‌هايي که آب خود را از ذوب برف‌ها مي‌گيرند، به اين درياچه مي‌رسد. اما امسال با کاهش ميزان بارندگي باران و برف رو به رو هستيم.وي افزود: در زمستان سال گذشته برف چنداني نباريد، پس رودخانه‌هايي که با اين شرايط، اندک آبي در اختيار دارند نيز در مسير رسيدن به درياچه يا به سدها که منبع تامين آب شرب مردم است، هدايت مي‌شوند و يا توسط زارعان و کشاورزان به زمين‌هاي زراعي منحرف مي‌شوند، پس نمي‌توان از اين رودخانه‌هايي که به نفس افتاده و آبي ندارند، انتظار آبرساني به درياچه را داشت.اين استاد دانشگاه تبريز با اشاره به بارش باران‌هاي سال آبي 99-98 اظهار کرد: سال گذشته با يک پديده‌اي به نام تابستان سرد رو به رو بوديم. به طوري که ميانگين دماي تبريز در تابستان طي ?? سال اخير همواره در حدود 24 تا 28 درجه و يا حتي 30 درجه سانتي گراد مي‌رسيد اما در تابستان سال 99 چهار درجه افت دما داشتيم و هوا در تابستان گذشته، نسبت به سال‌هاي قبل تر خنک بود.وي با بيان اين‌که ويژگي تابستان سرد، تبخير کم است، افزود: درياچه اروميه در تابستان سرد 99 وضعيت بسيار خوبي داشت ولي با همين وضعيت مطلوب نيز حدود دو ميليارد مترمکعب آب در طي سه ماه از سطح آن تبخير شد که اگر 50 درصد آن در درياچه مي‌ماند يک ذخيره الهي بود و مي‌توانستيم به ذخيره آب در درياچه اقدام کنيم اما متاسفانه فرصت سوزي کرديم.به گزارش عصر آذربايجان  به نقل از ايسنا، وي متذکر شد: سال‌هايي که فضا و شرايط براي کارهاي ذخيره سازي آب و تکنيک‌هاي آبخوان‌داري فراهم بود تا منجر به حفظ آب درياچه و کاهش تبخير آن شود و تناژ محصولات کشاورزي با افزايش بهره وري بالا برود، هيچکدام از اين اقدامات را انجام نداديم، انگار که واقعيت اقليم ما خشک نيست.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها