لاشه ویروس کرونا تا مدتها در بدن افراد بهبود یافته باقی میماند
1399/01/28
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بیماران کرونایی نیازی به انجام تست برای اطمینان از بهبودی ندارند زیرا لاشه ویروس کرونا تا مدتها در بدن باقی مانده و تست ابتلا به بیماری کرونای فرد بهبود یافته، مثبت اعلام میشود اما این دلیلی بر بیماری وی نیست.
روزبه رجايي در لايو اينستاگرام با بيان اينکه تعداد مراجعات به بيمارستانهاي استان و همچنين تعداد بستريها در فروردين ماه نسبت به اسفند ماه افزايش يافته است، گفت: اکنون روزانه به طور متوسط ??? الي ??? فرد با احتمال ابتلا به بيماري کوويد ?? در بيمارستانهاي استان بستري ميشوند.
وي با بيان اينکه ?? درصد از مراجعه کنندگان به بيمارستانهاي استان مربوط به بيمارستان امام رضا (ع) تبريز است، افزود: اکنون ??? بستري در کل بيمارستانهاي استان وجود دارد که ??? نفر از آنها در بخش ويژه بستري بوده و ?? نفر نيز شديداً بدحال هستند.
وي ادامه داد: با وجود افزايش تعداد بستريها و مريض بدحال اما تعداد ترخيصها و بهبودي بيماران استان نيز افزايش يافته و حدود ?? درصد از بيماران بستري شده، مرخص شده و تحت پايش حوزه بهداشت قرار ميگيرند.
رجايي با اشاره به اينکه وضعيت حوزه درمان در استان خوب است، گفت: با توجه به اينکه ماندگاري بيشتر مريض در بيمارستان باعث توانبخشي و استانس هرچه بيشتر مريض در بيمارستان ميشود، افزايش تعداد بيماران بدحال در بيمارستانهاي استان نيز نشان ميدهد که وضعيت مراقبت از بيماران در مراکز درماني بهتر بوده است.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به اينکه مدت زمان بستري تا مرگ در بيمارستان امام رضا (ع) تبريز، ? روز است، گفت: اين امر نشان ميدهد که کادر درمان استان هرچه ميتوانند براي بهبودي مريضها انجام ميدهند.
وي با اشاره به اينکه هنوز هيچ درمان ثابت شده براي کرونا وجود ندارد، اظهار کرد: اما برخي داروها و درمانهاي کمکي در اين راستا انجام ميشود، پلاسما درماني نيز يک روش جديد است که هنوز وارد استان نشده ولي در تلاشيم تا اين نوع درمان را نيز در استان پياده کنيم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي در خصوص داروي هيدروکسيد کلريدريک، متذکر شد: مصرف اين دارو فقط براي کادر درماني که در مواجهه مکرر با بيماران کرونا هستند توصيه شده تا علائم شديد اين بيماري را در کادر درماني ازبين ببرد.
وي افزود: مصرف اين دارو براي بيماران بستري شده مضر بوده، همچنين اين دارو به دليل تداخل دارويي ممکن است عوارض شديدي چون افزايش آريتم قلبي را در افراد ايجاد خواهد کرد.
وي متذکر شد: در تمامي بيمارستانهاي تبريز بخش ويژه و مخصوص کرونا وجود دارد تا بيمارهايي که همزمان مبتلا به کرونا و بيماري ديگري هستند در اين بيمارستان تحت معالجه بيماري خود قرار بگيرند سپس براي معالجه بيماري کرونا به بيمارستانهاي سينا و امام رضا (ع) انتقال مييابند.
رجايي اظهار کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، فرد پس از گذشت دو هفته از بي علامت شدن ميتواند به روال عادي زندگي خود بازگردد.
وي در خصوص کلينيکهاي موجود در سطح شهر تبريز براي مراجعه افراد با علائمي مشکوک به کرونا، گفت: افراد ميتوانند به سه کلينيک در سطح شهر تبريز از جمله کلينيک اسدآبادي در غرب تبريز، کلينيک سينا در مرکز شهر تبريز و کلينيک امام خميني در شرق تبريز از ساعت هشت صبح تا هشت شب مراجعه کرده و پس از معاينه در صورت لزوم نمونه گيري از آنها انجام گرفته و مراحل بعدي طي ميشود.
وي افزود: همچنين ?? مرکز ?? ساعته نيز در تبريز داير بوده که همکاران پزشک عمومي در آن مراکز حضور داشته و به معاينه افراد ميپردازد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز از اختصاص ???? تخت براي بيماران کرايي در استان خبر داد و افزود نزديک به ?? درصد اين تخت ها اشغال بوده و از نظر تعداد تخت مشکلي نداريم.
وي گفت سلامت کادر درمان همواره مهم بوده و افرادي که دچار علائم خفيف هستند حتما تست کرونا انجام ميدهند اما در روزهاي اخير افراد که بدون علامت در کادر درمان بودند تست کروناي مثبتي داشتند.
وي ادامه داد: افراد داراي بيماري زمينه ريوي همچون برونشيت، آسم و سرطان ريه ريسک مرگ و مير بالايي داشته که در اين راستا مصرف دخانيات هم يکي از فاکتورهاي ايجاد اين بيماريهاي ريوي است.
رجايي گفت: در اسفند ماه شاهد مسموميت افراد با الکل در استان بوديم اکنون اين آمار کاهش يافته با توجه به اينکه مکان اصلي بيماري کرونا، مجراهاي تنفسي است اما مصرف الکل فقط با چرخه گوارشي درگير ميشود؛ در هر صورت مصرف هرگونه الکل، تاثيري براي نابودي بيماري نخواهد داشت.
وي اظهار کرد: بانوان بارداري که در قسمت اداري حوزه درمان مشغول بودند به دورکاري رفته و بانوان باردار کادر درمان نيز در بخش غير کرونايي به کار گرفته ميشوند.
وي گفت: شهرستانهايي چون شبستر و مرند اکنون در وضعيت بهتري نسبت به قبل قرار داشته و مشکل ويژه اي نسبت به ساير شهرستان ها ندارند.
وي افزود: استفاده از ماسک تا يک ماه پيش فقط براي بيماران توصيه ميشد اما اکنون سازمان بهداشت جهاني استفاده از ماسک را براي همه افراد توصيه کرده است زيرا ممکن است افراد ناقل هيچ علائمي از خود بروز ندهند؛ استفاده از ماسک ساده سه لايه يا جراحي توصيه شده و استفاده از ماسک فيلتر دار n?? فقط براي کادر درماني که مواجهه مستقيم با بيمار مبتلا دارند توصيه ميشود.
منبع : ایسنا