ارائه خدمات دیجیتالی کتابداری در 12کتابخانه مرکزی کشور
ارائه خدمات دیجیتالی کتابداری در 12کتابخانه مرکزی کشور
1402/05/30
عصر آذربایجان- معاون برنامهریزی، پژوهش، فناوری و اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور از ارائه خدمات دیجیتالی کتابداری در ۱۲ کتابخانه مرکزی کشور خبر داد.
عصر آذربايجان- معاون برنامهريزي، پژوهش، فناوري و اطلاعات نهاد کتابخانههاي عمومي کشور از ارائه خدمات ديجيتالي کتابداري در ?? کتابخانه مرکزي کشور خبر داد.
سيد باقر مير عبداللهي شامگاه يکشنبه در چهارمين گردهمايي مجلس تابستاني خدمات کتابخانههاي عمومي در اردبيل اظهار کرد: تمام کتابخانههاي عمومي کشور حتي کتابخانههاي روستايي به تجهيزات اوليه و امکانات نرمافزاري جديد مجهز شدند تا کتابداران بتوانند از اين زيرساختها استفاده کنند.
وي تصريح کرد: اين تجهيزات شامل منابع کاغذي اعم از کتاب و نشريه، ساختار تحت وب و ارائه خدمات الکترونيکي به اعضا است تا بتوانند در کوتاهترين زمان خدمات مناسب و کيفي را دريافت کنند.
معاون برنامهريزي، پژوهش، فناوري و اطلاعات نهاد کتابخانههاي عمومي کشور گفت: تلاش ما بر اين است تا خدمات غير کتابي خود را در کتابخانههاي عمومي توسعه دهيم که از جمله آن برنامههاي ترويجي و تصويري مبتني بر نگاه تحولآفريني است که در کتابخانههاي عمومي در قالب قصهگويي، نشستهاي تخصصي و ادبي شاهد هستيم.
مير عبداللهي گستردگي اين خدمات را در کتابخانههاي عمومي يادآور شد و افزود: در بحث خدمات ديجيتالي نيز در 12 کتابخانه مرکزي کشور فعاليتهاي خوبي در اين حوزه آغاز شده ولي به شکل ملي و حتي بينالمللي خدمات ارائه شده در اين حوزه روند کندي دارد که انتظار ميرود آغاز حرکت تحويلي را با محوريت نهاد کتابخانههاي عمومي شاهد باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان کرد: حتي مراکز علمي و دانشگاهي که در توليد علم نقشآفريني ميکنند چندان در حوزه کتابخانههاي ديجيتال موفق عمل نکردند و با توجه به اينکه اين موضوع جديدي در ارائه خدمات کتابخانههاي عمومي است در سالهاي آينده ميتوان خبرهاي خوشحالکننده و تحولآفريني را در اين بخش ارائه کرد.
مير عبداللهي فعاليت 2 هزار و 700 کتابخانه کشور را با ايجاد زيرساختهاي مناسب و کمک به خدماتدهي نوين در بحث کسب و کارها و سالمندي يادآور شد و اضافه کرد: براي اولين بار در کتابخانه پارک دانشجوي تهران توانستهايم ساختار کتابخانه ديجيتال را راهاندازي کنيم تا خدماتي در اين حوزه ارائه شود.
وي به برگزاري نشستهاي تابستاني با محوريت خدمات کتابخانههاي عمومي با همراهي کتابداران اشاره کرد و ادامه داد: اين دورههاي آموزشي فرصتي مناسب است تا کتابداران بتوانند در کنار هم با موضوعات و مسائل مهارتي و خلاقانه آشنا شده و مأموريت خود را در بخش فرهنگي به درستي انجام دهند.
مير عبداللهي از برگزاري دومين همايش بينالمللي نهاد در مشهد مقدس با محوريت کتابخانههاي همراه کسب و کار خبر داد و بيان کرد: امروزه کتابداران نقش مهمي را در خدمات حوزه کسب و کار و يا ساير بخشهاي تخصصي بر عهده دارند که انتظار ميرود با نگاه نو و مبتني بر نظريههاي جديد ارائه شده در اين بخش بتوان در خدمت مراجعين به کتابخانهها بود.
وي آموزش را يک فرآيند مستمر و پايانناپذير توصيف کرد و گفت: در علوم انساني انگيزه سرآغاز يادگيري است اما پاياني بر ارائه نظريههاي علوم انساني وجود ندارد و در اين فرآيند آموزش ساري و جاري بوده و به شکل مشارکتي امکانپذير است.
مير عبداللهي در ادامه سخنان خود اظهار کرد: يادگيري انباشت اطلاعات نيست بلکه به کارگيري آن در مسير اصلاح امور زندگي است که قطعا با يک مديريت درست ميتوان در اين زمينه نقشآفريني کرد.
در اين مراسم مديرکل کتابخانههاي عمومي استان اردبيل نيز به ميزباني استان از چهارمين دوره مجلس تابستاني خدمات کتابخانههاي عمومي اشاره کرد و افزود: کتابداران با عشق و علاقه خاص در سنگر فرهنگي آماده شده و سعي ميکنند بهترين خدمات را به مراجعين ارائه کنند.
پروانه رضاقليزاده تصريح کرد: خدماتي که کتابداران با ميل و رغبت و اشرافيت کامل به مسائل و موضوعات علمي و تخصصي انجام ميدهند، در سطح ملي و استاني قابل تحسين است و کتابداران بايد با روشهاي نوين خدمت رساني در کتابخانههاي عمومي نيز آشنايي پيدا کنند.
مديرکل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري اردبيل نيز در اين مراسم خاطرنشان کرد: استان اردبيل امسال ميزبان 2 رويداد بزرگ شامل کنگره ملي سه هزار و 400 شهيد و پايتخت گردشگري کشورهاي عضو اکو بود که در اين 2 رويداد سعي ما بر اين است تا ظرفيتهاي استان اردبيل و توانمندي آن را نشان دهيم.
رضوان باقلاچي اضافه کرد: کتابداران با رويکرد مناسب خود ميتوانند به ترغيب علاقهمندان به کتاب و کتابخواني کمک کرده و زمينه و بستر اين حرکت مناسب و شايسته را فراهم کنند.
منبع :