عصر آذربایجان

گزارش خبر

تکاپويي براي عدالت آموزشي در ايام کرونا در آذربايجان‌غربي

تکاپويي براي عدالت آموزشي در ايام کرونا در آذربايجان‌غربي

1399/12/03

گروه فرهنگي: دسترسي نداشتن بيش از 15 درصد جمعيت 625 هزار نفري دانش آموزان آذربايجان‌غربي به شبکه شاد، مشکل اصلي حوزه آموزش اين روزهاي استان است که همين امر مسوولان را برآن داشته که با عزمي راسخ پيگير رفع اين مشکل باشند تا گامي براي عدالت آموزشي در اين اوضاع منحصربفرد کرونايي باشد

گروه فرهنگي:  دسترسي نداشتن بيش از 15 درصد جمعيت 625 هزار نفري دانش آموزان آذربايجان‌غربي به شبکه شاد، مشکل اصلي حوزه آموزش اين روزهاي استان است که همين امر مسوولان را برآن داشته که با عزمي راسخ پيگير رفع اين مشکل باشند تا گامي براي عدالت آموزشي در اين اوضاع منحصربفرد کرونايي باشد.

اول اسفند پيش روست و اين روزها تداعي گر آغاز تعطيلي يکساله مدارس در کشور و به تبع آن در آذربايجان غربي به دنبال شيوع ويروس کروناست که همراه با چالش هاي فراوان در بخش آموزش در نقاط مرزي، از نبود اينترنت و بسترهاي آن گرفته تا عدم دسترسي دانش آموزان به شبکه شاد و گوشي هوشمند است.در اين ميان نبايد به راحتي از کنار معايب شبکه داخلي شاد و قطع  و وصل شدن هاي مکرر آن نيز که سبب تنش هايي بين معلمان و دانش آموزان و گاهي اوليا شده و هنوز بعد از يکسال از راه اندازي آن همچنان به قوت خود باقي است، گذشت.
البته نمي توان انتشار اخباري واقعي و غير واقعي و حتي زرد مرتبط با شبکه شاد را هم در اين شرايط ناديده گرفت؛ از اخبار خودکشي به خاطر نداشتن گوشي گرفته تا تجمع دانش آموزاني که در دامان کوهپايه ها به دنبال اينترنت و شبکه شاد بوده اند.
ولي اين شرايط بحراني در کنار معايب و عقب ماندگي تحصيلي ايجاد شده توانست فرصتي باشد تا آسيب هاي بخش آموزشي آذربايجان غربي شناسايي و روزنه هاي جديد براي رفع اين کمبودها و ايجاد زير ساخت هاي نوين براي توسعه سيستم آموزش مجازي گشوده شود، هرچند که براي جبران کاستي ها هنوز نياز به زمان فراوان و اعتبارات کلان است.نبايد در کنار تمامي خلاهاي موجود در بخش آموزش مجازي، تکاپو براي تداوم يادگيري و کيفيت بخشي به آن را در راستاي جلوگيري از ايجاد فاصله و شکاف در ميزان يادگيري دانش آموزان مناطق برخوردار و محروم توسط متوليان امر فراموش کرد، موضوعي که اين روزها با نام عدالت آموزشي بيشتر به گوش مي شنويم و به چشم در رسانه ها مي بينيم.
صاحب نظران عرصه تعليم و تربيت بر اين باور هستند که بسيج تمامي فرهنگيان آذربايجان غربي همزمان با شيوع بيماري کوويد 19 براي ورود به عرصه آموزش مجازي مهمترين گامي بود که آموزش و پرورش در اين استان برداشت.نداشتن تبلت و گوشي هوشمند يکي از مشکلات عمده عدم حضور دانش آموزان استان در شبکه شاد تلقي مي شود که طبق گفته هاي مسوولان استاني 464 هزار نفر از دانش آموزان استان که 87.94 درصد کل دانش آموزان هستند در شبکه شاد آنلاين هستند و 15 درصد نيز به شبکه دسترسي ندارند.
البته با همت معلمان عشايري که اغلب سرباز معلمان هستند و نيز مسوولان و اعضاي شوراي آموزش و پرورش، خيران آموزشي و انجمن اوليا و مربيان استان در قالب نهضت تهيه تبلت براي دانش آموزان گامهايي براي رفع آن برداشته شده و ادامه دارد ولي هنوز اين تلاشها جوابگوي نيازهاي دانش آموزان محروم اين استان مرزي نيست و نيازمند همتي عظيم تر است.
بهره مندي از گوشي هوشمند که از اسفند پارسال در رديف يکي از ملزومات آموزش مجازي قرار گرفت همچنان جزو مواردي است که با اما اگرهايي از نظر تهيه و نيز نحوه استفاده از ابعاد اجتماعي و فرهنگي همراه بوده و هست.
در اين بين بسياري از خانواده ها به رغم نگراني از حضور فرزندان در فضاي مجازي تسليم خواسته آنان شدند و اقدام به تهيه گوشي هوشمند کردند و افرادي نيز موفق به تهيه نشدند و درصدد استفاده از درسنامه بر آمدند و يا از کلاسهاي حضوري در مناطق سفيد از نظر شيوع کرونا بهره مند شدند.
مديرکل آموزش و پرورش استان آذربايجان غربي نيز در اين باره گفت: سه هزار و 400 تبلت به دانش آموزان استان در مناطق محروم در سال‌جاري اهدا شده است.مهين منافي با اشاره به همدلي اعضاي شواري آموزش و پرورش استان براي کمک به دانش آموزان مناطق محروم افزود: يکهزار و 531 مورد از مجموع تبلت و موبايل هاي هوشمند اهدايي توسط خيرين، 853 دستگاه توسط مشارکت دستگاه‌هاي دولتي و حمايتي و مابقي نيز توسط خود مدارس و انجمن اوليا و مربيان تهيه و در اختيار دانش‌آموزان قرار گرفته است.
توليد محتواي مجازي و آموزشي مطابق با فن آوريهاي نوين جزو مواردي بود که توليد آن در کشور تا پيش از شيوع ويروس کرونا محدود به منابع ناشران منابع کمک درسي و مدارس غير دولتي بود ولي با تعطيلي مدارس و فعال شدن معلمان و دانش آموزان در فضاي مجازي رويکرد سيستم آموزشي در فرايند يادگيري و ياد دهي تغيير کرد.
بسياري از کارشناسان تعليم و تربيت اين موضوع را تحولي در نظام آموزشي عنوان مي کنند که توانسته است راه صد ساله در اين مسير را در چند ماه علي رغم تمام کاستي ها طي کند و در اين مسير تا رسيدن به کيفيت و نقطه مطلوب بايد تلاش شود.
مديرکل آموزش و پرورش آذربايجان‌غربي با اشاره به تهيه 150 هزار محتواي آموزشي در استان گفت: از ابتداي شيوع ويروس کرونا تاکنون در مقطع متوسطه و 2 هزار و 400 محتوا در دوره ابتدايي توليد شده است.منافي براين موضوع تاکيد دارد که گروه هدف اصلي از توليد اين محتواها و درسنامه ها دانش آموزاني هستند که به شبکه شاد و ابزار ديجيتالي براي تحصيل دسترسي دارند.
وي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته در راستاي توليد محتوا براي دانش آموزان محروم از ابزارهاي هوشمند آموزشي ادامه داد: در کنار اين محتواها 237 هزار بسته و درسنامه نيز بين دانش آموزاني که به ملزومات آموزش مجازي دسترسي ندارند، توزيع شده است.منافي اظهار داشت: 30 درصد از کل محتواي درسي کشوري در ايام بعد از شيوع کرونا در اين استان و توسط چهار دبيرخانه رياضي در دوره ابتدايي، معارف و علوم قرآني در دوره متوسطه اول، صنايع غذايي و جغرافيا در دوره متوسطه دوم در اين استان توليد مي شود.نبود زيرساختهاي اينترنتي يکي از مهمترين علتهاي عدم دسترسي دانش آموزان نقاط مرزي به شبکه شاد است.
البته موضوع به همين جا ختم نمي شود چرا که به علت عدم دسترسي دانش آموزان ساکن در مرزها آنها حتي از تلويزيون آموزشي هم محروم هستند چرا که در برخي مناطق آنتن هاي شبکه هاي بيگانه برشبکه ها داخلي چيره شده و تلويزيون را هم تسخير کرده اند.طبق اظهارات استاندار آذربايجان‌غربي تداوم آموزش در مناطق محروم و عشايري که فاقد اينترنت هستند و رسيدگي به وضعيت تحصيلي دانش آموزان اين مناطق، اولويت پيش روي آموزش و پرورش استان است.
محمدمهدي شهرياري با اشاره به وضعيت زيرساخت هاي اينترنتي آذربايجان غربي گفت:  يک‌هزار و 700 روستا از اينترنت پر سرعت برخوردار بوده و 650 روستا نيز در دست اقدام است و بقيه روستاها داراي( ADSL هستند و از طريق تلفن ثابت مي‌توانند به اينترنت متصل شوند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، استاندار آذربايجان غربي بيان کرد: مشکلات آموزشي ايجاد شده به خاطر شيوع ويروس کرونا نبايد سيستم آموزشي را از توجه به جذب بازماندگان از تحصيل بازدارد و بايد با بهره گيري از راهکارهاي تشويقي و حمايتي ضمن حفظ وضعيت موجود نسبت به جذب بازماندگان نيز اقدام کرد.آذربايجان غربي داراي 625 هزار نفر دانش آموز است که از اسفند ماه سال تحصيلي گذشته به علت شيوع بيماري کوويد 19 ديگر در مدراس حضور مستمر نيافته اند و آموزش آنان به صورت غير حضوري و از طريق آموزش مجازي از طريق شبکه شاد پيگيري مي شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها