عصر آذربایجان

گزارش خبر

دپوي 10هزار ميليارد ريال سيب در سردخانه‌ هاي آذربايجان غربي

دپوي 10هزار ميليارد ريال سيب در سردخانه‌ هاي آذربايجان غربي

1400/02/12

گروه گزارش: با وجود وعده هاي مکرر وزير جهاد کشاورزي و مقامات کشوري براي حل مشکل صادرات سيب آذربايجان غربي هم اکنون 10 هزار ميليارد ريال سيب در سردخانه_هاي استان دپو شده باقي مانده است.

گروه گزارش:  با وجود وعده هاي مکرر وزير جهاد کشاورزي و مقامات کشوري براي حل مشکل صادرات سيب آذربايجان غربي هم اکنون 10 هزار ميليارد ريال سيب در سردخانه_هاي استان دپو شده باقي مانده است.
آذربايجان غربي سال زراعي جاري با توليد يک ميليون و 150 هزار تن سيب رکورد توليد سالهاي گذشته را شکست و باز در رتبه اول توليد اين محصول اقتصادي و استراتژيک کشور قرار گرفت، اما بعد از برداشت اين محصول و دپوي 800 هزار تن سيب در سردخانه قصه تکراري و تلخ موانع صادراتي و نبود بازار آن آغاز شد.
با گذشت نزديک 8 ماه از برداشت سيب از باغات آذربايجان غربي هنوز 80 هزار تن سيب در سردخانه هاي استان منتظر رفع موانع صادراتي است، در ماه هاي ابتدايي برداشت و انبار سيب هاي با کيفيت توليدي استان در سردخانه ها رفته رفته اوضاع بحراني تر شد تا اواخر سال گذشته  وزير جهاد کشاورزي به همراه معاونين خود براي رفع موانع بخش کشاورزي به خصوص صادرات سيب به استان سفر و وعده هاي مکرري براي حل مشکلات بازار سيب داد.
اما امروز ارديبهشت ماه سال 1400 در حالي که باغداران استان با سود حاصل از فروش سيب_هاي توليدي خود به فکر بستر سازي براي توليد سال آينده باشند پس از ماه ها انتظار بيهوده همچنان منتظر رفع موانع صادراتي براي 80 هزار تن سيب باقي مانده در سردخانه ها هستند.
با توجه به گرم شدن هوا صدور اين ميزان محصول باقي مانده در سردخانه ها بايد از طريق ناوگان يخچالدار انجام گيرد که متاسفانه نه تنها تعداد ناوگان در استان بسيار محدود است بلکه هزينه هاي سرسام آور حمل و نقل نيز موجب شده تجار رغبتي به صادرات سيب هاي باقي مانده نداشته باشند.
بر اساس اظهار نظر کارشناسان بخش کشاورزي بهترين فرصت مناسب براي صادرات 80 هزار تن سيب انبار شده در سردخانه هاي استان تا عيد فطر است فرصتي که خيلي تا فرارسيدن آن باقي نمانده و با توجه به مشکلات کنوني بايد تلاش ها دوچندان شود.
با توجه به گرم شدن هوا صدور اين ميزان محصول باقي مانده در سردخانه ها بايد از طريق ناوگان يخچالدار انجام گيرد که متاسفانه نه تنها تعداد ناوگان در استان بسيار محدود است بلکه هزينه هاي سرسام آور حمل و نقل نيز موجب شده تجار رغبتي به صادرات سيب هاي باقي مانده نداشته باشند.
مشکل بازاريابي، موانع تعرفه‌اي در برخي از بازارهاي هدف، مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادي کشور، نبود يارانه‌ها و مشوق‌هاي صادراتي به‌موقع و در حد کفايت و تجهيز ناوگان حمل و نقل به کاميون‌هاي يخچال دار از مهمترين چالش‌هاي پيش رو در جهت توسعه صادرات محصول سيب درختي آذربايجان غربي است که موجب شده هر ساله توليد کنندگان اين محصول ارزشمند با مشکلات فراواني دست و پنجه نرم کنند.
افزايش هزينه حمل ونقل سيب مانع تسريع در روند صادرات مي‌شود
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان_غربي  در خصوص آخرين وضعيت صادرات سيب از استان اظهار کرد: در حال حاضر مشکل اصلي در سر راه صادرات سيب درختي مربوط به افزايش هزينه حمل و نقل صادرات سيب به کشورهاي همسايه و خارجي است که صادرات کنندگان را دچار مشکل مي_کند.
اکبر کرامتي با بيان اينکه به دليل گرم شدن هوا حمل‌و نقل سيب بايستي از طريق کاميون‌هاي يخچالدار انجام شود، افزود: با توجه با اينکه قيمت ارز کاهش يافته است و کرايه حمل و نقل سه برابر افزايش يافته است صادرات سيب براي تجار در اين بازه زماني ديگر صرفه اقتصادي نداشته و صادرکننده ديگر رغبتي به امر ندارد.
وي با بيان اينکه در حال حاضر کمتر از 80 هزار تن سيب درختي در سردخانه هاي استان موجود است که همچنان در روزهاي آتي نيز روند صادرات ادامه دارد، ادامه داد: استفاده از روش‌هاي نوين بسته‌بندي و سورتينگ محصولات کشاورزي و مواد غذايي نقش بسزايي در بازاريابي و فروش محصولات و به خصوص صادرات آن دارد و نبود صنعت سورت و بسته بندي مناسب از مهمترين مشکلات پيش روي صادرات محصولات و صنعت کشاورزي آذربايجان‌غربي است.
توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل هوايي ضروري است
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان_غربي از تداوم روند صادرات سيب درختي ازگمرکات استان به کشورهاي خارجي خبر داد و اضافه کرد: بحث برند سازي در موضوع صادرات و ايجاد زيرساخت‌هاي صادراتي از موارد مهم در انجام صادرات است.
توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل به‌ويژه حمل‌ونقل هوايي در استان مي تواند به رونق اقتصادي و افزايش صادرات در بخش کشاورزي کمک قابل توجهي کندکرامتي با بيان اينکه آذربايجان غربي يکي از قطب هاي کشاورزي کشور به شمار مي رود و با توجه به هم مرزي با سه کشور مي تواند به قطب صادرات محصولات کشاورزي نيز تبديل شود خواستار توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل به‌ويژه حمل‌ونقل هوايي در استان شد و افزود: توسعه اين زيرساخت مي تواند به رونق اقتصادي و افزايش صادرات در بخش کشاورزي کمک قابل توجهي کند.
وي اظهار کرد: طبق گفته مسئولان با توجه به ارزش افزوده اي که سيب درختي براي استان دارد، موتور محرکه اقتصاد آذربايجان غربي است و سال گذشته 354 ميليون دلار در آمد ارزي ناشي از صادرات سيب استان بوده است.رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان_غربي افزود: تشکلها به عنوان عامل حمايت کننده براي توسعه فعاليتهاي بخش کشاورزي هستند و در اين راستا براي تنظيم بازار سيب و ساماندهي مراکز خريد و فروش سيب صنعتي نيازمند مشارکت فعال تشکلهاي بخش کشاورزي هستيم.
آذربايجان غربي بزرگترين توليد کننده و صادرکننده سيب در کشور
کرامتي تصريح کرد: آذربايجان غربي به عنوان بزرگترين توليدکننده و صادر کننده سيب درختي، امسال به دليل سياست هاي دولت مبني بر ممنوعيت واردات ميوه هاي گرمسيري در تهاتر با سيب، با مشکل جدي در صادرات در اوايل فصل برداشت مواجه شد.وي تاکيد کرد: با پيگيريهاي مسئولان جهاد کشاورزي و نمايندگان استان و در پي نامه نگاري استاندار آذربايجان غربي؛ به دستور رئيس جمهور به وزراي صمت و جهادکشاورزي براي پيشگيري از خسارت به باغداران فرايند صادرات سيب درختي تسهيل شد.
کرامتي با بيان اينکه در سال گذشته بيش از يک ميليون و 100 هزارتن سيب درختي از باغات استان برداشت شد  و بيش از 800 هزار تن در سردخانه هاي استان سيب ذخيره سازي شده بود، خاطر نشان کرد: در حال حاضرسيب زرد با قيمت 8 تا 10 هزار تومان و سيب قرمزنيز به قيمت 5 تا 7 هزار تومان در سطح سردخانه_هاي استان خريد و فروش مي شود و به کشورهاي عراق، افغانستان، پاکستان و روسيه صادر مي شود.
اظهارات رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي در حالي است که هم اکنون 80 هزار تن سيب در سردخانه هاي استان دپو شده و هم اکنون روند کند صادرات را شاهد هستيم با احتساب هر کيلوگرم سيب بين 100 هزار تا  80 هزار ريال به رقمي حدود هشت تا 10 هزار ميليارد ريال مي‌توان دست يافت که در صورت نبود اقدام مناسب بايد شاهد دورريختن اين حجم عظيم سيب درختي با کيفيت درجه يک بود.
يارانه دولت راهکار اساسي مشکل صادرات سيب
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي در خصوص آخرين وضعيت صادرات سيب و موانع پيش روي آن با اشاره به اينکه  اخبار منتشر شده درباره ميزان انباشت سيب در سردخانه‌هاي استان صحيح نيست گفت: 70 تا 80هزار تن سيب درختي در سردخانه‌هاي استان در انتظار صادرات است.
غلامرضا بابايي با بيان اينکه هزينه صادرات سيب درختي به مرزهاي شرقي کشور از روز گذشته با افزايش 2 برابري مواجه است، اضافه کرد: اين موضوع  چالش مهمي براي صادرات محسوب مي شود.
وي با بيان اينکه تقاضا براي ماشين هاي يخچال دار افزايش يافته است، بيان کرد: توقف در مرزها نيز نامشخص و گاهي طولاني است و علت اين توقف هاي نامشخص هم بازارچه اي بودن صادرات است.
زيرساخت هاي سردخانه اي آذربايجان غربي بسيار مدرن نيستند و مطلوبيت و کيفيت سيب روزانه کاهش مي يابد
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از تحليل بازار،بابايي با بيان اينکه يارانه دولت در بحث صادرات راهکار اين مشکل است افزود: ولي وضعيت بودجه اي براي ارائه يارانه صادرات مساعد نيست هر چند در ماه هاي اخير مشوق واردات موز در ازاي صادرات سيب موجب نجات سيب درختي استان از انبار شدن در سردخانه ها بود.
وي افت نرخ ارز و دلار و عدم رغبت صادر کنندگان به پرداخت هزينه هاي بالاي حمل و نقل را از ديگر علل کاهش صادرات عنوان کرد و افزود: زيرساخت هاي سردخانه اي استان هم بسيار مدرن نيستند و مطلوبيت و کيفيت سيب روزانه کاهش مي يابد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي افزود: مقاصد صادراتي توليدات سيب درختي آذربايجان غربي هندوستان، پاکستان و افغانستان و کشورهاي اوراسيايي است.مديرعامل شرکت تعاوني باغداران اروميه و مديرعامل اتحاديه سردخانه داران آذربايجان غربي به همراه اعضاي کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني آذربايجان_غربي معتقد هستند تا زماني مشکلات زيرساختي از جمله ناوگان يخچالدار، سورت و بسته بندي، زيرساخت هاي حمل و نقل هوايي در استان توسعه نيابد هر سال بايد منتظر تکرار سريال تلخ صادرات محصولات کشاورزي از جمله سيب بايد باشيم.رتبه نخست توليد سيب درختي در  کشور با سالانه بيش از يک ميليون تن متعلق به آذربايجان غربي است که 30 درصد توليد کشور را شامل مي شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها