صنایع بستهبندی در استان آذربایجانغربی وجود ندارد
صنایع بستهبندی در استان آذربایجانغربی وجود ندارد
1400/02/20
عصر آذربایجان- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: بیش از 22گروه بستهبندی در استان فعالیت کرده اما صنایع بستهبندی در آذربایجانغربی وجود ندارد.
عصر آذربايجان- رييس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانغربي گفت: بيش از 22گروه بستهبندي در استان فعاليت کرده اما صنايع بستهبندي در آذربايجانغربي وجود ندارد.
اکبر کرامتي در نشست بررسي چالشهاي توسعه کشاورزي آذربايجان غربي که در جمع نمايندگان دانشجويان استان در سالن جلسات دوم آذر ناحيه بسيج دانشجويي برگزار شد اظهار داشت: بيش از يک ميليون هکتار اراضي زراعي در آذربايجان غربي وجود دارد که سالانه به صورت متوسط 6/6 ميليون تن انواع محصولات کشاورزي، باغي و دامي توليد مي شود و ارزش محصولات خام توليد شده 23 هزار ميليارد تومان بوده و گردش مالي در صنايع بالا دستي و پايين دستي بيش از 70 هزار ميليارد تومان است.
وي افزود: جمعيت شاغل آذربايجانغربي در بخش کشاورزي 225 هزار خانوار است که 41 درصد از جامعه کشاورزي با سواد و 59 درصد بي سواد هستند و درصد اشتغال کشاورزي در آذربايجان غربي 32?8 درصد بوده که اين آمار در کشور 18 درصد است و اين آمار نشانگر آن بوده که آذربايجان غربي استاني کشاورزي است.
کرامتي در خصوص کشاورزي آذربايجانغربي بيان کرد: آذربايجانغربي در محصولاتي همچون سيب، عسل، چغندر، قند، آفتابگردان روغني، کدو آجيلي، نهاج و سماق رتبه اول کشور و در محصولات همچون يونجه توليدات شيلاتي رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وي افزود: بخش کشاورزي و مشکلات مربوط به آن متأثر از مسائل اقتصادي، سياسي و اجتماعي است و رفع مشکلات کشاورزي نيازمند عزم ملي تمام نهادها و ارگان ها و مسئولان مربوطه را دارد.
کرامتي در خصوص برنامه سال 1400 سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي تاکيد کرد: بايد موانع کشاورزي استان شناسايي شوند و روشها و راه حلها شناسايي شوند و بودجههايي که به سازمان اختصاص داده مي شود به بخشهاي مختلف تخصيص يابد تا به برنامه جامع راهبردي برسيم.
وي در خصوص تخلفات تغيير کاربري در اراضي کشاورزي آذربايجانغربي خاطر نشان کرد: کنترل و بررسي بيش از سه ميليون و 700 هزار هکتار توسط 200 نفر نيروي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانغربي کاري بسيار دشوار است و اين امر نيازمند همکاري تمامي بخشها و ارگانهاي مربوطه است و برخورد با متخلفان نيازمند همکاري دستگاه قضايي است.
مهندس کرامتي در خصوص مشکلات سيب آذربايجانغربي تاکيد کرد: 1?5 ميليون تن در يک بازه يک ماهه به بازار عرضه ميشود که حتي بزرگترين ناوگان حمل و نقل نيز توانايي جابه جايي اين ميزان بار را ندارد و به همين دليل شاهد اين چنين مشکلاتي هستيم.
وي ادامه داد: توليد و کشت محصولات زودرس، ميان رس، ديررس و بسيار ديررس باعث ميشود در بازه طولاني محصولات کشاورزي به بازار عرضه ميشود و اين باعث کم شدن ترافيک کاري براي کشاورزان، ناوگان حمل و نقل و سردخانه مي شود و همچنين سبب کاهش به هدر رفتن محصولات کشاورزي مي شود.
وي در خصوص صنايع بسته بندي آذربايجانغربي بيان کرد: بيش از 22 گروه بستهبندي در آذربايجانغربي فعاليت کرده و محصولات کشاورزي را به کشورهاي حوزه خليج فارس صادر ميکند اما صنايع بستهبندي آذربايجان غربي به حد کافي وجود ندارد.
منبع :