فرهاد سرخوش ، با اشاره به طرحهاي ملي اجرا شده نجات درياچه اروميه اظهار داشت: در اين راستا ضمن اجراي پروژههاي انتقال سريع آب بر پيکره اصلي درياچه اروميه، پروژه تونل انتقال آب از حوضه گلاس به درياچه اروميه انجام شد.
وي تصريح کرد: همچنين پساب تصفيهخانههاي حوضه آبريز درياچه اروميه و کنترل و کاهش مصرف آب کشاورزي از طريق کاهش 40 درصدي حقابه هاي سطحي صورت گرفت و برنامههاي افزايش بهرهوري نيز تهيه و اجرا شد.
نماينده استاني ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجانغربي بيان کرد: تهيه نقشه کاداستر اراضي و شناسايي کانونهاي توليد ريزگرد و تثبيت آنها و تهيه برنامه جامع اشتغال و معيشت جايگزين از جمله اقدامات براي نجات درياچه اروميه بوده است.
وي در ادامه با اشاره به آخرين وضعيت درياچه اروميه از حيث تراز، وسعت و حجم افزود: امروز تراز درياچه اروميه 1271.31 بوده در حالي که در مشابه سال گذشته تراز آن 1271.89 متر بوده است.
سرخوش با اشاره به کاهش 88 کيلومترمربعي وسعت درياچه اروميه اظهار داشت: هم اکنون وسعت درياچه سه هزار و 566 کيلومتر مربع بوده در حالي که مشابه سال گذشته سه هزار و 743 کيلومترمربع بوده است.
وي با اشاره به حجم آبي نگين آبي آذربايجان افزود: در حال حاضر درياچه اروميه چهار ميليارد و 88 ميليون مترمکعب آب در دل خود دارد در حالي که با کاهش يک ميليارد و 99 ميليون مترمکعبي نسبت به مشابه سال گذشته مواجه است.