محمدحسين طالبيان در حاشيه بازديد نماينده يونسکو از کاروانسراي تاريخي شاه عباسي در گردنه صائين شهرستان نيرگفت: از اين تعداد تاکنون توسط نماينده يونسکو 30پرونده مورد ارزيابي قرار گرفته و مابقي نيز در حال اجراست.
وي افزود: اين کاروانسراها در 24 استان کشور از جمله استان اردبيل قرار دارند.
وي اظهار کرد: اين کاروانسراها متعلق به دوران ساسانيان تا قاجار و از مجموعههاي آثار زنجيرهاي بين راهي و محل اتراق کاروانها بودهاند و داراي معماري ناب ايراني با طرحهاي خاص و متنوع هستند.
طالبيان با اشاره به قرار گرفتن کاروانسراي شاه عباسي نير به عنوان دومين اثر تاريخي ثبت جهاني استان اردبيل در ليست نهايي افزود: اين کاروانسرا متعلق به دوره صفويه بوده و در رونق اقتصادي جاده ابريشم همچنين ايجاد ارتباط امن بين چين و اروپا نقش بسيار پررنگي داشته است که با توجه به اهميت تاريخي آن، تلاش براي ثبت جهاني اثر صورت ميگيرد.
وي گفت: در کشورمان چهار کاروانسراي سرپوشيده داريم که يکي از آنها در شهرستان نير ميباشدو اميدواريم اين کاروانسرا را براي خدمات رساني به گردشگران و مسافران الگو قرار دهيم
به گفته او، ايران داراي 26اثر تاريخي و 16اثر ناملموس مانند مراسم نوروز است که در يونسکو به ثبت جهاني رسيده است و آخرين مورد آن منطقه طبيعي و تاريخي اورامانات در استانهاي کرمانشاه و کردستان است و اکنون نيز پروندههاي ديگري مانند جنگلهاي هيرکاني و بيابانهاي لوت براي ثبت جهاني در دست بررسي داريم.
مشاور وزير ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي اظهار کرد: در دهههاي گذشته فعاليت هاي چشمگيري در راستاي صيانت از ميراث تاريخي کشور با تربيت نيروهاي خبره حاصل شده است.
به گفته او، افزون بر 52اثر هم در فهرست موقت براي ثبت جهاني قرار دارد که بايد به تدريج پرونده آنها تکميل شود و کارهاي مهمي نيز در راستاي آماده سازي آنها در دست انجام است