سرنوشت مبهم ديدار جنجالي تراکتور - پرسپوليس
سرنوشت مبهم ديدار جنجالي تراکتور - پرسپوليس
1401/03/01
گروه ورزشي: کميته انضباطي فدراسيون فوتبال تا يک هفته فرصت دارد که نتيجه ديدار پرسپوليس و تراکتور را مشخص کند. تراکتور و پرسپوليس در چارچوب هفته بيست و هشتم ليگ برتر فوتبال به مصاف هم رفتند اما اين ديدار به دليل جنجال تماشاگران تراکتور نيمهکاره باقي ماند و داور در دقيقه 72 و در ساعت 20:36 بازي را متوقف کرد.
گروه ورزشي: کميته انضباطي فدراسيون فوتبال تا يک هفته فرصت دارد که نتيجه ديدار پرسپوليس و تراکتور را مشخص کند. تراکتور و پرسپوليس در چارچوب هفته بيست و هشتم ليگ برتر فوتبال به مصاف هم رفتند اما اين ديدار به دليل جنجال تماشاگران تراکتور نيمهکاره باقي ماند و داور در دقيقه 72 و در ساعت 20:36 بازي را متوقف کرد.
براساس ماده 13 آييننامه مسابقات ليگ برتر، اگر داور مسابقهاي بنا به دلايل قهري پيش از پايان زمان قانوني بازي را متوقف کند، داور با همکاري مسئولان برگزاري مسابقه بايد مانند بندهاي 1، 2 و 3 ماده 12 عمل شود. در ماده 12 گفته شده، بازي به مدت 30 دقيقه تعليق ميشود تا شرايط به اندازه کافي براي شروع مسابقه مناسب شود. حال اگر با در نظر گرفتن يک تعليق 30 دقيقهاي امکان آغاز بازي فراهم نشود، 30 دقيقه تعليق ديگر در نظر گرفته خواهد شد.
در نهايت در صورتي که بعد از پايان زمان انتظار دوم در بند 2 و نبودن امکان برگزاري مسابقه، سازمان ليگ در خصوص شروع مجدد يا لغو مسابقه تصميم نهايي را اتخاذ ميکند.
همچنين براساس بند 2 ماده 13 در صورتي که يک مسابقه در هر زمان از بازي توسط داور ناتمام رها (تعليق) شود، مسابقه روز بعد از همان دقيقه (تعليق شده) با شرايط موجود زمان توقف مسابقه (احتساب گلهاي به ثمر رسيده)، دريافت اخطار (کارت زرد)، اخراج (کارت قرمز) بازيکنان و ديگر اعضاي تيم و همچنين با همان ليست اسامي بازيکنان و ديگر کادر فني ادامه پيدا ميکند.
ذکر اين نکته حائز اهميت است که در بند 7 ماده 13 آمده است که امکان درخواست تجديد نظرخواهي تيمها از تصميمات اتخاذ شده در ماده 12 و 13 وجود ندارد و تصميمات هيات برگزاري نهايي است.
به همين دليل اگر سازمان ليگ فوتبال اين بازي را نيمه کاره در نظر بگيرد و اقدام به ادامه يا برگزاري دوباره ديدار تراکتور و پرسپوليس نکند، براساس بند 5 ماده 13 آيين نامه مسابقات و ماده 62 آييننامه انضباطي فدراسيون فوتبال تصميمگيري خواهد شد.
براساس ماده 62 آييننامه انضباطي فدراسيون فوتبال، اگر به علت رفتار (اعم از فعل يا ترک فعل) يک تيم يا رفتاري که يک باشگاه (تيم) مسئولان آن شناخته شود (به استثناي قواي قاهره)، يک مسابقه برگزار نشود يا نيمه تمام بماند، باشگاهي (تيمي) که مسئول شناخته شود توسط کميته انضباطي 3 بر صفر بازنده اعلام و ضمنا به پرداخت حداقل 500 ميليون ريال جريمه نقدي به علاوه کليه خسارات وارده به سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال محکوم ميشود. کميته انضباطي بايد ظرف مدت يک هفته به موضوع رسيدگي و مبادرت به صدور راي کند.
در اين مورد بايد ديد که جنجال تماشاگران تراکتور در يادگار امام جزو قواي قاهره يا به عبارت سادهتر، مواردي که از اختيار و کنترل باشگاه تراکتور بوده، در نظر گرفته ميشود يا خير. البته اين امکان هم براي پرسپوليسيها وجود دارد که با توجه به شروع جنجال اصلي از پرتاب اشياء داخل زمين به سمت تماشاگران تراکتور توسط اميد عاليشاه، وي مقصر شناخته شود.مديرعامل باشگاه تراکتور گفت: حريف به خاطر بازي خوب تراکتور، حاضر به ادامه بازي نشد. مير معصوم سهرابي در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: اتفاقات رخ داده در جريان بازي دو تيم تراکتور و پرسپوليس توسط عدهاي ناشناس و در جهت خراب کردن چهرهي هواداران تراکتور انجام شدو ما پيش از اين در تبريز از تيمهاي بزرگي چون سپاهان، فولاد و تيمهاي خارجي به بهترين شکل ميزباني کرده و شعور، فهم و فرهنگ هوادارانمان را نشان دادهايم.وي با بيان اينکه باشگاه تراکتور اتفاقات رخ داده را تاييد نميکند، افزود: سازمان ليگ نحوهي برگزاري بازيها را به شوراي تامين استانها واگذار کرده است، خوشبختانه باشگاه تراکتور چندين سال است که بليط فروشي اينترنتي را راهاندازي و با متصل کردن سايت بليط فروشي باشگاه به سامانه «ايران من» و رعايت ظرفيت تعيين شده از سوي شوراي تامين استان، تمامي قوانين مرتبط با برگزاري بازي را رعايت کرده بود. سهرابي خاطرنشان کرد: کنترل ورود افراد به داخل استاديوم نيز با باشگاه نبوده و اگر هواداراني خارج از ظرفيت تعيين شده به ورزشگاه آمده بودند، ارتباطي به نحوه بليط فروشي ما نداشت.
وي با انتقاد از رفتارهاي تنشزاي بازيکنان حريف، گفت: کجاي دنيا بازيکنان حريف با حرکات دست و پرتاب کردن سنگ، به تماشاگران تيم ميزبان توهين ميکند؟ آقاي ترابي با پرتاب سنگ باعث مصدوميت عبداله ناصري شد و اميد عاليشاه نيز به سمت هواداران ما سنگ پرتاب کرده و باعث تهييج سکوها و ايجاد تنش در بازي شد.
مديرعامل باشگاه تراکتور تأکيد کرد: پس از اتفاقات رخ داده، بزرگان تراکتور به همراه سرمربي و نيروي انتظامي، توانستند جو سکوها را کنترل کرده و شرايط را براي پيگيري بازي آماده کنند؛ حتي نماينده فدراسيون و تيم داوري نيز با پيگيري بازي موافق بودند، اما اعضاي تيم پرسپوليس در زمين بازي حاضر نشدند. وي افزود: به نظرم پرسپوليسيها ديدند که نميتوانند در داخل زمين رقيب تراکتور باشند و احتمال دريافت گل در دقايق باقي مانده وجود داشت، برخلاف تصميم داور و نماينده فدراسيون عمل کرده و در زمين حاضر نشدند.
سهرابي خاطرنشان کرد: ما در دو بازي اخير در ورزشگاه يادگار امام در حضور هوادارانمان پيروز شده بوديم و روز گذشته نيز يک سر و گردن از رقيبمان بالاتر بوديم و معتقدم در شأن تيم پرسپوليس نبود که به خاطر ترس از دست دادن نائب قهرماني، ناجوانمردانه از زمين فرار کند.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا ، وي در پايان اضافه کرد: ما تمامي مستندات اتفاقات بازي را از زواياي مختلف تهيه کرده و در اختيار متوليان امر قرار دادهايم. انتظار داريم فدراسيون فوتبال با بازيکنان مشکل آفرين پرسپوليس که همواره چنين رفتارهاي ناشايستي را از خود بروز ميدهند و همچنين عدم حضور پرسپوليسيها در زمين، برخورد قاطع کند.
منبع :