عصر آذربایجان

گزارش خبر

حال خوش سبلان پارچه اردبيل پس از احيا به دست شهيد رئيسي

حال خوش سبلان پارچه اردبيل پس از احيا به دست شهيد رئيسي

1403/04/26

گروه گزارش: کارخانه سبلان پارچه اردبيل به عنوان يکي از پنج بنگاه بزرگ اقتصادي استان اردبيل پس از سال‌ها افت و خيز و رکود، حدود چهار سال پيش با دستور شهيد آيت‌الله رئيسي احيا شد و در اين مدت با همت و نظارت دولت سيزدهم روند عادي توليد خود را سپري مي‌کند. مجتمع کارخانه‌اي سبلان پارچه شامل هفت کارخانه توليدي پوشاک زنجيره‌اي در سال 86 راه‌اندازي شده و داراي چرخه کامل تبديل پنبه به نخ و نخ به انواع منسوجات و پارچه‌ها مي‌باشد و با ظرفيت ايجاد اشتغال براي حدود پنج هزار نفر راه‌اندازي شد اما پس از مدت بسيار کوتاه تعطيل شده و تا مرز ورشکستگي پيش رفت.

گروه گزارش: کارخانه سبلان پارچه اردبيل به عنوان يکي از پنج بنگاه بزرگ اقتصادي استان اردبيل پس از سال‌ها افت و خيز و رکود، حدود چهار سال پيش با دستور شهيد آيت‌الله رئيسي احيا شد و در اين مدت با همت و نظارت دولت سيزدهم روند عادي توليد خود را سپري مي‌کند. مجتمع کارخانه‌اي سبلان پارچه شامل هفت کارخانه توليدي پوشاک زنجيره‌اي در سال 86 راه‌اندازي شده و داراي چرخه کامل تبديل پنبه به نخ و نخ به انواع منسوجات و پارچه‌ها مي‌باشد و با ظرفيت ايجاد اشتغال براي حدود پنج هزار نفر راه‌اندازي شد اما پس از مدت بسيار کوتاه تعطيل شده و تا مرز ورشکستگي پيش رفت.
اين کارخانه که پس از 2 سال فعاليت اوليه، تا سال 99 در حالت رکود بود، با حمايت‌هاي دولت سيزدهم و قوه قضاييه و با نظارت و پيگيري شهيد آيت‌الله رئيسي دوباره فعال شده و اين روزها چرخ دستگاه‌ها و توليد در اين واحد صنعتي مي‌چرخد و مديران و کارگران در جريان بازديد خبرنگاران از اين مجتمع توليدي، حال کنوني اين واحد صنعتي را»خوش« توصيف کردند.
کارخانه نساجي سبلان يا سبلان پارچه که در اواخر دهه 80 راه‌اندازي شده بود، در طول يک دهه فعاليت خود به علت نوسانات اقتصادي و ضعف مديريت و فراهم نشدن امکان تامين مالي و صادرات همواره جزو بنگاه‌هاي بزرگ داراي مشکل بوده و فعاليت آن هيچ‌گاه به حد مطلوب نرسيد.توليد سالانه بالغ بر 35 ميليون قطعه پوشاک که با قابليت صادرات 40 درصد از محصولات توليدي و اشتغال دست کم پنج هزار نفر از جمله افق راه اندازي اين مجتمع بود ولي کارخانه سبلان پارچه اردبيل به رغم طلوع باشکوه و تاييد کيفيت منسوجات و پوشاک توليدي آن در بازارهاي داخلي و خارجي شاهد غروب زودهنگام و غم‌انگيز شد.
اين واحد صنعتي که در زميني به وسعت 200 هزار متر مربع و 120 هزار متر زيربنا در مدت سه سال با احداث تسهيلات مالي بانک تجارت شده بود، پس از چند صباحي فعاليت موفق، دچار مشکلات عديده‌اي شد که هنوز به صورت کامل شفاف‌سازي نشده است.
برخي‌ها سوء‌مديريت و ناتواني اداره اين مجتمع بزرگ توليدي را دليل به مشکل خوردن کارخانه ذکر کرده و برخي نيز آن را قرباني سيستم معيوب بانکي کشور ذکر کرده و بانک تجارت تامين کننده حدود 80 درصد سرمايه کارخانه سبلان پارچه را در توقف فعاليت طولاني آن مسئول مي‌دانند.
اين واحد توليدي حدود 2 سال بعد از آغاز فعاليت و بروز مشکلات عديده‌ کارگري و مالي، به کنترل و مديريت بانک تجارت درآمد و در نهايت با بررسي پرونده آن در اداره تسويه امور ورشکستگي قوه قضاييه، حکم ورشکستگي آن صادر شد.در اواخر دهه 90 اين بنگاه توليدي دچار مشکل جدي و ورشکستگي شده و از سوي بانک سرمايه‌گذار و ارائه کننده تسهيلات، توقيف شده و روند توليد آن به تعطيلي کشيده شد.
اقدام شايسته شهيد رييسي براي احياي سبلان پارچه اردبيل
آيت‌الله شهيد سيدابراهيم رئيسي، رييس وقت قوه قضاييه در سوم مهرماه سال 1399 در جريان هفدهمين سفر استاني خود با حضور در شهرک صنعتي شماره 2 اردبيل از بخش‌هاي مختلف اين واحد توليدي کشور به طور سرزده بازديد کرد و در جريان آن دستور داد تا پرونده ورشکستگي و تملک اين واحد صنعتي توسط بانک دوباره بررسي شود.
شهيد آيت‌الله رئيسي در اين بازديد، پاي حرف‌ها و درددل‌هاي مديران و کارگران اين کارخانه نشست که به دليل پايبند نبودن بانک خريدار به تعهدات خود به حالت نيمه تعطيل درآمده بود و در جريان مشکلات و نيازهاي اين واحد توليدي براي بازگشت به چرخه توليد قرار گرفت.
شهيد آيت‌الله رئيسي در اين بازديد با ابراز اميدواري نسبت به احيا و رونق گرفتن اين واحد نساجي گفت: رکود کارخانه نساجي سبلان که ظرفيت اشتغالزايي براي 6 هزار نفر را دارد و به علت مشکلات مربوط به بخش خصوصي و بانک، بخشي از فعاليت آن تعطيل شده، براي ما رنج‌آور است.
آن شهيد والامقام با ابراز تأسف از گزارش مديريت کارخانه نساجي سبلان و فعاليت 600 نفر در اين واحد صنعتي که ظرفيت اشتغال 6 هزار نفر را دارد، افزود: اين که ببينيم بخشي از يک واحد توليدي عظيم که مي‌تواند هزاران نفر را مستقيم و غيرمستقيم مشغول به کار کند، 9 سال خاک مي‌خورد، واقعاً انسان را غصه‌دار مي‌کند و فعاليت با 10 درصد ظرفيت کارخانه بزرگي که مي‌تواند صادر کننده پارچه باشد، قابل پذيرش نيست.شهيد آيت‌الله رئيسي در اين بازديد خطاب به استاندار و رئيس دادگستري استان اردبيل تأکيد کرد که مديريت اين کارخانه را در رفع موانع و مشکلات فعالسازي کامل ياري دهند تا همه بخش‌هاي اين واحد عظيم صنعتي با تمام ظرفيت به چرخه توليد بازگشته و در کوتاه‌ترين زمان ممکن با جذب نيروي کار مورد نياز خود، رونق دوباره پيدا کند.
کارخانه سبلان پارچه در سال 88 به نوعي دچار رکود شد اما در 10 سال منتهي به سفر رييس وقت قوه قضاييه و آغاز روند احيا، به طور کامل تعطيل نبوده و با اجاره به اشخاص و برخي موسسه‌ها به صورت محدود فعال بوده است.
برخي از مسئولان استاني مدعي هستند که کيفيت اجناس توليدي اين کارخانه حتي در سال‌هاي بحراني در حدي بوده که سفارشاتي از خارج داشته و توليدات اين واحد با برند برخي کشورهاي خارجي در بازارهاي جهاني عرضه شده است.
توقف فعاليت اين واحد توليدي در سال‌هاي دهه 90 زيان هنگفتي متوجه آن کرده و به گفته مديرکل امور ورشکستگي قوه قضاييه واگذاري‌ها و اجاره پي در پي و نامناسب اين واحد صنعتي بيش از 110 ميليارد ريال خسارت به مجموعه تحميل کرده و در اين سال‌ها هر از گاهي اين مجموعه شاهد مشکلات و مسايل کارگري بوده است.
توليد در کارخانه سبلان پارچه، دوباره جان گرفته است
تداوم رکود کارخانه سبلان پارچه در يک بازه زماني نسبتا طولاني در حالي بوده که در اين سال‌ها مسئولان دولتي، نمايندگان مجلس و دستگاه قضايي پيگير رفع مشکلات پيچيده اين واحد توليدي بوده است و در اين ميان تلاش‌هاي دولت دوازدهم و دولت سيزدهم و با پيگيري جدي شهيد رئيسي، اميد احياي آن اکنون به ثمر نشسته است.مديرعامل شرکت تجارت دوخت برتر سبلان در جريان بازديد خبرنگاران از اين مجتمع توليدي با اشاره به صرف 6 هزار و 700 ميليارد ريال براي راه‌اندازي و احياي دوباره اين واحد توليدي از سوي بانک تجارت گفت: اين ميزان سرمايه‌گذاري صرف روزآمد کردن دستگاه‌ها و تجهيزات، اقدامات ابنيه‌‎اي، تعميرات و نوسازي اين واحد توليدي شده است.
اکبر خدامي افزود: اين واحد صنعتي بعد از چندين سال رکود، هم‌اينک با 942 نفر نيروي شاغل فعاليت خود را از سر گرفته و در مسير جهش توليد و اشتغال‌زايي قرار گرفته است و مصمم هستيم که آن را به يکي از کارخانه‌هاي نساجي برتر کشور تبديل کنيم.
وي با بيان اينکه برند »سبلان پارچه« ايران در دنيا شناخته شده است و توليدات اين واحد صنعتي ضمن تامين بازارهاي داخلي به کشورهاي خارجي هم صادر مي‌شود، اضافه کرد: با راه‌اندازي فازهاي توسعه‌اي، ميزان اشتغال‌زايي اين کارخانه به سه هزار نفر افزايش خواهد يافت.
مديرعامل شرکت تجارت دوخت برتر سبلان اردبيل، بازده توليدي اين کارخانه در وضعيت کنوني را حدود 30درصد اعلام کرد و ادامه داد: اين واحد توليدي با کيفيت ترين محصولات پارچه‌اي و پوشاک جين را توليد مي‌کند و مشتريان جدي داخلي و خارجي دارد ولي ادامه توليد آن نيازمند نوسازي مجتمع است چرا که ماشين‌آلات اين کارخانه مستهلک و فرسوده شده و نياز به تعويض و نوسازي دارد.
وي اضافه کرد: هم‌اکنون از 86 دستگاه ماشين‌آلات توليد پارچه موجود در اين کارخانه 6 دستگاه فعال است و بقيه نياز به تعمير و بازسازي دارد چرا که اين کارخانه در سال‌هاي گذشته با مشکلات مالي و فني مواجه بوده و توليد در آن از رونق افتاده و خط چاپ پارچه کار نمي‌کرد و مديريت کارخانه توان پرداخت بدهي برخي مطالبات را نداشت اما بعد از تمليک توسط بانک تجارت، بدهي‌هاي افراد حقيقي و حقوقي به مبلغ 203 ميليارد ريال پرداخت شد و 2 هزار 700 ميليارد ريال سرمايه در گردش نيز در اختيار کارخانه قرار گرفت.خدامي اظهار کرد: تا چند سال قبل اين کارخانه در آستانه رکود کامل و ناتواني در پرداخت بدهي‌هاي خود قرار گرفته بود اما در دولت سيزدهم، حياتي دوباره يافته و به چرخه توليد و رونق بازگشته است بعد از احياي کارخانه ، صنعتگران و کارشناساني از 24 واحد صنعتي استان آذربايجان شرقي و نقاط ديگر از شرکت تجارت دوخت برتر سبلان بازديد و به حيات مجدد آن اذعان کردند و خوشبختانه امکان صادرات به ترکيه فراهم شده و ميزان توليد پارچه در اين مجتمع نيز هر ماه به حدود 585 هزار متر افزايش يافته است.
مديرعامل شرکت تجارت دوخت برتر سبلان همچنين گفت: در دوره‌هاي گذشته فعاليت نيمه رمق اين شرکت، حرف و حديث‌هايي از آلاينده بودن پساب و آلودگي رودخانه قره‌سو بر سر زبان‌ها افتاده بود اما اکنون با اقدامات فني و مهندسي، پساب کارخانه با استانداردهاي قانوني و زيست محيطي تطابق دارد و تهديدي از ناحيه کارخانه بر محيط زيست و طبيعت اطراف وجود ندارد.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،وي اضافه کرد: اين مجموعه توليدي با هفت کارخانه و سالن بسيار بزرگ و 82 دستگاه يا ماشين ماير و 62 دستگاه اشتول آلماني شامل ورودي پنبه و حلاجي و ريسندگي، پارچه جين، پارچه لي سبز، رنگرزي، طرح و چاپ، پليوريافي، دوزندگي و نظاير آن است و قابليت توليد انواع البسه و پارچه را دارد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها