صفهاي طويل و طاقتفرساي کپسول گاز در آذربايجان غربي
صفهاي طويل و طاقتفرساي کپسول گاز در آذربايجان غربي
1400/09/28
گروه گزارش: گاز مايع يکي از منابع اصلي سوخت روستاها در فصل سرما به شمار ميرود که نبود نظارت زمينهساز بروز برخي مشکلات براي هموطنان شده که با ورود دستگاههاي متولي ميتوان تا حدودي اين مشکل را برطرف ساخت.
گروه گزارش: گاز مايع يکي از منابع اصلي سوخت روستاها در فصل سرما به شمار ميرود که نبود نظارت زمينهساز بروز برخي مشکلات براي هموطنان شده که با ورود دستگاههاي متولي ميتوان تا حدودي اين مشکل را برطرف ساخت.
طرح توزيع الکترونيک گاز مايع از سال گذشته به منظور ساماندهي در توزيع کپسولهاي خانگي در آذربايجانغربي آغاز شد.اين طرح به دنبال شناسايي مصرفکنندگان واقعي بود اما متاسفانه از همان ابتدا داراي مشکلاتي از قبيل کمبود گاز، تاخير در تحويل سيلندرها و همچنين تفاوت قيمت با مبلغ واقعي سيلندرهاي گاز بود.
با آغاز فصل سرما شاهد صفهاي پرترافيک دريافت سيلندر گاز در مناطق مختلف آذربايجانغربي هستيم، صفهاي طاقتفرسايي که براي دريافت سهميه 4 کپسول در ماه آن هم براي هر خانوار در نظر گرفته شده و تنها ميتواند کفاف 2 هفته براي هر خانوار را داشته باشد، اين معضل صداي مردم روستاها به خصوص اهالي بخش سيلوانا در اروميه را درآورده است.
براي دريافت يک عدد کپسول گاز بايد هزينه حمل و نقل آن را نيز پرداخت کنيم
«عثمان» يکي از ساکنان بخش سيلواناي اروميه، در اين خصوص بيان کرد: اوايل فصل پاييز توزيع نامناسب گاز مايع در منطقه سيوانا باعث ايجاد صفهاي طولاني در بحبوبه شيوع ويروس کرونا در محلهاي توزيع گاز شده بود که اين موضوع گلايه روستاييان را در پي داشت اما اکنون تا حدودي اين مشکل برطرف شده است.
وي گفت: اکنون مشکل اصلي که با آن مواجه هستيم، خراب بودن پوزهاي سيار به دليل قطع بودن سامانه و يا نبود اينترنت است.عثمان ابراز داشت: مشکل ديگري که با آن مواجه هستيم دريافت هزينه اضافي از سوي توزيع کنندگان گاز مايع است که در ازاي هر کپسول علاوه بر مبلغ تعيين شده، 5 هزار تومان نيز به عنوان حق الزحمه انتقال از اروميه به بخش سيلوانا از مردم گرفته ميشود!
وي گفت: نظارت بر نحوه توزيع گاز مايع ضعيف است به طوريکه هر زمان در صف دريافت آن هستيم، شاهد حضور افرادي ميشويم که براي تامين سوخت خودروهاي خود در صف قرار گرفتهاند.
هزينه حمل و نقل کپسول گاز مايع از مردم دريافت ميشود
محمدي يکي از عاملان توزيع گاز مايع در استان در خصوص دريافت حقالزحمه انتقال از اروميه به روستاها، گفت: به دليل عدم پرداخت کرايه از سوي شرکت نفت، رانندگان مجبورند کرايه حمل و نقل را از مردم بگيرند و اين موضوع تنها مختص استان ما نبوده و در سراسر کشور توزيعکنندگان حقالزحمه انتقال کپسول گاز مايع از شهر به روستاها را دريافت ميکنند.
وي در خصوص خراب بودن پوزهاي سيار، خاطرنشان کرد: خرابي دستگاههاي پوز در استان به صورت سراسري بود که طي دو روز اخير اين مشکل کاملا برطرف شده و کپسول به راحتي در اختيار مصرفکنندگان قرار ميگيرد.
عاملان توزيع کننده کپسول گاز مايع حق دريافت هيچگونه مبلغ اضافي از مردم را ندارند
مدير شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي منطقه اروميه، در اين زمينه با بيان اينکه مشکلي در تامين گاز مايع در استان وجود ندارد، اظهار داشت: ميزان تامين گاز مايع در حال حاضر در اروميه بيش از نياز مصرف کنندگان است و مشکلي نيز در اين رابطه وجود ندارد.
احمد مجرد تصريح کرد: طرح توزيع الکترونيکي گاز مايع به منظور ساماندهي توزيع اين فرآورده، شفافسازي مصرف کنندگان مجاز آن و تخصيص سهميه همراه با ساير استانها در آذربايجانغربي کليد خورده است.
وي بيان کرد: 4 عدد کپسول 11 کيلويي به صورت ماهانه و مستمر در کارت بانکي سرپرستان خانوار که نفت سفيد مصرف ميکنند شارژ ميشود که قيمت مصوب آن 16 هزار و 700 تومان است و فروش سيلندر گاز مايع بالاتر از اين قيمت خلاف محسوب ميشود.
مجرد در خصوص دريافت حقالزحمه انتقال گاز مايع از اروميه به روستاها توسط عاملان توزيعکننده، گفت: عاملان توزيع کننده کپسول گاز مايع حق دريافت هيچگونه مبلغ اضافي از مردم را نداشته و هموطنان در صورت مشاهده گرانفروشي با شماره 124 بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تماس حاصل کنند.
وي خاطرنشان کرد: وظيفه تامين گاز بر عهده شرکت نفت بوده و نظارت بر قيمتها، نحوه توزيع، کميت و کيفيت بر عهده سازمان صمت است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم،موضوع نظارت يکي از مهمترين ارکان چرخه توليد و توزيع محصولات به شمار ميرود که فقدان آن مشکلاتي را براي مصرفکنندگان در پي دارد، اين موضوع در توزيع گاز مايع نيز حائز اهميت است و به نظر ميرسد نبود اين نظارت زمينهساز بروز آشفتگيها شده و ورود دستگاههاي متولي ميتواند تا حدودي اين معضل را برطرف سازد.
منبع :