بندر خشک در مياندوآب راهاندازي ميشود
بندر خشک در مياندوآب راهاندازي ميشود
1400/09/28
گروه خبر:نماينده مردم مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي گفت: بندر خشک به مساحت 450 هکتار براي جلوگيري از فساد محصولات کشاورزي و باغي در مياندوآب راهاندازي ميشود.
گروه خبر:نماينده مردم مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي گفت: بندر خشک به مساحت 450 هکتار براي جلوگيري از فساد محصولات کشاورزي و باغي در مياندوآب راهاندازي ميشود.
به گزارش عصر آذربايجان ،مهدي عيسيزاده با تاکيد بر تسريع در راهاندازي بندر خشک در مياندوآب اظهار داشت: بندر خشک در جنوب آذربايجانغربي به مساحت 450 هکتار در جايي قرار گرفته که هم به راهآهن و جاده دسترسي داشته و هم بايد باند هواپيمايي داشته باشد.
وي تصريح کرد: هدف از ايجاد بندر خشک اين است که تمامي محصولات باغي مانند گوجهفرنگي يا خيار که فسادپذيري بالايي دارند، از طريق جاده، راهآهن و از راه هوايي در کمترين زمان به کشورها و بازارهاي هدف ارسال شود.
نماينده مردم مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي گفت: متاسفانه محصولات توليدي کشاورزان همه ساله در دست کشاورزان باقي مانده و به موقع صادر نميشود براي مثال گوجهفرنگي به کارخانههاي ربسازي تحويل شده و آنها نيز به اندازه کافي خريداري نميکنند و يا زماني که محصول به کشورهاي خارجي مانند عراق صادر ميشود، با توجه به اينکه دو روز در مرز باقي ميماند در سومين روز فاسد شده و از بين ميرود.
وي بيان کرد: حتي زماني که کارخانهها محصول را خريداري مي کنند، پس از گذشت چند روز از خريد، آن را بازميگردانند در حالي که محصول کيفيت اوليه خود را از دست داده است.
عيسيزاده گفت: بنابراين پيشنهاد ايجاد بندر خشک در مياندوآب داده شد و خوشبختانه وزير راه نيز موافقت کرد و در دومين جلسه نيز در حضور استاندار و اعضاي مجمع نمايندگان استان اين موضوع مطرح شد و استقبال خوبي از آن صورت گرفت و هماکنون در حال پيگيري اين موضوع هستيم.
وي افزود: هماکنون کليات آن توسط بخش خصوصي دنبال ميشود اما متاسفانه در سيستمهاي دولتي به علت بروکراسي اداري کار به کندي پيش ميرود در حالي که بايد براي بخش خصوصي حداقل در عرض 24 ساعت مجوز داده شود تا کار پيش رود چون از چهار ماه گذشته سازمان جهاد کشاورزي در اين موضوع تعلل کرده است.
وي اظهار داشت: از سوي ديگر 160 هکتار گلخانه در گذشته در هيات وزيران مصوب شده بود و در کنار آن دو گلخانه هر کدام در 600 هکتار نيز پيشنهاد شده که در ساحل سبز و ساحل راست رودخانه زرينهرود ايجاد شود تا توفيقات عظيم حاصل شده و چند استان پيراموني آذربايجانغربي را بتواند پوشش دهد.
نماينده مردم مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي گفت: در واقع با اين کار، محصولات به موقع خريداري شده و به موقع نيز به محل فروش ميرسد و با توجه به اينکه 90 هزار هکتار در مياندوآب، دشت وجود دارد و همچنين در دشت سولودوز يعني نقده و محمديار و همچنين دشت مهاباد، بوکان، شاهيندژ، تکاب، باروق، چهاربرنج، ملکان، ليلان و قسمت بزرگي از بازار بزرگ سردشت، پيرانشهر، اشنويه، عجبشير، آذرشهر، بناب، سقز و بانه ميتوانند محصولات باغي خود را به صورت مستقيم از طريق اين بندر که صادرات و واردات دارد، کالاي خود را ارسال و هم ترخيص کنند.
وي تاکيد کرد: پس با توجه به اينکه بخش خصوصي آمادگي 100 درصدي براي سرمايهگذاري 800 تا 900 ميليارد توماني در اين پروژه را داشته و در صورت معطلي سيستم اجرايي، انصراف ميدهد،بنابراين دستگاههاي اجرايي بايد از معطل کردن بخش خصوصي و انصراف آن جلوگيري کنند.
منبع :