افزايش سرمايه گذاري در بخش گردشگري آذربايجان شرقي براي پساکرونا
افزايش سرمايه گذاري در بخش گردشگري آذربايجان شرقي براي پساکرونا
1400/10/12
گروه فرهنگي: سرمايه گذاري در عرصه گردشگري آذربايجان شرقي رو به رشد است و اشتياق و علاقمندي بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين بخش نويد بخش روزهاي خوشي براي اين صنعت و فعالان اين حوزه در دوران پساکروناست.
گروه فرهنگي: سرمايه گذاري در عرصه گردشگري آذربايجان شرقي رو به رشد است و اشتياق و علاقمندي بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين بخش نويد بخش روزهاي خوشي براي اين صنعت و فعالان اين حوزه در دوران پساکروناست.
آذربايجان شرقي با زيبايي هاي طبيعي و با داشتن افزون بر يکهزار و 800 اثر، ابنيه و اماکن تاريخي و باستاني ثبت شده در فهرست آثار ملي و همجواري با کشورهاي جمهوري آذربايجان، ارمنستان، نخجوان و ترکيه و به عنوان دروازه اروپا قابليت هاي فراواني براي سرمايه گذاري دارد به خصوص پس از حدود 2سال محدوديت و رفع خطر کرونا گردشگران مترصد سفرهاي تفريحي و گردشگري هستند تا از زير بار رواني دوران منحوس کرونا رهايي يابند.
با اين اوصاف بخش گردشگري آذربايجان شرقي بايد آمادگي خود را براي دوران پساکرونا حفظ کند تا از رقابت گردشگري جا نماند و کمي از سنگيني بار کرونا را از دوش خود بردارد، اين موضوع مستلزم عملکرد درست و به موقع به همراه سرمايه گذاري هاي مناسب، منطقي و مداوم است تا جذب گردشگران به استان دچار خلل نشود و آماده پذيرش ميهمانان داخلي و خارجي در ايام نوروز به شرط مهار کرونا در استان باشيم.
البته ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي طرح هاي سرمايه گذاري مختلفي را دست اجرا دارد اما اهميت دادن به سرمايه گذاري هاي بزرگ که بتواند گردشگران خارجي را به کشور جذب کند به خصوص اينکه کشور ترکيه بخش بزرگي از درآمد خود را از صنعت گردشگري دارد و آذربايجان شرقي بايد از اين فرصت براي کشاندن گردشگران براي بازديد از آثار تاريخي و طبيعي استان تدبير مناسبي بينديشند تا به خصوص آثاري که در يونسکو ثبت شده حلقه وصل گردشگران براي ورود به تبريز و استان باشد.
مسجد کبود، بازار مسقف سنتي تبريز به عنوان بزرگترين و قديمي ترين بازار ايران و جاده ابريشم قديم، روستاي صخره اي کندوان و جنگل هاي ارسباران که شهرت جهاني يافته اند و در يونسکو ثبت شده اند در کنار ساير پازل هاي گردشگري مثل موزه هاي 20 گانه تبريز و آذربايجان شرقي مي تواند فرصت مغتنمي را براي جذب گردشگران به کشورمان را فراهم کند. تصويب هشت طرح سرمايهگذاري گردشگري در آذربايجان شرقي
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي با اشاره به تصويب هشت طرح سرمايهگذاري گردشگري در استان، گفت: حجم سرمايه گذاري اين طرح ها شامل سه هتل، سه سفرهخانه سنتي، دو مجتمع گردشگري حدود 167 ميليارد تومان است.
احمد حمزه زاده اظهار داشت: طرحهاي مصوب سرمايهگذاري استان در شهرستانهاي تبريز، شبستر، ملکان، سراب و اهر بوده و پس از طي مراحل لازم، مراحل اجرايي خود را آغاز خواهند کرد، پس از اتمام پروژههاي موردنظر براي 296 نفر فرصت اشتغال فراهم خواهد شد.
فعاليت 6 پروژه سرمايهگذاري گردشگري در شهرستان کليبر
معاون گردشگري آذربايجان شرقي نيز از فعاليت 6 پروژه سرمايهگذاري گردشگري در شهرستان کليبر خبر داد.
عليرضا بايرام زاده گفت: با توجه به جايگاه ويژه شهرستان کليبر و منطقه ارسباران در حوزه گردشگري استان، توسعه و تسهيل اجراي پروژههاي زيرساختي در اين منطقه همواره در اولويت کاري اين ادارهکل قرار گرفته است.
معاون گردشگري آذربايجان شرقي گفت: اين 6 پروژه شامل 2 مجتمع خدماتي رفاهي، 2 اقامتگاه بومگردي، يک مجتمع گردشگري و يک واحد پذيرايي بينراهي با حجم سرمايهگذاري بالغبر 59 ميليارد تومان است.بايرام زاده اظهار داشت: با اتمام اين پروژههاي سرمايهگذاري گردشگري در شهرستان کليبر براي 57 نفر بهصورت مستقيم فرصت شغلي فراهم خواهد شد.
يک هزار و 171 ميليارد تومان سرمايهگذاري در پروژههاي گردشگري بستانآباد
معاون گردشگري آذربايجان شرقي همچنين به فعاليت هشت پروژه سرمايهگذاري گردشگري در شهرستان بستانآباد اشاره کرد و گفت: در سال جاري هشت پروژه شامل 2 مجتمع خدماتي رفاهي، چهار مجتمع گردشگري و 2 اقامتگاه بومگردي با حجم سرمايهگذاري يک هزار و 171 ميليارد تومان در اين شهرستان در حال اجراست.
بايرام زاده گفت: به دنبال تداوم توسعه و تسهيل سرمايهگذاري گردشگري در سطح استان، بهخصوص در شهرستانهاي که در محورهاي اصلي گردشگري آذربايجان شرقي قرارگرفتهاند، بستانآباد از جمله شهرستانهاي داراي ظرفيت لازم براي سرمايهگذاري است که در سالهاي اخير موردتوجه سرمايهگذاران گردشگري قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: با اتمام هشت پروژه سرمايهگذاري گردشگري مذکور در شهرستان بستانآباد براي 379 نفر بهصورت مستقيم فرصت اشتغال فراهم خواهد شد.
افتتاح طرح سياحتي مجتمع گردشگري تبريز- آذرشهر
معاون گردشگري آذربايجان شرقي از افتتاح طرح سياحتي به مساحت 1500 مترمربع در يک مجتمع گردشگري در مسير تبريز- آذرشهر خبر داد.
بايرام زاده با تاکيد به ايجاد فضاهاي سرگرمکننده مطابق با سليقه گردشگران، ادامه داد: مجتمع گردشگري اوبا از جمله مجتمعهاي بزرگ و فعال در محور گردشگري تبريز-آذرشهر است که در راستاي جذب و فراهمسازي مکاني با آرامش براي گردشگران، موفق به افتتاح شعبه ديگري از کافههاي سراسري خود در تبريز شد.
وي اظهار داشت: توجه به علايق و سليقه گردشگران و امکانسنجي براي ايجاد مکانهايي جديد در واحدهاي فعال گردشگري همچون واحدهاي اقامتي، پذيرايي و مجتمعهاي گردشگري، رويکردي جديد در حوزه گردشگري است که علاوه بر رونق بخشي به چرخه فعاليت اين حوزه، موجب فراهمسازي اماکن مفرح براي جوانان و گردشگران خواهد شد.
به گزارش عصر اذربايجان به نقل از ايرنا، جايگاه صنعت گردشگري آذربايجان شرقي با توجه به ظرفيتهاي بينظير در بخشهاي ميراث تاريخي، گردشگري، طبيعي و صنايع دستي در کشور ممتاز بوده ولي بار کرونا بر دوش اين بخش سنگيني ميکند به اين ترتيب بايد مسوولان آماده جذب گردشگر در دوران پسا کرونا باشند.
منبع :