عصر آذربايجان- -مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس آذربايجانغربي گفت: اکنون سيستم گرمايش در 98 درصد از کلاسهاي درس اين استان استاندارد بوده و استانداردسازي مابقي در دست پيگيري است.
سپيده طيبقاسمي، درباره استانداردسازي سيستمهاي گرمايشي مدارس استان افزود: بر اساس تعهدات اين اداره کل، از مجموع يک هزار و 800 کلاس غيراستاندارد در آغاز طرح استانداردسازي اکنون بيش از 98درصد کلاسها استاندارد شده و کلاسهاي باقيمانده نيز در دست عملياتي شدن است.
وي در خصوص پروژههاي در دست اجرا در استان اظهار داشت: در سال گذشته 427 پروژه در قالب دو هزار و 424 کلاس در دست اجرا داشتيم که تعدادي از اين پرورهها پس از بهرهبرداري تحويل آموزش و پرورش استان شد و همچنين امسال استانداردسازي حدود يک هزار و 900 کلاس درس در دست اجرا است که با آغاز عمليات پروژههاي جديد تعريف شده اين تعداد افزايش خواهد يافت.
مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس آذربايجانغربي با اشاره به تعداد مدارس کانکسي در استان افزود: بر اساس آمار سال گذشته 419 کلاس درس کانکسي در استان وجود داشت که در بسياري از مناطق و شهرستانها از جمله منطقه صوماي برادوست تمامي اين کلاسها برچيده شده و در شهرستانهاي چالدران و سردشت عمليات برچيده شدن کلاسهاي آغاز شده که برچيده شدن برخي از اين مدارس از تعهدات اداره کل نوسازي مدارس و برخي نيز از تعهدات بنياد علوي است.
وي تصريح کرد: بر اساس اطلاعات دريافتي از سوي آموزش و پرورش، در 134 کلاس درس کانکسي بالاي 20 نفر دانش آموز در حال تحصيل است که از سال گذشته تا به امروز تلاشهايي در راستاي برچيده شدن اين کلاسها صورت گرفته است.
طيبقاسمي افزود: در اين راستا تفاهم نامهاي نيز با منطقه آزاد ماکو منعقد شده است که منتظر اقدامات اجرايي منطقه آزاد هستيم تا عمليات اجرايي حذف کلاسهاي کانکسي آغاز شود.
وي با اشاره به مشارکت خيرين در امر مدرسهسازي، اظهار داشت: طي 10 ماه گذشته توانستيم تعهداتي بالغ بر 77 ميليارد تومان از خيرين داشته باشيم که در تلاش هستيم به رقم استاندارد 110ميليارد تومان که از سوي سازمان مرکزي تعيين شده است برسيم و در حال حاضر در زمينه جذب خيرين در رتبه 12 کشوري قرار داريم و موفق به محقق ساختن 70 درصد برنامه ابلاغي سازمان مرکزي شدهايم.
طيبقاسمي اعتبارات محروميتزدايي در فصل آموزش را 199 ميليارد تومان اعلام کرد و گفت: امسال، 50 درصد اين اعتبارات تخصيص داده شده است و با توزيع اين اعتبارات در تلاش هستيم تا پروژه هاي نيمهتمام در استان را به پايان رسانده و تحويل آموزش و پرورش دهيم.
وي عنوان کرد: به توجه به اينکه، در سال گذشته بيشترين تمرکز اداره کل نوسازي مدارس بر روي همين پروژهها بود و امسال نيز در کنار اتمام پروژههاي نيمه تمام، در تلاش هستيم براي کلنگزني پروژههاي جديد با رويکرد ايجاد عدالت آموزشي و گسترش زيرساختهاي آموزشي در تمامي شهرستانهاي استان برنامهريزي کنيم.
طيب قاسمي در رابطه با توسعه سرانه فضاي آموزشي، به تعريف شدن رديف اعتبارات ويژه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تعريف اين رديف اعتباري بسيار اميد بخش بود و امسال نيز در تلاش براي تخصيص اين رديف هستيم و اميدواريم پيگيريهاي استاندار و نمايندگان مردم اين اعتبارات اين رديف نيز تخصيص پيدا کند.
وي تصريح کرد: علاوه بر آن اعتباراتي تحت عنوان محروميتزدايي نيز به اين استان تخصيص پيدا کرده است که اميدواريم نهضت مدرسهسازي با قوت بيشتر ادامه پيدا کند.
طيب قاسمي افزود: همچنين اميدواريم در سفر رياست جمهور به استان و توجه ويژه استاندار به موضوع توسعه فضاي آموزشي اين موضوع به عنوان مطالبه اصلي استان مد نظر قرار بگيرد.