عصر آذربایجان

گزارش خبر

از کوه‌هاي قارقالان در ماه‌نشان چقدر مي‌دانيد

سیری در استان ها//

1400/12/01

گروه سيري در استان ها:دور از انتظار است که کسي براي گردش و تماشاي زيبايي‌هاي ماه‌نشان به اين شهرستان سفر کند و تماشاي منطقه کوهستاني قارقالان در روستاي علم کندي را از قلم بيندازد.

گروه سيري در استان ها:دور از انتظار است که کسي براي گردش و تماشاي زيبايي‌هاي ماه‌نشان به اين شهرستان سفر کند و تماشاي منطقه کوهستاني قارقالان در روستاي علم کندي را از قلم بيندازد. 

کوه‌هاي قارقالان در منطقه علم‌کندي، زيبايي بکري است که هر سال گردشگران زيادي را به خود جذب مي‌کند، در واقع قارقالان منطقه‌اي است کوهستاني، ييلاقي و زيبا در شهرستان ماه‌نشان و همان‌طور که از اسم اين کوهستان پيداست(قارقالان در ترکي به معناي جايي است که در آن برف دائمي وجود دارد) به‌خاطر ارتفاع 3000 متري، بيش از نيمي از سال سرما در آن حکمفرما بوده و مملو از برف است.
منطقه قارقالان در روستاي علم‌کندي از توابع شهرستان ماه‌نشان، يک طبيعت بکر، هميشه بهاري و آرام با کوه‌ها و دامنه‌هاي سرسبز و برفي است که چشم هر بيننده‌اي را خيره مي‌کند. مسير علم کندي تا پاي کوه که جويبارها و چشمه‌هاي فراوان را شامل مي‌شود، جزو زيباترين مناطقي است که در استان زنجان مي‌توان ديد.
مسير قارقالان مملو از گل وگياه و انواع گياهان دارويي از جمله کاکوتي، چاي کوهي(توکلوجه)، گل‌پر، پونه و ريواس‌هاي بزرگ و آبدار است. قارقالان سرزمين ريواس‌ها و گياهي به نام سُوي است. سوي شبيه شاخه درختي است که پوستش را مي‌کنند و مي‌خورند و به همين خاطر نام سُوي (پوستش را بکن) را به آن داده‌اند.
در منطقه کوهستاني قارقالان، بهار از خرداد آغاز مي‌شود و در اواخر بهار و اوايل تابستان، منطقه بسيار زيبايي را پديد مي‌آورد. براي رفتن به اين منطقه، ابتدا بايد به پري (تقريبا در 150 کيلومتري غرب زنجان) برويم، بعد مسيرمان را به طرف روستاي علم‌کندي ادامه دهيم. در نهايت بعد از طي کردن 35 کيلومتر جاده خاکي و رسيدن به روستاي زيباي علم‌کندي، بايد 2 تا 3 ساعت پياده روي کنيم تا پاي کوه‌هاي قارقالان برسيم.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا، روستاي علم کندي از تابستان‌هاي خنک و چشمه‌هايي با آب سرد و شيرين برخوردار است و به‌علت کوهستاني بودن منطقه، سه ‌شاخه رود از وسط روستا عبور مي‌کند که سرانجام به قزل‌اوزن مي‌پيوندد. اهالي اين روستا نيز از راه دامداري، فرش و گليم‌بافي امرار معاش مي‌کنند.
»عابدين صفايي‌نصب«، رئيس ميراث‌فرهنگي شهرستان ماه‌نشان در اين رابطه مي‌گويد: خانه‌هاي گردشگري در مناطق علم‌کندي و قلعه بهستان احداث شده و آماده پذيرش و اسکان گردشگران است؛ در واقع خانه گردشگري قلعه بهستان آماده پذيرايي از مسافران نوروزي است و گردشگران مي‌توانند براي رزور و استفاده از اين مکان به اداره ميراث فرهنگي شهرستان مراجعه کنند.
 اين در حالي است که متقاضيان مي‌توانند با پرداخت حداقل هزينه از اين خانه دو خوابه که به همه امکانات مجهز است استفاده کنند.
وي تأکيد مي‌کند: هيچ چيزي به اندازه تماشاي زيبايي‌هاي طبيعت روح انسان را جلا نمي‌بخشد، اما گردشگري به طبيعت بايد با احترام به آن و محيط زيست همراه باشد، چون احترام به طبيعت عامل بقاي زندگي آيندگان است و همگي بايد در حفظ و حراست از آن کوشا باشيم.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها