عصر آذربایجان

گزارش خبر

کرسف، شهري سرسبز با تمدن کهن

سیری در استان ها//

1401/10/12

گروه سيري در استان ها:شهر کرسف يا کهراسب به معني اسب حنايي رنگ است، اين شهر با 28 آبادي يکي از شهرهاي پرجمعيت بخش مرکزي شهرستان خدابنده است که آب‌وهواي معتدل و کوهستاني دارد و پوشيده از جنگل‌هاي طبيعي سرسبز، باغ‌هاي پر از ميوه، زمين¬‌هاي حاصل‌خيز، چشمه‌سارها و... است.

گروه سيري در استان ها:شهر کرسف يا کهراسب به معني اسب حنايي رنگ است، اين شهر با 28 آبادي يکي از شهرهاي پرجمعيت بخش مرکزي شهرستان خدابنده است که آب‌وهواي معتدل و کوهستاني دارد و پوشيده از جنگل‌هاي طبيعي سرسبز، باغ‌هاي پر از ميوه، زمين¬‌هاي حاصل‌خيز، چشمه‌سارها و... است.
 به گزارش عصرآذربايجان،پيشينه تاريخي کرسف با وجود تپه تاريخي کري قيه سي، سفال‌هاي کشف‌شده از اين تپه  و وجود روستاي مادآباد به دوران حکومت مادها بازمي‌گردد.
اميرجهانشاه‌خان افشار حاکم مقتدري در دوران قاجار در منطقه خمسه (استان زنجان فعلي) بود که روستاي کرسف را براي محل زندگي و حکمراني انتخاب کرده بود که دارايي، املاک و  قدرت نظامي شگفت‌انگيزي داشت و حسينيه و سد کرسف را ساخته است.
سد کرسف يا سد امير  با ارتفاع 15 متر و ظرفيت ذخيره 5 ميليون مترمکعب آب در جنوب غربي کرسف و روي رودخانه شور يکي از شاخه‌هاي رود قزل‌اوزن ساخته‌شده است که به دوره ساسانيان برمي‌¬گردد، جهانشاه‌خان  اين سد را مرمت کرده است، بقاياي شکارگاه امير جهانشاه خان افشار مشرف بر سد ديده مي‌شود که زماني مورد استفاده شاهان بوده است.
 حسينيه تاريخي مربوط به دوران قاجار است که در محله‌اي قديمي به نام ساري‌کورپي قرار دارد و  با طراحي روباز (حياط مرکزي)، رواق‌هاي دورتادور، شبستان‌هايي در ضلع شمالي و جنوبي و شش ايواني به دست استاد ملاقلي شيرازي به دستور جهانشاه‌خان به سبک معماري دوره اسلامي با سنگ، آجر، گل و گچ و ملاط آهک  ساخته ‌شده است. تپه باستاني کرسف مربوط به دوره ساسانيان است و اين اثر در تاريخ 24 تير 1382 به‌عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است. با کاوش در اين محوطه شواهدي از آثاري معماري از دوره مياني اسلامي (قرون ششم و هفتم هجري قمري) همراه با يافته‌هاي سفالي خصوصاً سفال‌هايي با نقش کنده زير لعاب‌هاي سبز، سفيد و سفالي خاص از اين دوره با عنوان سفال نوع گروي به دست آمد.
قلعه‌هاي زيادي مربوط به خوانين سلسله افشار وجود داشت که بنيان‌گذار آن‌ها اميرجهانشاه خان افشار بود که بسياري از آن‌ها تخريب‌شده است، اما از قلعه‌هاي آنان طبقه اول قلعه فريک بلاغي متعلق به محمدحسن خان امير افشار معروف به باقي‌مانده است.قبرستان شهدا کرسف، آثار به جاي مانده به اين خطه است. سنگ مزارهاي برجاي‌مانده نشان از حمله مغولان  در قرن 7 هجري قمري دارد که روي قبرها به خط کوفي بسيار زيبايي نوشته‌شده است.آستان امامزاده عبدالله (عليه‌السلام) که طبق شجره‌نامه ايشان يکي از نوادگان امام موسي کاظم (ع) است، بر روي قبرستان قديمي در قسمت شمال غربي کرسف قرار دارد، بارگاه قديمي اين امامزاده از  خشت، گل و  ضريح چوبي بر روي مزار  ساخته ‌شده بود که به‌ مرور زمان از بين رفته و سال 1373 بقعه‌ آجري اين امامزاده ساخته شد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها