عصر آذربایجان

گزارش خبر

خون بازي ايرباس در خليج فارس

خون بازي ايرباس در خليج فارس

1401/04/12

گروه تاريخي: 17 روز قبل از پذيرش تاريخي ترين قطعنامه قرنِ بيستم توسط رهبر 87 ساله انقلاب اسلامي، فرمانده? ناو جنگي امريکايي با قلدري حريم آبهاي سرزميني کشورمان را هتک کرد و با توهم تهاجم هواپيماي مسافربري ايران به ناو جنگيش بيش از 290 مسافر و خدمه اين هواپيما را بر فراز کهن ترين خليجِ فارس جهان ساقط کرد و آب نيلگون خليج فارس را خونين کرد.

گروه  تاريخي: 17 روز قبل از پذيرش تاريخي ترين قطعنامه قرنِ بيستم توسط رهبر 87 ساله انقلاب اسلامي، فرمانده? ناو جنگي امريکايي با قلدري حريم آبهاي سرزميني کشورمان را هتک کرد و با توهم تهاجم هواپيماي مسافربري ايران به ناو جنگيش بيش از 290 مسافر و خدمه اين هواپيما را بر فراز کهن ترين خليجِ فارس جهان ساقط کرد و آب نيلگون خليج فارس را خونين کرد. 12 تيرماه سي و سومين سالگرد هدف قرار گرفتن هواپيماي ايرباس آ 300 با شناسه پرواز IR655 از سوي ويليام راجرز، فرمانده ناو وينسنس بر فراز خليج فارس و پر پر شدن حدود 300 انسان بي گناه است.
امير دريادار دوم ناصر سرنوشت، فرمانده عمليات جمع‌آوري اجساد قربانيان حادثه ايرباس، از پنجاه و چند روز زمان براي جمع کردن اجساد متلاشي شده و بقاياي اجساد مسافران در شرايطي که هر آن در معرض حمله کوسه ها و سفره ماهي ها بودند سخن گفت.
وي از شناسايي و جمع آوري 178 جسد خبر داد و گفت: از 297 مسافر و خدمه هواپيماي ايرباس تنها توانستيم اجساد پاره پاره و متلاشي 178 مسافر را از سطح ابهاي نيلگون خليج فارس جمع کرديم. عزم آمريکايي ها اين بود که هر طور شده هواپيماي مسافربري ايران در هوا پودر شود، به همين دليل دو موشک استاندارد شليک کرد. موشکي با برد 300 مايل که براي يک هواپيما که هيچ، براي سفينه هم کافي است. در حقيقت يک موشک هم براي ساقط کردن ايرباس کافي بود اما امريکايي ها همزمان دو موشک زدند. يکي به بال هواپيما اصابت کرد و ديگري به دم هواپيما.
امير دريادار دوم سرنوشت ادامه داد: وقتي موشک ها به هواپيما خورد، پوست سرهاي مسافران و خدمه هواپيما کنده شد و همه مسافران در جا و در آسمان کشته شدند و پيکر تعداد زيادي از آنان متلاشي شد. مردم بومي منطقه تعريف مي کردند که ما ديديم هواپيما متلاشي شد و بقاياي آن در آب مي ريخت. يعني وقتي که درون آب ريخت، 297 نفر نبودند بلکه آن چيزي را که توانستيم در آب جمع و شناسايي کنيم، 178 جسد بود.
بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي فرداي واقعه در پيامي که در پاسخ به پيام تسليت قائم مقام خود صادر کردند، نوشتند: »مسئولين نظام بايد تمامي همّ خود را در خدمت جنگ صرف کنند. اين روزها بايد تلاش کنيم تا تحولي عظيم در تمامي مسائلي که مربوط به جنگ است به وجود آوريم. بايد همه براي جنگي تمام عيار عليه امريکا و اذنابش به سوي جبهه رو کنيم. امروز ترديد به هر شکلي خيانت به اسلام است، غفلت از مسائل جنگ، خيانت به رسول الله ـ صلي الله ‏‎ ‎‏عليه و آله و سلم ـ است. اينجانب جان ناقابل خود را به رزمندگان صحنه هاي نبرد، تقديم مي نمايم.‏«
ايشان با تسليت به خانواده هاي داغدار ايرباس آ 300 بيان کردند: »انفجار هواپيماي مسافربري،‏ زنگ خطري است براي تمامي مسافرتهاي هوايي ‎‏بايد با تمام وجود تلاش کنيم تا چنين صحنه هاي دردناکي پيش نيايد.‏ اينجانب به تمامي بستگان اين فاجعه تسليت عرض نموده و خود را در غم و اندوه از دست دادن عزيزانشان شريک مي دانم. من به جنابعالي و تمام کساني که براي رسيدن به هدف مقدس پيروزي اسلام تلاش مي نماييد، دعا مي کنم.«
ز نتايج شوم ناامن شدن خليج فارس و حمله وسيع به کشتي هاي عبوري از خليج فارس از سوي رژيم بعث عراق، سوء استفاده و دامن زدن ايالات متحده به ناامني ها و حمله به هواپيماي مسافربري کشورمان بود. هواپيماي مسافربري ايرباس آ 300 کشورمان که از فرودگاه بندرعباس به سمت فرودگاه دبي بر فراز آبهاي سرزميني کشورمان در آبهاي نيلگون خليج فارس در محدوده جزيره »هنگام« در حال پرواز بود به وسيله دو موشک اگزوسيه شليک شده از ناو وينسنس آمريکا که به آبهاي سرزميني ايران وارد شده بود، مورد اصابت قرار گرفت و همه مسافران و خدمه هواپيما با وضعيت بسيار تاسف باري به شهادت رسيدند.
متعاقب اين حمله وحشيانه ناو امريکايي مقامات سياسي و ديپلمات هاي کشورمان در تاريخ 14 تير 1367 طي نامه اي به رييس شوراي امنيت سازمان ملل خواستار تشکيل جلسه فوق العاده شورا براي رسيدگي به اين حمله وحشيانه شدند. نشست شوراي امنيت 11 روز بعد در تاريخ 25 تيرماه با حضور علي اکبر ولايتي وزير امور خارجه وقت کشورمان و جرج بوش معاون وقت رييس جمهور امريکا تشکيل شد و نظرات هر دو طرف را گرفت.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا، اعضاي اين شورا در جلسه شماره 3831 خود در 29 تير 1367 پس از بحث و تبادل نظر درباره مباحث مطرح شده از سوي مقامات ديپلماتيک هر دو کشور قطعنامه 616 را تصويب کردند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها