نظارت بر بیمه محصولات کشاورزی اردبیل افزایش یابد
نظارت بر بیمه محصولات کشاورزی اردبیل افزایش یابد
1401/04/12
عصر آذربایجان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بیمه محصولات کشاورزی باید در بحث نظارت مد نظر قرار گیرد و باید راهکاری اندیشیده شود تا کشاورزی که محصول تولیدی در اثر عوامل مختلف خسارت دیده در کمترین زمان ممکن خسارتش را دریافت کند.
عصر اذربايجان- رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل گفت: بيمه محصولات کشاورزي بايد در بحث نظارت مد نظر قرار گيرد و بايد راهکاري انديشيده شود تا کشاورزي که محصول توليدي در اثر عوامل مختلف خسارت ديده در کمترين زمان ممکن خسارتش را دريافت کند.
نادر تقيزاده در پنجمين جلسه کميته استاني فني بذر در اردبيل اظهار داشت: دولت سه وظيفه مهم و کاربردي در قبال کشاورزان و توليدکنندگان بر عهده دارد که اين سه وظيفه حمايت، هدايت و نظارت را در سطح عالي و فراگير شامل ميشود و قطعا ً در همين ارتباط دولت نظام مقدس جمهوري اسلامي سياستي را پايه گذاري ميکند که به واسطه آن استان اردبيل همچنان جايگاه خود را به عنوان قطب توليد بذور اصلاح شده و ويترين بذور با کيفيت در سطح کشوري حفظ کند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل افزود: استان اردبيل قطب توليد بذور اصلاح شده و مرغوب است و بايد حمايتها از اين بخش به گونهاي باشد که شرکتهاي توليد کننده اينگونه بذور با دلگرمي و اميد به آينده در اين حوزه همچنان فعال و کاربري به وظايف خود عمل کنند و توليد کننده نيز بتواند با دلگرمي و اميدواري هرچه بيشتر به برداشت محصول با حداکثر توليد در واحد سطح دلگرم و علاقهمند باشند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل گفت: خوشبختانه ظرفيتهاي تحقيقاتي در بخش کشاورزي بسيار در سطح بالايي است و مراکز تحقيقاتي اردبيل و مغان با بهره گيري از متخصصين توانمند و متعهد بذور اصلاح شده و مرغوب گندم و جو را در تمامي اقليمها که از توليد در واحد سطح بالايي برخوردار بوده و مقام به آفات و امراض هستند و سازگاري قابل قبول و معنا داري با شرايط آب و هوايي دارند توليد و تکثير و در اختيار بهره برداران قرار ميدهد به گونهاي که بهره برداران در مناطق گرمسيري استان به راحتي قادر به برداشت بيش از 11 تا 12 تن گندم در واحد سطح هستند که تمامي اين بذور اصلاح شده و مرغوب توسط محققين زحمتکش استان در مراکز تحقيقات کشاورزي به بهره برداران معرفي شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل بيان کرد: شرکتهاي توليد کننده بذر بايد ارتباط تنگاتنگي با توليدکنندگان داشته باشند و با تهيه بروشورها و اطلاعيه هاي فني کشاورزان را ترغيب به استفاده از بذور اصلاح شده کرده و ارتباط تنگاتنگي با آموزش و ترويج داشته تا پل ارتباطي توليد کنندگان با شرکت هاي توليد بذر و مراکز تحقيقاتي مستحکم و قوي باشد.
تقيزاده افزود: بيمه محصولات کشاورزي بايد در بحث نظارت مد نظرقرار گيرد و نبايد توليدکنندگان به بيمه محصولات کشاورزي بدبين شوند بلکه بايد راهکاري انديشيده شود تا کشاورزي که محصول توليدياش در اثر عوامل مختلف خسارت ديده در کمترين زمان ممکن جبران خسارت به عمل آيد تا توليد کننده بتواند با دلگرمي بيشتر به توليد ادامه دهد.
وي با اشاره به نقش کليدي بانک کشاورزي از توليدکنندگان نيز افزود: اين بانک بايد به دور از بروکراسي و قوانين محدود کننده با پرداخت تسهيلات با بهره بانکي کم از قشر توليد کننده حمايت کند و بانک نبايد خود را اسير و درگير و بند ضوابط و مقررات بانک کند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل ادامه داد: بايد همه مسئولين و دست اندرکاران توليد قدر اقليم و خاک حاصلخيز استان اردبيل را بدانند و با استفاده از تمامي ظرفيتهاي استان ار تحقيقات و آموزش گرفته تا توليد بذور اصلاح شده و استاندارد موجبات عمران و آباداني بخش کشاورزي را فراهم کنند.
وي گفت: در کنار منابع مهم آب و خاک بذر سومين شاخص مهم در عمليات زراعت است و جزو عوامل تعيين کننده توليد محسوب ميشود که در صورت تقويت و اصلاح بذور ميتوان به محصولات اقتصادي با بهره وري بالا و راندمان مد نظر دسترسي پيدا کرد و اگر امروزه با از موضوع مهم افزايش خود اتکايي و اصلاح الگوي کشت سخن ميگوييم عقبه اين موضوعات کارشناسي بر مبناي کشاورزي تجاري و پايدار است که نمي توان بدون در اختيار داشتن بذور اصلاح شده به محصول ايده آل دست يافت.
تقيزاده اظهار کرد: اصلاح الگوي کشت اين نيست که در اراضي پاياب سد خداآفرين در زمينهاي تحويل داده شده هندوانه بکارند و ما هم به عنوان مسئولان تصميم ساز و کارشناس به اين موضوع مهم بي تفاوت بوده و تماما ً شعار اصلاح الگوي کشت را سربدهيم و در عمل صاحب زمين زراعي که به عوض محصول استراتژيک هندوانه مي کارد بي تفاوت باشيم.
وي تصريح کرد: بنابراين بايد با هرم بازدارنده همچون عدم حمايت از اين کشاورزان بيتفاوت که به جاي کشت محصولات استراتژيک اقدام به کشت محصولاتي با آب بري بالا ميکنند و از آب کشاورزي يارانهدار بهره مند شوند که بايد امور آب استان براي چنين کشاورزاني مقرارت سفت و سخت در نظر بگيرد و با پرداخت آب بهاي بالايي مانع از گسترش کشت اينگونه محصولات شوند.
در ادامه احمد شهريار معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي اردبيل نيز افزود: برنامه ابلاغي خريد گندم آبي 5485 تن بود که از اين ميزان تا کنون 2285 تن خريداري شده و نزديک به 42 درصد از برنامه ابلاغي تحقق يافته است در خصوص گندم ديم نيز مي بايست بر اساس برنامه ابلاغي به ميزان 12958 تن گندم ديم از کشاورزان خريداري ميکرديم که تاکنون به ميزان 5843 تن خريداري شده است به عبارت ديگر بيش از 44 درصد برنامه خريد تحقق يافته است اين خريدها همچنان ادامه دارد و قطعا تا پايان زمان برداشت به سقف برنامه ابلاغي خريد دست خواهيم يافت.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي اردبيل افزود: کمينه فني پيگيري خريد بذور خود مصرفي در سطح استان تشکيل شده است و هماهنگي با تعدادي از شرکت هاي توانمند توليد کننده بذر جهت خريد اضافه بر برنامه تخصيصي صورت گرفته که اميدواريم هيچ گونه مشکلي در اين ارتباط در بحث خريد نداشته باشيم.
در ادامه قنبري، مدير صندوق بيمه محصولات کشاورزي استان اردبيل نيز افزود: تسهيلاتي که بانک کشاورزي به توليدکنندگان پرداخت ميکند تمامي جوانب را در نظر ميگيرد و صورت مالي شرکت هاي توليد کننده بذر را به دقت بررسي ميکند.
قنبري افزود: سامانه اعتبار سنجي افراد در سيستم بانکي ضبط و ثبت است و پرداخت هاي بانک کشاورزي در قالب تسهيلات بانکي بر اساس آيين نامه اي ابلاغي بانک مرکزي انجام ميشود.
وي گفت: سقف تسهيلات پرداختي استان در بذور گواهي شده 500 ميليارد ريال است و هيچ گونه مشکلي در خصوص پرداخت تسهيلات به متقاضيان وجود ندارد.
در ادامه يحيي آذرمي، مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي اردبيل بيان کرد: استان اردبيل جزو استانها پيشرو در توليد و توزيع بذور اصلاح شده و مرغوب محسوب مي شود و اختلاط بذور ، خطر افزايش بيماريها مثل سياهک را به شدت افزايش مي دهد به همين دليل مي بايست تمامي سعي و کوشش خود را در بکارگيري از بذور اصلاح شده و مرغوب بهکار گيريم.
وي افزود: ضريت نفوذ بذور اصلاح شده و مرغوب 45 درصد است و در خصوص بذور آبي نيز اين ميزان 65 درصد است که بنابراين بايد با افزايش سطح آموزش و ترويج ميزان ميل و رغبت زارعين را به استفاده از بذور اصلاح شده و مرغوب در شرايط آبي و به ويژه ديم بيش از پيش بالا ببريم.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي اردبيل افزود: دستورالعمل استفاده بهينه از بذور اصلاح شده و مرغوب مرتباً در بين زارعين پخش ميشود و هيچ مشکلي نيز در توزيع سموم مبارزه با آفات و امراض گندم و جو وجود ندارد و انتظاري هم که از مراکز تحقيقاتي داريم اين است که با حذف بذور حساس به آفات و امراض ارقامي با قابليتهاو توانمنديهاي بالا تهيه و تکثير و در اختيار زارعين قرار دهند.
منبع :