عصر آذربایجان

گزارش خبر

دغدغه مردم در برابر بي مهري مسئولان به اماکن تاريخي

دغدغه مردم در برابر بي مهري مسئولان به اماکن تاريخي

1399/06/23

گروه تاريخي: بي مهري مسئولان به ميراث فرهنگي مراغه نه تنها موجب فراموشي اين آثار مي‌شود بلکه با ادامه بي توجهي‌ها و عدم ساماندهي آثار تاريخي باقدمت 700 ساله در اين شهرستان شاهد تخريب آثار و کاهش گردشگري اين شهرستان در پساکرونا خواهيم بود.

گروه  تاريخي: بي مهري مسئولان به ميراث فرهنگي مراغه نه تنها موجب فراموشي اين آثار مي‌شود بلکه با ادامه بي توجهي‌ها و عدم ساماندهي آثار تاريخي باقدمت 700 ساله در اين شهرستان شاهد تخريب آثار و کاهش گردشگري اين شهرستان در پساکرونا خواهيم بود.
شهرستان ويژه مراغه در جنوب استان آذربايجان شرقي و در جنوب غربي کوه زيباي سهند واقع شده است و بزرگ‌ترين و پرجمعيت‌ترين شهر استان پس از تبريز است.
شهر مراغه با غناي بيش از 530 اثر تاريخي و ثبتي بازمانده از دوره‌هاي مختلف تاريخي، بستري مساعد براي پرورش اديبان، دانشمندان وهنرمندان متعددي در طول تاريخ بوده و هست.
 بر اساس منابع تاريخي مراغه شهري مهم در دوران حکومت ماناها بوده و جزو سه ايالت مهم آذربايجان قديم و با نام اوئشديش شناخته شده است.منابع تاريخي، مراغه را زادگاه زرتشت ناميده و دانشمندان بر اين باورند که زرتشت در دامان کوه سهند که در اوستا از آن با نام اسنوند ياد شده است متولد شده است. مراغه در سال 61 هجري قمري به تصرف اعراب درآمد و از پايگاه‌هاي آنان به شمار مي‌آمده است.
حال با اين اوصافِ کوتاه از موقعيت مراغه، نگاهي به جاذبه‌هاي گردشگري مراغه مي‌پردازيم که متاسفانه براثر برخي بي مهري‌هاي مسئولان کشوري و استاني در عدم تخصيص اعتبارات لازم براي ساماندهي آنها درحال فراموشي است و اين گزارش به اميدآنکه مسئولان امر ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري توجه ويژه‌اي به آثار تاريخي با قدمت 700 ساله در مراغه داشته باشند و شاهد حضور گردشگران در پساکرونا و عدم تخريب آثار تاريخي در ديار شاعراني هم چون اوحدي مراغه‌اي باشيم.
ساماندهي آثار تاريخي گردشگري در مراغه ضروري است
مبين اشرف پور يکي ازشهروندان مراغه‌اي در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم، با اشاره به ضرورت ساماندهي آثار تاريخي در اين شهرستان، اظهارداشت: متاسفانه در سال‌هاي گذشته آثار تاريخي و گردشگري مراغه مورد بي مهري مسئولان کشوري قرار گرفته است.
وي افزود: شهرستان مراغه در کشور، جزو ده شهر تاريخي و گردشگري بوده و داراي 530 اثر تاريخي ثبت شده است که اگر مثلا به گنبدهاي کبود مراجعه کنيد، با درب‌هاي بسته‌اي روبرو خواهيد شد که ساليان سال است به دليل تعميرات و انجام بازسازي بسته بوده و گردشگران با درب‌هاي بسته روبرو مي‌شوند.اين شهروند مراغه‌اي در ادامه با اشاره به ضرورت ساماندهي آثار تاريخي در اين شهرستان، اظهارکرد: درحال حاضر اماکن تاريخي و گردشگري مراغه نسبت به اماکن تاريخي ديگر استان‌هاي کشور داراي وضعيت مطلوبي نبوده و بايد در راستاي افزايش آمار گردشگري خارجي و داخلي آثار تاريخي اين شهرستان که از قدمت بالايي برخوردار است مورد توجه مسئولان کشوري در امر اختصاص اعتبارات لازم قرارگيرد.
 درب‌هاي بسته گنبد کبود پذيران گردشگران و تورهاي مسافرتي
محمدحسين نظري يکي از مراجعه کنندگان به گنبد کبود، با اشاره به بسته بودن درب‌هاي ورودي گنبد تاريخي کبود در اين شهرستان، اظهارداشت: بنده براي دومين بار است که از استان تهران به مراغه سفر مي‌کنم هنوز به بهانه تعمير با بسته بودن درب‌هاي ورودي گنبد کبود روبرو شدم و نتوانستم از نزديک از اين اثر تاريخي بازديد کنم و ضروري است مسئولان اقدامات لازم را براي حضور گردشگران در اين مکان گردشگري انجام دهند.
وي اضافه کرد: بسته بودن و عدم ساماندهي فضاهاي تاريخي در اين شهرستان نه تنها آمار گردشگري در مراغه را کاهش مي‌دهد بلکه موجب تبلغ منفي در حوزه گردشگري اين شهرستان را در بر خواهد داشت.
ضرورت ورود بخش خصوصي به توسعه ظرفيت‌هاي گردشگري در مراغه
سيدعلي موسوي حسيني فرماندار ويژه مراغه ، با اشاره به نامطلوب بودن وضعيت ميراث فرهنگي وگردشگري دراين شهرستان، اظهارداشت: شهرستان مراغه جزء ده شهر تاريخي و گردشگري کشور با 530 اثر تاريخي است که از ظرفيت خوبي براي توسعه گردشگري برخوردار است.وي افزود: باوجود پيشينه بزرگ تاريخي و ظرفيت‌هاي کم نظير گردشگري در اين شهرستان، وضعيت موجود در بخش ميراث فرهنگي مناسب نبوده و بايد بهبود يابد.
معاون استاندارآذربايجان شرقي در ادامه با تاکيد بر ورود بخش خصوصي درتوسعه بخش گردشگري اين شهرستان، گفت: براي بهبود وضعيت آثار تاريخي و گردشگري اين شهرستان مي‌توان با سرمايه گذاري بخش خصوصي و نيز مشارکت نهادهاي مختلف استفاده و بهره برداري را لازم را در توسعه گردشگري انجام داد.
سيدعلي موسوي حسيني با اشاره به ضرورت مشارکت شهرداري و مديريت شهري در توسعه گردشگري، اظهارکرد: مديريت شهري نيز به عنوان متولي عمران شهري بايد زيرساخت‌هاي لازم را براي توسعه گردشگري و تاريخي ايجاد کند.
تسريع ساماندهي رصد خانه مراغه در دستورکاري مديريت شهري و ميراث فرهنگي
فرماندار مراغه با اشاره به ساماندهي رصدخانه تاريخي و فرهنگي مراغه، گفت: وضعيت کنوني رصدخانه اين شهرستان به عنوان اثري بزرگ و تاريخي با قدمتي بيش از چندين قرن، نيازمند توجه و اهتمام بيشتر است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از  تسنيم  ، وي اضافه کرد: بهسازي محوطه اين اثر با تأمين اعتبار مناسب از سوي ميراث فرهنگي و نيز مشارکت مديريت شهري و شهرداري مي‌تواند تسريع شود و بايد برنامه ريزي هاي لازم براي رفع مشکلات موجود در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان انجام شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها