عصر آذربایجان

گزارش خبر

نسل جوان با موسيقي سنتي بيگانه اند

نسل جوان با موسيقي سنتي بيگانه اند

1401/11/02

گروه فرهنگي:مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي گفت: علاقه نسل جوان به موسيقي سنتي کمتر شده است.

گروه فرهنگي:مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي گفت: علاقه نسل جوان به موسيقي سنتي کمتر شده است.
 به گزارش عصر آذربايجان،داريوش عليزاده افزود: نسل جوان هيچ اطلاعي از موسيقي سنتي ندارند و به نوعي با موسيقي سنتي بيگانه هستند. نسل جوان علاقه مند به موسيقي هستند اما به دليل ناآگاهي با موسيقي سنتي ميزان علاقه و مقبوليت اين سبک از موسيقي در بين نوجوانان و جوانان کمتر است.
وي بااشاره به اينکه موسيقي جزو هنرهايي است که اغلب مردم به آن علاقه مند هستند، تصريح کرد: بخاطر اين علاقه نيز موسيقي در سطح جهان گسترده شده ودر هر کشور مي توان گفت هزاران موسيقي وجود دارد.
عليزاده با اشاره به اينکه  ايران نيز از گذشته درحوزه موسيقي صاحب يک سبک و هنر است، خاطرنشان کرد: يکي از نشانه هاي تمدن ، وجود هنر وفرهنگ در آن کشور است و موسيقي نيز شاخه‌اي از هنر است.
مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي با تأکيد به اينکه موسيقي شناسنامه فرهنگي ايران است، اظهار کرد: ايران به دليل تمدن کهن و موسيقي هاي متنوع که در بين اقوام خود دارد يکي از صادرکنندگان موسيقي به دنيا است.
مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي با تاکيد به اينکه بحث تبليغات در اين حوزه بسيار مهم است، اظهار کرد: نسل جديد هر موسيقي  را بيشتر بشنود چه در فضاي مجازي چه در رسانه اي ديداري برايش جذابيت بيشتري دارد.
وي ادامه داد: وقتي نسل جديد موسيقي سنتي ايراني و فولکلور را کمتر مي بيند و مي شنود ، وقتي تبليغات  در اين حوزه کمتر است  و آلات موسقي سنتي ايراني به قيمت گزاف بفروش مي_رسد در مقابل آلات موسيقي خارجي با قيمت ارزان‌تر نسبت به موسيقي سنتي ايراني عرضه مي_شود در نتيجه جذب موسيقي کشورهاي ديگر مي شود.
عليزاده افزود: اگر به آموزشگاه هاي موسيقي مراجعه کنيد اکثريت خواهيد ديد جوان ها دنبال موسيقي وارداتي هستند و کمتر جواني دنبال ياد گيري تار، سنتور، کمانچه يا عاشقي است علت آن ارزاني آلات موسيقي وارداتي و نبود تبليغات گزاف درموسيقي وارداتي است.
مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي تصريح کرد: براي نمونه کشور ترکيه در صنعت موسيقي تبليغات زيادي کرده و با در دسترس قرار دادن آلات موسيقي خود به قيمت ارزان ، تبليغات گسترده، تدريس در دانشگاه ها در حال صادرات فرهنگ کشور خودبه وسيله زبان موسيقي است اما در کشور ما موسيقي سنتي چندان تبليغ  نمي شود.
وي اظهار کرد: همين عدم تبليغ و معرفي و عدم حمايت از موسيقي و هنرمندان موسيقي سنتي باعث کاهش رغبت جوانان به اين موسيقي شده است.
عليزاده ياد آور شد: با تبليغات،آهنگ سازي درست، خلق آهنگ هاي سنتي به روز با حضور هنرمندان مي توان رغبت نسل جوان را به موسيقي سنتي افزايش دهد.
مسئول واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي ادامه داد: در استان ما نيز تخصيص وحمايت  درحوزه هنرموسيقي سنتي صفر است وکمترنهادي از موسيقي سنتي حمايت مي کند.
وي با تاکيد به اينکه بايد کاري کنيم که گوش نسل جوان با موسيقي سنتي آشنا شود، خاطر نشان کرد: درموسيقي نبايد محدوديت داشته باشيم  اگر باور داريم موسيقي فرهنگ ماست بايد قبول کنيم محدوديت مفهومي ندارد.
داريوش عليزاده  همچنين با اشاره به اينکه مکتب عاشيقي اروميه شناسنامه فرهنگي اين منطقه است، تصريح کرد: مکتب عاشيقي اروميه داراي شاخص هاي مخصوص و مختص اروميه است و به شماره 165 ثبت ملي شده است. وي افزود: براي اينکه در آينده اين ميراث ناملموس به فراموشي سپرده نشود بايد مسئولان فرهنگي از هنرمندان اين بخش حمايت کنند، در اين حوزه تبليغات  و سرمايه گذاري کنند و بنوعي براي نسل جديد جذابيت ايجاد کنندتا بتوان استعداد يابي در اين بخش صورت گيرد.
 عليزاده با اشاره به اينکه در هيچ جاي دنيا هيچ مکتبي به اندازه مکتب اروميه داراي داستان نيست، خاطر نشان کرد: تاکنون 60داستان اين مکتب جمع آوري شده و 9داستان ثبت ملي شده اما متاسفانه بدليل کم توجهي به اين مکتب در دوره هاي اخير مابقي داستان ها فراموش شده اند.
رييس  واحد موسيقي حوزه هنري آذربايجان غربي با تاکيد به اينکه تاکنون به معناي واقعي در حوزه موسيقي عاشيقي بويژه مکتب عاشيقي اروميه استعداد يابي صورت نگرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر در مکتب عاشيقي اروميه 100 نفر نوازنده ساز هستند و از بين اين تعداد، 20 عاشق تراز اول هستند.
وي ياد آور شد: عاشيقي سالهاست منقرض شده و کساني که در حال حاضر در اين هنر فعاليت دارند نماد عاشيق هستند چرا که عاشيق کارش نوازندگي نيست بلکه عاشيق بايد با پيمودن طريقت، شريعت، معرفت و با استفاده از تبحر و موسيقي حقيقت که همان خدا و دين است را تبليغ کند.
عليزاده ادامه داد: براي زنده نگه داشتن اين هنر بصورت هفتگي کانون هاي عاشيقي در حوزه هنري با حضور عاشيق ها برگزار مي شوند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها