وي تصريح کرد: همچنين اين پروژه پيشرفت فيزيکي بسيار کندي داشته و براساس آمار، بخشي که قرار بود تا پايان سال گذشته خاتمه يابد، 20 روز ديگر به پايان ميرسد.
مراحل پاياني طرح انتقال آب به درياچه اروميه به صورت دستي انجام ميشود
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه گفت: مراحل پاياني طرح انتقال آب به درياچه اروميه به صورت دستي انجام شده و هم اکنون با يک چهارم ظرفيت در حال انجام است و به همين سبب روند اجرايي آن به کُندي پيش ميرود.
وي با اشاره به اينکه پيمانکار طرح زماني که وضعيت مالي پروژه بسيار بدتر از زمان کنوني بود با اعتبارات خود، پروژه را به پيش برده بود بيان کرد: از سوي ديگر هم اکنون با چند پروژه سازهاي براي احياي درياچه اروميه مانند تصفيه خانههاي تبريز و اروميه و تونل انتقال آب به درياچه مواجه هستيم.
پروژه تصفيهخانه اروميه بايد تاکنون راهاندازي ميشد
تجريشي افزود: پروژه تصفيهخانه اروميه بايد تاکنون راهاندازي ميشد اما متاسفانه به بهرهبرداري نرسيده و از سوي ديگر قول افتتاح پروژه تصفيهخانه تبريز را براي پايان سال گذشته داده بودند اما مجدد عنوان شد که اين پروژه به پول نقد نياز دارد براي همين امسال اعتبارات مورد نياز براي آن جذب شد.
وي گفت: در واقع دولت به ميزان دو و نيم برابر اعتبارات مورد نياز براي پروژههاي احياي درياچه، آن را به صورت نقد پرداخت کرده و بنابراين انتظار ميرفت که با توجه به پرداخت دو نيم برابري اعتبارات مورد نياز به صورت نقدي، اين پروژهها به پايان ميرسيد.
دولت به دنبال کاهش 40 درصدي آب در بخش کشاورزي
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه با اشاره به اينکه دولت سيزدهم به دنبال انجام اقدامات نرمافزاري و کاهش 40 درصدي آب در بخش کشاورزي و توسعه عمودي کشاورزي به جاي توسعه افقي آن است اظهار داشت: اين برنامه نهايي شده و اعتبار بسيار مناسبي از وزارت جهاد کشاورزي گرفته شده است يعني به جاي اينکه سطح زيرکشت افزايش يابد، بر روي مسئله بهرهوري کار ميشود.
وي تصريح کرد: در واقع در ساليان گذشته بيشتر پروژههاي احياي درياچه اروميه سختافزاري بوده و تنها 10 تا 20 درصد نرمافزاري بود اما هم اکنون 60 درصد پروژهها نرمافزاري و 40 درصد سختافزاري مانند لايروبي رودخانهها است.
تجريشي در ادامه با اشاره به اينکه با وجود بارش هاي مناسب در حوضه آبريز درياچه اروميه اما رهاسازي توسط وزارت نيرو انجام نشده است گفت: متاسفانه وزارت نيرو از بيش از يک سال گذشته رهاسازي آب به درياچه اروميه را انجام نداده يعني از سال آبي سال گذشته رهاسازي انجام نشده و امسال دومين سال آبي است که رهاسازي صورت نگرفته و اين براي دولت خوشايند نيست.
وي افزود: بايد براساس قانون و مصوبات، حقابه درياچه اروميه واگذار ميشد اما متاسفانه واگذار نشده و حتي بيم اين ميرود که اگر وضعيت به همين شکل ادامه يابد، در شهريور ماه امسال، وضعيت همانند گذشته شود يعني به سان گذشته، آبي به درياچه وارد نشده و وضعيت درياچه بدتر شود.
وزارت نيرو به سبب عدم رهاسازي آب به سمت درياچه اروميه بايد پاسخگو باشد
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه گفت: بايد وزارت نيرو پاسخگوي اين موضوع باشد که چرا با وجود مصوبات و بارشهايي که وجود داشته، اين رهاسازيها به خوبي انجام نگرفته است.
وي با اشاره به اينکه دولت قول داده بود که بيش از 200 ميليون مترمکعب رهاسازي خواهد کرد تصريح کرد: متاسفانه تنها 60 ميليون مترمکعب يعني يک سوم قولهايي که براي احياي درياچه اروميه داده شده بود، از سد بوکان به درياچه رهاسازي انجام شده است.
نگراني از بابت تبخير و هدررفت آب و عدم رهاسازي به سمت درياچه اروميه
تجريشي اظهار داشت: با اين شرايط اين نگراني وجود دارد که اگر بخواهيم اين آب در ارديبهشت ماه رهاسازي شود، با توجه به اينکه در ماه آينده هوا بسيار گرم خواهد شد، رهاسازي امکانپذير نباشد و آب پشت سدها باقي مانده و تبخير شود و در نتيجه آب به درياچه اروميه نرسد.
وي افزود: در اين رابطه با معاون اول رئيسجمهور مکاتبه و عنوان شده که اگر قرار است به مصوبات احياي درياچه اروميه عمل نشود، دستگاههاي اجرايي بايد اطلاع دهند که خواهان عملياتي کردن مصوبات احياي درياچه اروميه نيستند چون اگر دو سال پي در پي آب به درياچه اروميه نرسد دوباره به جاي اول باز ميگرديم.
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه در ادامه نيز گفت: به نظر ميرسد که در زمينه احياي درياچه اروميه، زمان به بطالت ميگذرد چون اگر زمان بگذرد نميتواند هيچ آبي را به درياچه رهاسازي کرد.