عصر آذربایجان

گزارش خبر

انتخابات امسال مرصاد سياسي است

انتخابات امسال مرصاد سياسي است

1402/05/08

گروه سياسي: يکي فعال سياسي اصولگرا گفت: در جلسه‌اي که با آقاي وحيدي، وزير کشور داشتم گفتم امسال انتخابات ما مرصاد سياسي خواهد بود.

گروه سياسي: يکي فعال سياسي اصولگرا گفت: در جلسه‌اي که با آقاي وحيدي، وزير کشور داشتم گفتم امسال انتخابات ما مرصاد سياسي خواهد بود.
 يعني تمام دشمنان با تمام توان براي اينکه مقبوليت و محبوبيت نظام را زيرسوال ببرند، وارد صحنه خواهد شند. ما نياز به برنامه و سازماندهي و هدف‌گذاري داريم تا بتوانيم انتخابات را به سمتي بکشانيم که مردم براي مشارکت حتي با همديگر رقابت کنند.
حسين کنعاني‌مقدم فعال سياسي اصولگرا ، درباره علت حذف قانون انتخابات تناسبي گفت: زماني که اين قانون به صورت طرح در مجلس مطرح شد، بارها به اين موضوع اشاره و در جلساتي هم که در وزارت کشور برگزار کرديم بر اين موضوع تأکيد کرديم که زيرساخت‌هاي چنين قانوني هنوز فراهم نيست که بخواهيم انتخابات تناسبي را در تهران به عنوان يک پروژه آزمايشي دنبال کنيم. قاعده اين است که بايد سياست‌هاي رهبر انقلاب درخصوص انتخابات را مدنظر قرار مي‌داديم و اصلاح قانون انتخابات را برآن اساس انجام مي‌داديم.
وي افزود: در خيلي از کشورها که داراي احزاب قوي و ساختارهاي حزبي هستند، انتخابات تناسبي برگزار مي‌شود و عمدتا اين ليست‌ها هستند که متناسب با وضعيت احزاب در انتخابات مطرح مي‌شوند و مردم به ليست‌ها رأي مي‌دهند. اما در ايران به لحاظ اينکه زيرساخت‌ها فراهم نيست، عملا امکان اين کار وجود نداشت و از همان اول هم ما مخالفت مي‌کرديم اما بعد از مراحل قانوني در مجلس حذف شد. البته ايرادي هم که ما داشتيم اين بود که شوراي نگهبان نمي‌تواند بخشي از قانون را حذف کند به دليل اينکه مغاير با قانون اساسي و شرع و سياست‌هاي ابلاغي است، بلکه مي‌تواند فقط اظهارنظر خود را به مجلس ارائه کند و در نهايت اين مجلس است که حق حذف بخشي از قانون را دارد. خوشبختانه اين کار در مجلس انجام و اين بند حذف شد. ضمن اينکه با توجه به نزديک شدن به انتخابات مجلس، اين موارد نمي‌تواند به عنوان تغيير در قانون انتخابات اعمال شود.
کنعاني‌مقدم در پاسخ به اين سوال که نقاط ضعف‌ و قوت‌ قانون‌ انتخابات را در کجا مي‌بينيد، گفت: قانون انتخابات، قانون احزاب و قانون جرم سياسي سه قانوني هستند که در کنش همديگر، قابل تأثير و اجرا هستند و اينکه ما بياييم يک قانون را تغيير دهيم، بدون اينکه اثرات آن را در قوانين ديگر ببينيم، عملا امکان‌پذير نيست. ما قانوني را براي احزاب نوشتيم و بعد در قانون انتخابات تکاليفي را براي آن درنظرگرفتيم و در قانون جرم سياسي محدوديت‌هايي، ايجاد کرديم که اين عملا امکان‌پذير نيست. قوانين بايد هم‌افزايي داشته باشند نه آنکه در تداوم و تضاد با يکديگر قرار بگيرند. در مورد انتخابات هم ما نبايد به دنبال طرح باشيم و دولت بايد لايحه‌اي را با نظر تمام کارشناسان و تجاربي که در گذشته بوده و آسيب‌شناسي که وجود داشته تهيه کند. وي افزود: من هم بارها در جلساتي که دولت برگزار کرد، شرکت کردم اما شاهد اين روند بودم که طرح وارد مجلس شد و به صحن رفت. هرچه قوانين‌ ما جامع باشد، نياز کمتري به اصلاح دارد، در غير اين صورت هر از چند گاهي، مجالس متناسب با ديدگاه‌هاي خودشان تغييراتي را در قانون مي‌دهند که در برخي از موارد احساس مي‌شود که قانون را به نفع آينده انتخابات خود تغيير مي‌دهند.
کنعاني‌مقدم در پاسخ به اين سوال که چرا جريان حاکم در مجلس تلاش کرد به هر شکلي اين قانون را به انتخابات امسال برساند، گفت: به نظر مي‌رسد نمايندگان مجلس فکر مي‌کنند با اين سازوکار و با توجه به ميزان مشارکت مردم ممکن است با مشکل مواجه شوند و به همين خاطر مي‌خواهند از آن لابي حزبي و تشکيلاتي استفاده کرده تا افراد خودشان را وارد مجلس کنند. نکته ديگر آنکه درباره صحبت‌هايي که رهبري درخصوص شفافيت، مشارکت، سلامت و امنيت در انتخابات مطرح کردند، دوستان تصورشان اين است که با اين قانون؛ چهار عنصر مطرح شده تأمين مي‌شود. در حالي که به نظر مي‌رسد اصل مشارکت حداکثري مردم است که مردم به عملکرد مجلس و دولت نگاه مي‌کنند و تصميم مي‌گيرند آيا در انتخابات شرکت کنند يا خير.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبرآنلاين،اين فعال سياسي اصولگرا در پاسخ به اين سوال که چه راهکارهايي براي تعابيري که رهبري درباره انتخابات مطرح کردند وجود دارد و آيا تعابير مطرح شده مي‌تواند به شکل قانون توسط مجلس تصويب شود تا شاهد انتخابات با چهار ويژگي مطرح شده باشيم، گفت: شرايط کشور ويژه‌ است. به هرحال مردم مطالباتي داشتند و دارند که مربوط به مسائل معيشتي، گراني، تورم و کاهش رشد توليد است. مشکلاتي که آن‌ها در حال حاضر دارند يک مقدار به اعتماد مردم به دولتمردان و حتي نمايندگان مجلس آسيب زده است. در جلسه‌اي که با آقاي وحيدي، وزير کشور داشتم گفتم امسال انتخابات ما مرصاد سياسي خواهد بود. يعني تمام دشمنان با تمام توان براي اينکه مقبوليت و محبوبيت نظام را زيرسوال ببرد، وارد صحنه خواهند شد. ما نياز به برنامه و سازماندهي و هدف‌گذاري داريم تا بتوانيم انتخابات را به سمتي بکشانيم که مردم براي مشارکت با همديگر حتي رقابت کنند. نمي‌توانم مثال ترکيه را بزنم چون ترکيه ساختار حزبي دارد و با دوقطبي کردن فضا اين کار را انجام داد اما ما بايد کاري کنيم که مردم احساس کنند رأي‌شان در کارآمدي نظام مؤثر است و اگر پاي صندوق‌هاي رأي بيايند مجلس کارآمدي روي کار خواهد آمد که مشکلات‌شان را حل خواهد کرد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها