عصر آذربایجان

گزارش خبر

براي اجراي آوازها و رقص‌هاي محلي مذاکره کنيد

براي اجراي آوازها و رقص‌هاي محلي مذاکره کنيد

1402/07/30

گروه فرهنگي: چهره ماندگار ميراث فرهنگي با اشاره به نقش جشنواره‌ها در زنده نگه‌داشتن و ترويج سنت‌ها، گفت: در مصوبه يونسکو، آواز و رقص محلي و بومي يکي از مهم‌ترين شاخص‌هاي ميراث ناملموس است.

گروه فرهنگي: چهره ماندگار ميراث فرهنگي با اشاره به نقش جشنواره‌ها در زنده نگه‌داشتن و ترويج سنت‌ها، گفت: در مصوبه يونسکو، آواز و رقص محلي و بومي يکي از مهم‌ترين شاخص‌هاي ميراث ناملموس است.
 بايد با مقامات مذاکره کرد بعضي از رقص‌هاي محلي و بعضي از آوازهاي محلي و لالايي‌هاي مادران مناسب اجرا و جشنواره است و يا مي‌توان براي ساختن بعضي از سازها و نواختن بعضي سازها مجوز گرفت.
عبدالرحمن وهاب‌زاده، چهره ماندگار ميراث فرهنگي درباره اهميت جشنواره‌هاي فرهنگي و رسانه‌اي بيان کرد: جشنواره‌ها  مراسمي زنده هستند، در يادها مي‌مانند و به خاطره تبديل مي‌شوند. جشنواره‌ها تاثيرگذارترين عامل براي تبليغات يک ايده و منظور هستند، منتها در اين عصر (قرن 21، دوران ديجيتال و هوش مصنوعي)  و تغيير روش زندگي و دغدغه‌هاي مردم به‌ويژه نوجوانان و جوانان برپا کردن مراسم‌هايي به نام جشنواره مي‌تواند به ترويج يک فکر يا زنده کردن سنت‌هاي از بين رفته يا در حال از بين رفتن کمک کند.او اضافه کرد: به نظر من جمع کردن عده‌اي براي آموزش، يادآوري يا تبليغ هدفي خاص (ميراث معنوي) مستلزم تامل، تفکر و هزينه است. با توجه به نگراني‌هاي نوجوانان و جوانان در اين زمانه در جهان به طور عام و در ايران به طور خاص راه‌هاي خاص مي‌طلبد.
اين پيشکسوت مرمت که به مناسبت برگزاري جشنواره چندرسانه‌اي ميراث فرهنگي، گفت‌وگو مي‌کرد، ادامه داد: مکان جشنواره، راحتي محل و دسترسي مناسب به محل مهم است. فضاي جشنواره بايد آنچنان شاد باشد که خاطره آن در ذهن ماندگار شود. با توجه به کم‌توان بودن (توان مالي) اقشاري که مي‌خواهيم براي اين هدف گردهم آوريم، آموزش بدهيم يا پيامي تلقين کنيم احتياج به هزينه مالي ندارد.
او همچنين براي پيشنهاد گفت: بايد استادکاران شناخته شوند؛ جا و مکان و حقوق  در سفرهايي که به انگيزه اين جشنواره‌ها برگزار مي‌شود، پيش‌بيني شود. مثلاً در منطقه اورامانات در کردستان به علت داشتن طبيعت سخت در ماه‌هاي زمستان و نبودن دسترسي به شهر در خود و با خود زندگي کرده و از کفش تا لباس تا خوراک و آذوقه زمستاني خودشان را تهيه کرده‌اند. جانماز، جاجيم و تمام بافتني‌ها و ابزارآلات اوليه از ابداعات خودشان بوده است که حال بيشتر يا به تاريخ پيوسته يا در حال موت است، مي‌توان بعضي از استادکاران اين خطه را براي آموزش به جشنواره آورد و کارگاه گذاشت.
وهاب‌زاده افزود: در تبريز انواع ابزارآلات مربوط به فرش به طور سنتي تهيه شده است. از ساز سنتي عاشيقي فقط چند نفر زنده مانده‌اند که هنوز ساز مي‌سازند. انواع آش‌هاي محلي و غذاهاي سنتي (دلمه، کوفته تبريزي و...) در مصاف با فست‌فودها شکست خورده‌اند، جمع‌ کردن اين استادکاران و تر و خشک کردنشان هزينه دارد.او همچنين اهميت اين جشنواره‌ها را در زنده نگه‌داشتن اين سنت‌ها و در صورت امکان رايج کردن دوباره آن دانست و اظهار کرد: هنوز بعضي از اين پندها و حرفه‌ها مي‌تواند در اين زمانه به مصاف نوآوري‌هاي بي‌معني برود. رسانه‌ها مي‌توانند در اطلاع‌رساني زحماتي که کارشناسان و عاشقان ميراث فرهنگي سرمايه‌گذاري مي‌کنند، کمک کنند تا پايدار بمانند.اين چهره ماندگار ميراث فرهنگي درباره چگونگي جلب مشارکت مردم براي حفاظت از ميراث فرهنگي ناملموس و ملموس، با ابزارهاي هنري و رسانه‌اي، گفت: جذابيت جشنواره، سرمايه‌گذاري ميراث فرهنگي، تعيين محل، شاد بودن جشنواره، تساهل مقامات با مردم در جريان و زمان برگزاري جشنواره، پذيرايي مناسب از بازديدکنندگان مخصوصاً آن‌هايي که از راه دور مي‌آيند بايد به نحوي باشد که مردم مشارکت کنند، استقبال کنند، مردم جشنواره را مردمي بدانند، حتي‌الامکان نظارت دولت و مديريت دولت نامرئي باشد. خوشبختانه عملکرد ميراث فرهنگي تا به حال با مردم تنش‌آفرين نبوده است.
او افزود: وقتي زمينه برگزاري جشنواره، اسکان، دعوت استادکاران و تساهل دولت مناسب باشد، مشارکت مردمي خوب مي‌شود، آن وقت است که رسانه‌ها (راديو، تلويزيون، روزنامه‌ها) به ميدان مي‌آيند و مفيد واقع مي‌شوند.
به گزارش  عصرآذربايجان به نقل از ايسنا، وهاب‌زاده تاکيد کرد: فراموش نشود بازتاب افکار عمومي خيلي قوي‌تر از رسانه‌هاست و مردم مي‌توانند خودشان مناسب‌ترين رسانه باشند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها