عصرآذربايجان -رييس کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به کاهش بارندگي ها در کشور خواستار تشکيل قرارگاهي براي غليه بر تنش آبي طي سال آتي شد.
وحيد جلال زاده با بيان اينکه آمارها بيانگر کاهش بارشها در سراسر کشور است که در سالهاي آتي تنش آبي را منجر ميشود، افزود: در اين راستا براي غلبه بر تنش آبي و پيشگيري از مشکلات تأمين آب حوزه کشاورزي و آب شرب در برخي مناطق کشور به دولت پيشنهاد ميشود قرارگاه غلبه بر تنش آبي تشکيل شود.
وي با بيان اينکه با توجه به کاهش بارشها دولت و وزارت نيرو با تشکيل اين قرارگاه از خسارات احتمالي ناشي از تنش آبي پيشگيري و چاره جويي کنند، عنوان کرد: با تشکيل اين قرارگاه ميتوان در بسياري از کلانشهرها و نيز مناطق روستايي از جمله تهران، تبريز پيشگيريهاي لازم در زمينه کم آبي و نيز آب شرب انجام داد.
جلال زاده با اشاره به بحث مالچ پاشي درياچه اروميه و اظهارات در جامعه مبني بر نااميدي دولت از احياي اين تالاب بين المللي افزود: بحث درياچه اروميه هم جزو مباحث قديمي اما زنده جامعه ملي و استان است و نزديک به دو دهه اين بحران تداوم داشته و دارد.
مسئولان در خصوص مالچ پاشي درياچه اروميه شفاف سازي کنند
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: هر چند دو سال پيش با بارندگيهاي مناسب اين درياچه جان دوباره گرفت اما امسال با توجه به کاهش شديد بارندگيها وضعيت آن بحرانيتر از سالهاي گذشته شده است اما اقدامات براي احياي آن همچنان در حال اجراست.
جلال زاده اتمام تونل کاني سيب به عنوان بزرگترين طرح ستاد احياي درياچه اروميه را چشم اميد براي احياي درياچه اروميه برشمرد و گفت: با اتمام اين طرح در فاز اول آن 350ميليون مترمکعب آب به سمت درياچه سرازير ميشد اما با توجه به کاهش بارندگيها اين امر امسال محقق نميشود که دليل ديگري از تداوم روند درياچه اروميه است.
رئيس کميسيون امنيت ملي درياچه اروميه با اشاره به حال بد درياچه اروميه در چند سال گذشته، خواستار شفاف سازي مسؤولان امر و پاسخگويي به نگرانيهاي افکار عمومي نسبت به مالچ پاشي درياچه اروميه شد و افزود: مالچ پاشي درياچه اروميه باعث ايجاد نگرانيهايي در افکار عمومي شده است که نکند خدايي ناکرده مسئولان از احياي درياچه اروميه نااميد شدهاند و کار درياچه تمام است لذا از مسئولان امر ميخواهم با مردم سخن بگويند و درباره اقدامات عملي انجام شده توضيح دهند.
رعايت الگوي کشت و طرح آبياري قطرهاي براي احياي درياچه اروميه در دستور کار باشد
جلال زاده با تاکيد بر اينکه اگر اطلاعات دقيقي از مالچ پاشي وجود دارد بايد روايت اول را خود مسئولان بيان کنند تا شاهد نگراني در بين افکار عمومي نباشيم، گفت: يکي از اقدامات براي احياي درياچه اروميه تسريع در روند اتمام طرح انتقال پساب تصفيه خانه تبريز به درياچه اروميه است.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: در صورت اتمام طرح انتقال پساب تصفيه خانه تبريز به درياچه اروميه 110ميليون مترمکعب و از طريق تصفيه خانه اروميه نيز ?? ميليون مترمکعب در مجموع 165ميليون مترمکعب به پساب تصفيه شده به سمت درياچه اروميه رهاسازي ميشود.
جلال زاده تاکيد بر رعايت الگوي کشت و نيز سرمايه گذاري در خصوص اجراي آبياري تحت فشار را از مهمترين اقدامات در راستاي مديريت منابع آبي و نيز احياي درياچه اروميه عنوان کرد.
طي روزهاي اخير انتشار خبر مالچ پاشي درياچه اروميه موجب نگراني افکار عمومي مبني بر نااميدي از احياي درياچه از سوي دولت شده بود که مسئولان استان آذربايجان شرقي اعلام کردند، طبق بررسيهاي انجام شده، اين اقدام بدون انجام هماهنگي و اخذ مجوزهاي لازم از سوي سازمان حفاظت محيط زيست و ستاد احيا درياچه اروميه انجام شده است.
به محض آگاهي از اصل موضوع، همکاران اداره محيط زيست شهرستان عجب شير با حضور در محل، نسبت به ممانعت و توقف عمليات اقدام کرده است.
بر اساس مصوبات ستاد احيا درياچه اروميه، انجام هرگونه عمليات اجرايي و تحقيقاتي مرتبط با فعاليتهاي احيا و کنترل پيامدهاي بحران درياچه اروميه بايد با هماهنگي ستاد مذکور و کسب مجوزهاي لازم انجام شود.